Quantcast

http://picasion.com/

Μπαρτζώκας: Να αναδείξουμε τον κοινωνικό ρόλο του φαρμακοποιού

Με μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου συναντήθηκε ο Τάσος Μπαρτζώκας, προκειμένου να λάβει γνώση για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο τους, τον τομέα του φαρμάκου -ιδίως το επίκαιρο ζήτημα των ελλείψεων- και κυρίως, για να συμβάλλει στην ανάδειξη του κοινωνικού ρόλου, του φαρμακοποιού και του φαρμακείου.

Ειδικότερα, ο Βουλευτής είχε μια εποικοδομητική συζήτηση με την Πρόεδρο, κ. Σ. Καττή, τον Γ. Γραμματέα, κ. Γ. Μουρτζίλα, τον Ταμία, κ. Θ. Ντόβα και τη φαρμακοποιό, κ. Κ.Οικονομόπουλου για θέματα που αφορούν την άυλη συνταγογράφηση, τα ζητήματα που έχουν προκαλέσει αναστάτωση στους πολίτες, λόγω των ελλείψεων φαρμάκων, αλλά και τον ιδιαίτερα αναβαθμισμένο, κοινωνικό ρόλο, που υπηρετούν οι φαρμακοποιοί και ο οποίος αναδείχτηκε ιδιαίτερα, κατά την περίοδο της πανδημίας.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο Τάσος Μπαρτζώκας εστίασε στη συνεισφορά των φαρμακοποιών και των φαρμακείων, ως φορείς πρωτογενούς πρόληψης και φροντίδας, καθώς όπως αναφέρει «οι φαρμακοποιοί είναι συλλειτουργοί της δημόσιας υγείας. Εκτός από την ορθή χορήγηση φαρμάκων, οι φαρμακοποιοί δίνουν συμβουλές υγείας, αναλαμβάνουν την φροντίδα των πρώτων βοηθειών, παρέχουν απλές ιατρικές υπηρεσίες και κυρίως, είναι οι άνθρωποι με την πιο στενή επαφή με τον ασθενή. Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε, αλλά και να ανταμείψουμε έμπρακτα, τον κοινωνικό ρόλο τους!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ