Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Υπεγράφη η σύμβαση για το Διοικητήριο Ημαθίας


Ποιοι ήταν εκεί; Δείτε το φωτορεπορτάζ
Υπεγράφη το μεσημέρι της Πέμπτης 19 Ιανουαρίου 2023 η σύμβαση για το έργο «Κατασκευή Νέου Κτιρίου Υπηρεσιών Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας -ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ- της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας».


Η τελετή πραγματοποιήθηκε στη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Αιγές, στην οποία παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης και σύσσωμες οι πολιτικές, πολιτειακές, στρατιωτικές, αστυνομικές και πυροσβεστικες αρχές του τόπου.



«Ένα διαχρονικό αίτημα της περιοχής μας που επιτέλους γίνεται πράξη»

Με ευχαριστίες στον Περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα, τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών Πάρι Μπίλια, τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο, τα στελέχη και υπαλλήλους της Περιφέρειας και της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας και την οικογένειά του, ξεκίνησε τον χαιρετισμό του ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «το νέο Διοικητήριο είναι ένα διαχρονικό αίτημα της περιοχής μας και επιτέλους γίνεται πράξη. Το Διοικητήριο, όπως και το Μουσείο των Αιγών που εγκαινιάστηκε πρόσφατα, είναι έργα των πολλών, είναι έργα συλλογικά, είναι έργα που τα ζητούν οι τοπικές κοινωνίες, είναι έργα που γίνονται για τους πολίτες κι αυτό θέλουμε να τονίσουμε μέσα από τη σημερινή εκδήλωση. Εσείς όλοι εκπροσωπείτε τους πολίτες της Ημαθίας και στον λαό της Ημαθίας ανήκει το έργο», είπε κλείνοντας ο κ. Καλαϊτζίδης.


«Ένα κτίριο - κόσμημα, τοπόσημο και αντάξιο του πολιτισμού της Ημαθίας»

Παίρνοντας τον λόγο ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Πάρις Μπίλιας, εξέφρασε την μεγάλη του χαρά που σε τόσο μικρό διάστημα όπως είπε, «καταφέραμε να εκπονήσουμε την μελέτη, να βρούμε το οικόπεδο και την χρηματοδότηση και σήμερα υπογράφουμε την σύμβαση. Πρόκειται για ένα κτίριο κόσμημα που θα αποτελέσει τοπόσημο, αντάξιο του πολιτισμού της Ημαθίας», τόνισε ο κ. Μπίλιας.


Στη συνέχεια παρουσίασε τα χαρακτηριστικά του κτιρίου και του συνολικού έργου, ο προϋπολογισμός του οποίου όπως είπε ανέρχεται στα 28.110.000 ευρώ και που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2024.


«Σύντομα η Ημαθία θα έχει το Διοικητήριο που πραγματικά της αξίζει»

Τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, χαρακτηρίζοντας την ημέρα καλή και με θετικές ειδήσεις, δίνοντας όπως είπε, οριστική λύση στο κτιριακό πρόβλημα της Π.Ε. Ημαθίας, λύνοντας τρία ζητήματα, το χοροθετικό, η ωριμότητα της πρότασης του έργου και η χρηματοδότηση.

«Ικανοποιούμε ένα αίτημα δεκαετιών για τους Ημαθιώτες με την σημερινή υπογραφή της σύμβασης με τον εργολάβο. Σύντομα οι Ημαθιώτες θα αποκτήσουν ένα κτίριο αντάξιο της ιστορίας τους, που θα αναβαθμίσει σημαντικά το περιβάλλον που εργάζονται οι υπάλληλοι, θα βοηθήσει τους πολίτες με την ευκολότερη πρόσβαση και λιγότερη ταλαιπωρία, θα βοηθήσει στην εξοικονόμηση πόρων που θα επιστρέφουν στην κοινωνία, στην καλύτερη λειτουργία της Π.Ε. και της Περιφέρειας. Επιπλέον, είναι ένα κτίριο που θα σέβεται απόλυτα το περιβαλλοντικό αποτύπωμα».


Σχετικά με το έργο, ο κ. Τζιτζικώστας είπε πως η Ημαθία σύντομα θα έχει το Διοικητήριο που πραγματικά της αξίζει. «Το κτίριο θα κατασκευαστεί στην είσοδο της πόλης, όπου έχουν ήδη χωροθετηθεί και το Δικαστικό Μέγαρο, το Αστυνομικό Μέγαρο κ.α. Στόχος είναι το Διοικητήριο, να είναι το πιο όμορφο και να αποτελέσει σημείο αναφοράς και τοπόσημο για ολόκληρη την Κ. Μακεδονία, γιαυτό δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό. Η Ημαθία τα επόμενα χρόνια θα πρωταγωνιστήσει σε μια ισχυρή Μακεδονία, σε μια Περιφέρεια που αξίζει κανείς να ζει και να δημιουργεί», είπε κλείνοντας ο κ. Τζιτζικώστας
.

Ακολούθησαν οι υπογραφές της σύμβασης και οι εθιμοτυπικές φωτογραφίες.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:










































































































9 σχόλια:

  1. Πίστευα πως όλοι πρέπει να πληρώνουμε τους φόρους μας με χαμόγελο. Tο προσπάθησα, αλλά εκείνοι επέμεναν να θέλουν μετρητά.

    Ανώνυμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλοι αυτοί που ήταν εκεί έχουν σχέση με το Διοικητήριο ή πήγαν για την φωτογραφία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ τζιτζι αυτός ο τζιτζικωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τον ανάδοχο δεν κάνει να το μάθουμε , είναι απόρρητο; Τι ομερτά είναι αυτή πάλι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με όλο τον σεβασμό , συμφωνώ , οφείλει η σελίδα να το ενημερώσει , διότι πολλοί μας ερωτάνε αλλά εμείς δεν δίνουμε απαντήσεις ......είμαστε λαός που κοιμάται .... δεν ξέρω .... αλλά ο λαός λέει και του χρόνου ....χαχαχαχ.......

      Διαγραφή
  5. Αφού υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής , γιατί παραπέμπεται γιά τον Μάη η έναρξη υλοποίησης του έργου .? Τί λείπει ?.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μιλάμε για έργο πνοής στην καφεδούπολη της βεροιας οχι αστεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι οθωμανοί κατακτητες πάντως, λιγο καιρο πριν τους διαολόστειλει μια για πάντα το ελληνικό απο την περιοχή, είχαν φροντίσει να χτίσουν Διοικητήριο. Τώρα, πώς απο τότε μεχρι σημερα, εμεις οι νεοελληνες δεν καταφεραμε ακομα να εχουμε διοικητήριο ειναι άλλο ενα απο τα... περιεργα του κρατους μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ