Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Η συγκίνηση του Μητροπολίτη, η υπόκλιση του Γονίδη και η ουράνια χορωδία!

Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 30 Νοεμβρίου η εκδήλωση του Κέντρου Μέριμνας Ατόμων με Ειδικές Δεξιότητες του Δήμου Βέροιας στον Χώρο Τεχνών (δείτε εδώ). Πλήθος κόσμου κατέκλυσε την αίθουσα και απόλαυσε μια σπάνια συναυλία με πρωταγωνιστές τον Σταμάτη Γονίδη και την χορωδία των παιδιών του ΚΕΜΑΕΔ.

Ο Μητροπολίτης Βέροιας κ. Παντελεήμων παρακολούθησε την συναυλία και δεν μπόρεσε να κρύψει την βαθιά του συγκίνηση μ' αυτό το υπέροχο θέαμα που έβλεπε. Μάλιστα, όταν πήρε τον λόγο ανέφερε χαρακτηριστικά: 

«Αυτόν τον ύμνο της Παναγίας τον έχω ακούσει πολλές φορές στην ζωή του. Αλλά ειδικά ο τρόπος που τον ερμήνευσε ο κ. Γονίδης, μαζί μ' αυτήν την υπέροχη χορωδία που τον συνόδευε, ήταν πραγματικά ουράνιος! Ανταποκρίνεται σ' αυτό που λέει ο ψαλμωδός «Ἐκ στόματος νηπίων καὶ θηλαζόντων κατηρτίσω αἶνον».

Από την πλευρά του, ο Σταμάτης Γονίδης έδειχνε ιδιαίτερα χαρούμενος που εμφανίστηκε στη Βέροια και άσκησε κριτική στην Πολιτεία, λέγοντας πως θα μπορούσε να βοηθήσει οικονομικά αυτά τα παιδιά (δείτε εδώ) και όχι να τους δίνει 1.000 ευρώ τον χρόνο. 

Ο λαϊκός τροβαδούρος μίλησε για την βαθιά πίστη που τον διακατέχει και ζήτησε από την Παναγία να τους προσέχει όλους! Μάλιστα, την ώρα που πήγε να χαιρετήσει τον Σεβασμιώτατο έκανε μια βαθιά επίκληση (σχεδόν γονάτισε!), δείχνοντας μ' αυτόν τον τρόπο τον απέραντο σεβασμό του. Αξίζει να σημειωθεί πως ο τραγουδιστής δεν ήρθε με άδεια χέρια στην Ημαθία, καθώς έφερε πολλά δώρα, τα οποία και μοίρασε στα παιδιά.

Τα παιδιά του ΚΕΜΑΕΔ, θέλοντας να ευχαριστήσουν τον Σταμάτη Γονίδη για την παρουσία του στο Χώρο Τεχνών, του έκαναν δώρο μια εικόνα του Αγίου Στεφάνου, την οποία φιλοτέχνησαν μαζί με την βοήθεια του ζωγράφου κ. Μαυροκεφαλίδη.

Δείτε το video της εκδήλωσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ