Με την κοινοβουλευτική πλειοψηφία των 156 «ναι» ψηφίστηκε ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2023, με τη Βουλή να δίνει ουσιαστικά ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα, σε σύνολο 299 ψηφισάντων, 156 ψήφισαν υπέρ έναντι 143 κατα. Απουσίασε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Αντρέας Πατσης. Από την Ημαθία, υπερψήφισαν οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές Απόστολος Βεσυρόπουλος, Τάσος Μπαρτζώκας και Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ενώ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Άγγελος Τόλκας καταψήφισε.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε τις αμυντικές δαπάνες , οι οποίες έλαβαν 190 θετικές ψήφους (ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΕΛΛΥΣΗ, Μπογδάνος), έναντι 109 κατά.
Με μεγάλη πλειοψηφία υπερψηφίστηκαν και τα έξοδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα τα έξοδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, έλαβαν 267 «ναι» και 32 «όχι».
Όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, κατά την πενθήμερη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού 2023, μίλησαν, εκτός από τους 6 γενικούς και τους 13 ειδικούς εισηγητές, 6 κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και 202 βουλευτές, δηλαδή συνολικά 227 βουλευτές (αριθμός μεγαλύτερος από όσους μίλησαν πέρυσι). Επίσης, μίλησαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, 21 υπουργοί, 4 αναπληρωτές υπουργοί και 10 υφυπουργοί, δηλαδή 36 μέλη της κυβέρνησης, καθώς και οι 6 πρόεδροι των κοινοβουλευτικών ομάδων. Οι πέντε συνεδριάσεις της συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού 2023 διήρκησαν περίπου 60 ώρες.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
-
Έφυγε από την ζωή, σε ηλικία 69 ετών η Ολυμπία Βύζα. Η κηδεία της εκλιπούσης θα γίνει την Τετάρτη 15 Απριλίου 2026 και ώρα 17:00, από
-
Συγκίνηση προκαλεί η ιστορία ενός ζευγαριού που έφυγε από τη ζωή με διαφορά δύο ημερών, με την κηδεία τους να τελείται σήμερα στην
-
Ο Γιώργος Ουζουνίδης από το Άνω Ζερβοχώρι Ημαθίας δηλώνει ότι η φύτευση φεϊζόα αποδείχτηκε εξαιρετικά αποδοτική καλλιέργεια.
-
Τροχαίο ατύχημα στην Εγνατία οδό, σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 17 Aπριλίου, στο ρεύμα από Κοζάνη προς Βέροια. Σύμφωνα
-
Το χαμηλό αρχικό κόστος λειτουργεί ως «δόλωμα» και μετά «πέφτουν βροχή» τα πενηντάευρα
-
«Εγώ είμαι μια φτωχιά γυναίκα με προβλήματα υγείας - Με μπλέξανε - Θα υπογράψεις τα χαρτιά και θα σε κάνουμε
-
Σε μια κρίσιμη καμπή βρίσκεται το καθεστώς απασχόλησης στον πρωτογενή τομέα, καθώς το παραδοσιακό εργόσημο φαίνεται να
-
Η αναμονή κρατάει ακόμα και την 1 ώρα - Μεγάλα προβλήματα μέσα και έξω από τα τούνελ - Λόγω των έργων, οι δύο λωρίδες γίνονται μία!
-
Με αφορμή τη σημερινή γιορτή της Ζωοδόχου Πηγής, μια παλιά φωτογραφία έρχεται να ανασύρει μνήμες από μια άλλη εποχή, τότε που το
-
Ισχυροί άνεμοι και έντονη βροχόπτωση, συνοδευόμενη από χαλαζόπτωση, έπληξαν την περιοχή του Σέλι τις τελευταίες ώρες, προκαλώντας διακοπή




Εισθε προφανως ευχαριστημενοι με τα ψιχουλα σε ελαχιστο μερος πολιτων των 25 ευρω τον μηνα;;; Συγχαρητηρια για την γενναιοδωρια...εκτος αν οντως η φτωχεια ειναι στο συνολο του πληθυσμου....αποφασιστε ποιο ειναι το ψεμα
ΑπάντησηΔιαγραφή