Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πάσχα στην Πιερία: Αυτές είναι οι κορυφαίες περιοχές

Με το βλέμμα στραμμένο στο Πάσχα βρίσκονται οι ξενοδόχοι της Πιερίας, οι οποίοι μετά τα ικανοποιητικά ποσοστά του 2022, αναμένουν φέτος μια επιτυχημένη τουριστική σεζόν η οποία μπορεί να ξεπεράσει τα δεδομένα του 2019.

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες στις ξενοδοχειακές μονάδες της Πιερίας προκειμένου να υποδεχτούν τη Μεγάλη Εβδομάδα τουρίστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με τους ξενοδόχους να δείχνουν εμπιστοσύνη στο τουριστικό προϊόν της περιοχής που συνδυάζει βουνό με θάλασσα.

Συνδυασμός βουνού και θάλασσας στην Πιερία

«Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες. Υπάρχει ένας αρκετά σημαντικός αριθμός ξενοδοχείων που ανοίγουν και για το καθολικό Πάσχα, το οποίο γιορτάζεται την εβδομάδα πριν από το ορθόδοξο. Υπάρχει μια νότα αισιοδοξίας και μια κινητικότητα. Η Πιερία είναι ένας ιδανικός προορισμός για διακοπές όλο το χρόνο», αναφέρει στο ThessToday.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, Ηρακλής Τσιτλακίδης.

Μ. Πέμπτη με Δευτέρα Πάσχα το πικ στην Πιερία

Ο ίδιος επισημαίνει πως το πικ της τουριστικής κίνησης θα σημειωθεί από τη Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα, ενώ οι περιοχές που βρίσκονται στις πρώτες προτιμήσεις των επισκεπτών αφορούν κυρίως το παραλιακό μέτωπο αλλά και ορεινά και ημιορεινά σημεία όπως το Λιτόχωρο και ο Παλαιός Παντελεήμονας. 

Αναφορικά με τους επισκέπτες που θα προτιμήσουν μια εξόρμηση στην Πιερία για τις ημέρες του Πάσχα, αυτοί προέρχονται από τα Βαλκάνια και την κεντρική Ευρώπη αλλά και από τη Βόρεια Ελλάδα, καθώς επίσης από τη Νότια και Δυτική Ελλάδα και από το Λεκανοπέδιο.

Οι Έλληνες επισκέπτες με βάση τα πρώτα στοιχεία κλείνουν κυρίως για δύο με τρεις διανυκτερεύσεις, ενώ οι ξένοι για τέσσερις και πέντε μέρες. Ερωτηθείς για τις τιμές εν συγκρίσει με τα δεδομένα του 2022, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων απαντά πως έχουν υποστεί αύξηση σε μονοψήφιο ποσοστό. «Οι επιχειρήσεις στο μεγαλύτερο ποσοστό τους έχουν απορροφήσει τις αυξήσεις του κόστους των προϊόντων και υπηρεσιών. Οι όποιες αυξήσεις είναι σε μονοψήφιο ποσοστό», όπως παρατηρεί.

Πληθώρα επιλογών για τους τουρίστες στην Πιερία

Η Πιερία σύμφωνα με τον κ. Τσιτλακίδη προσφέρει πληθώρα επιλογών στους επισκέπτες της και έτσι καθίσταται όλο και πιο ελκυστική ως τουριστικός προορισμός. Αναφορικά με τις δραστηριότητες που προτιμούν οι τουρίστες, ο ίδιος σχολιάζει πως αναζητούν μια μοναδική εμπειρία και πως πλέον δεν επαναπαύονται στα συνηθισμένα.

Ειδικότερα: «Η διεθνής τάση έχει να κάνει με τουρισμό εμπειρίας. Πλέον το ξενοδοχείο είναι ένα κομμάτι αυτής της εμπειρίας αλλά από εκεί και πέρα ο επισκέπτης θέλει να δει τα μικρά, κρυμμένα μυστικά της περιοχής. 

Η Πιερία συνδυάζει μοναδικά τη θάλασσα και το βουνό. Μάλιστα όχι οποιοδήποτε βουνό αλλά τον Όλυμπο με το τεράστιο μυθολογικό υπόβαθρο. Η επίσκεψη στον Όλυμπο είναι must για τους επισκέπτες, οπουδήποτε κι αν διανυκτερεύουν. Μια βόλτα στο Φαράγγι του Ενιπέα δίνει την αίσθηση του περιπάτου μέσα στο μυθικό βουνό.

Το Κέντρο Πληροφόρησης του Εθνικού Δρυμού είναι επίσης μια βιωματική εμπειρία. Αισθάνεται κανείς ότι εξοικειώνεται με τη χλωρίδα, την πανίδα και την ιστορία του τόπου. Σίγουρα ο οικισμός του Παλαιού Παντελεήμονα είναι σαν ένα ταξίδι στο χρόνο. Είναι ένα “μπαλκόνι” στην Πιερία. 

Η γαστρονομία της περιοχής είναι σημαντική, όπως και τα οινοποιεία. Το Κάστρο του Πλαταμώνα, η νυχτερινή ζωή και η αγορά της Κατερίνης που είναι σημαντικά προσόντα για την περιοχή. Επίσης ο προσκυνηματικός τουρισμός, με το μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου, τόσο το καινούριο όσο και το παλιό, η εκκλησία στην Κονταριώτισσα».

Αρχισαν οι προκρατήσεις στην Πιερία για το καλοκαίρι

Οι κρατήσεις και οι προκρατήσεις στα ξενοδοχεία της Πιερίας δεν έχουν να κάνουν μόνο με την περίοδο του Πάσχα, καθώς ξεκίνησαν ήδη τα πρώτα bookings και για τους θερινούς μήνες. 

Ο κ. Τσιτλακίδης υπογραμμίζει βέβαια στο ThessToday.gr πως μεγάλη μερίδα των τουριστών έρχεται οδικά, ως εκ τούτου δεν κλείνει τόσο νωρίς καταλύματα, ως είθισται να συμβαίνει με τους προορισμούς που είναι προσεγγίσιμοι κυρίως αεροπορικά.

Η εκτίμησή του είναι πως το 2023 θα ξεπεράσει σίγουρα το 2022 που ήταν ικανοποιητικό αλλά είχε ένα «αναιμικό» ξεκίνημα τον Ιούνιο για να βελτιωθεί τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ενώ είναι πολύ πιθανό τα νούμερα φέτος να είναι καλύτερα από το 2019. 

Πιο συγκεκριμένα: «Το 2022 ήταν μια σχετικά καλή χρονιά. Δεν ξεπέρασε το 2019 στην Πιερία. Φέτος ευελπιστούμε ότι θα προσεγγίσουμε και θα ξεπεράσουμε τα νούμερα του 2019 οριζόντια ως περιοχή. Το 2022 θα ξεπεραστεί σίγουρα. Φαίνεται ότι το 2023 θα είναι μια χρονιά με καλές πληρότητες. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου πιστεύουμε ότι θα πάει πάρα πολύ καλά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ