Με την κοινοβουλευτική πλειοψηφία των 156 «ναι» ψηφίστηκε ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2023, με τη Βουλή να δίνει ουσιαστικά ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα, σε σύνολο 299 ψηφισάντων, 156 ψήφισαν υπέρ έναντι 143 κατα. Απουσίασε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Αντρέας Πατσης. Από την Ημαθία, υπερψήφισαν οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές Απόστολος Βεσυρόπουλος, Τάσος Μπαρτζώκας και Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ενώ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Άγγελος Τόλκας καταψήφισε.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε τις αμυντικές δαπάνες , οι οποίες έλαβαν 190 θετικές ψήφους (ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΕΛΛΥΣΗ, Μπογδάνος), έναντι 109 κατά.
Με μεγάλη πλειοψηφία υπερψηφίστηκαν και τα έξοδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα τα έξοδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, έλαβαν 267 «ναι» και 32 «όχι».
Όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, κατά την πενθήμερη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού 2023, μίλησαν, εκτός από τους 6 γενικούς και τους 13 ειδικούς εισηγητές, 6 κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και 202 βουλευτές, δηλαδή συνολικά 227 βουλευτές (αριθμός μεγαλύτερος από όσους μίλησαν πέρυσι). Επίσης, μίλησαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, 21 υπουργοί, 4 αναπληρωτές υπουργοί και 10 υφυπουργοί, δηλαδή 36 μέλη της κυβέρνησης, καθώς και οι 6 πρόεδροι των κοινοβουλευτικών ομάδων. Οι πέντε συνεδριάσεις της συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού 2023 διήρκησαν περίπου 60 ώρες.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
-
Έφυγε από την ζωή σε ηλικία μόλις 47 ετών η Κατερίνα Τσιγαδάκη. Η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου και ώρα
-
Κλείνουν ραντεβού σε απόμερες καφετέριες, ενώ οι πιο τολμηροί συναντιούνται απευθείας σε σπίτια, «για ό,τι προκύψει»
-
Πλούσιο φωτορεπορτάζ και τα ονόματα των νικητών Με λιακάδα και γλυκές για την εποχή θερμοκρασίες, ολοκληρώθηκε το
-
Ποιοι ήταν οι νικητές των τριών αγώνων Με ιδανικές καιρικές συνθήκες, αναμενόμενο κρύο λόγω εποχής, με πολύ
-
Σώτο και Μαρία να σας ζήσει! Σε πελάγη ευτυχίας πλέουν από το βράδυ του Σαββάτου (13/12) ο
-
Η μηχανή του καρφώθηκε σε μπάρες Τραγωδία σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης (10/12) στη
-
Περίεργες εικόνες αντικρίζουν αυτές τις ημέρες όσοι περνούν από τον Αλιάκμονα, καθώς ο ποταμός έχει πάρει μια εντυπωσιακή πράσινη
-
Ονόματα και θέματα εμπνευσμένα από παιδικά, γλυκά, παραμύθια, μιούζικαλ και βραδιές όσκαρ!
-
Οι οικογένειες των κεκοιμημένων, παρακαλούν τους συγγενείς και τους φίλους, όπως προσέλθουν στους Ιερούς Ναούς, προκειμένου να
-
Ύψους 563,5 ευρώ ανά στρέμμα Mια σημαντική εκκρεμότητα για τον αγροτικό κόσμο της Ημαθίας




Εισθε προφανως ευχαριστημενοι με τα ψιχουλα σε ελαχιστο μερος πολιτων των 25 ευρω τον μηνα;;; Συγχαρητηρια για την γενναιοδωρια...εκτος αν οντως η φτωχεια ειναι στο συνολο του πληθυσμου....αποφασιστε ποιο ειναι το ψεμα
ΑπάντησηΔιαγραφή