Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Εξαγριωμένοι οι Ρομά στη Βέροια - Φωτιές, συνθήματα και οργή κατά των Αστυνομικών

«Πεδίο μάχης» θυμίζουν οι εικόνες

Η οργή των Ρομά που έχει ξεσπάσει σ' όλη την Ελλάδα, δυστυχώς μεταφέρθηκε και στην πόλη της Βέροιας. Το βράδυ της Τρίτης στο Εργοχώρι υπήρξαν οι πρώτες... προειδοποιήσεις και το απόγευμα της Τετάρτης 7 Δεκεμβρίου τα επεισόδια συνεχίστηκαν σε σημεία πέριξ του κέντρου. Αρχικά, λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, μια ομάδα Ρομά, μαζί τους και μικρά παιδιά, συγκεντρώθηκαν στον Περιφερειακό, στη διασταύρωση για την Μέση και άναψαν φωτιά, καίγοντας ξύλα, λάστιχα και ότι άλλο βρήκαν στη σημείο.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Ελληνική Αστυνομία, η οποία έσπευσε στο συμβάν με άνδρες της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας, της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και της Ασφάλειας, ενώ την όλη επιχείρηση συντόνιζε ο Αστυνομικός Διευθυντής Ταξίαρχος Γιώργος Αδαμίδης. 

Το όλο συμβάν στο σημείο διήρκησε περίπου μία ώρα, με τους Ρομά να φωνάζουν συνθήματα κατά του κράτους και της αστυνομίας, ενώ λίγο πριν αποχωρήσουν πέταξαν προς τους Αστυνομικούς και κάποια αντικείμενα.


Με την αποχώρησή τους κατέφθασε στο σημείο η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βέροιας για να σβήσει την φωτιά και να καθαρίσει το οδόστρωμα.

Λίγο αργότερα, μια άλλη ομάδα Ρομά έβαλε φωτιά σε κάδο στην οδό Παυσανίου με Σταδίου, όπου και εκεί επενέβησαν αστυνομικές δυνάμεις και η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Aξίζει να σημειωθεί πως η Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας βρίσκεται σε επιφυλακή και περιπολικά «οργώνουν» ολόκληρο το νομό σε περίπτωση που υπάρξουν νέες αντιδράσεις.

Δείτε τις αποκλειστικές φωτογραφίες του veriotis.gr:









1 σχόλιο:

  1. Αυτά θυμήθηκα όταν παίζει η ομάδα μας επειδή ο διαιτητής δν είδε το VAR

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ