Quantcast

http://picasion.com/

«Μαχαιριά» στην καρδιά της «Βασίλισσας» - Έχασε με 1-2 από τον Απόλλωνα Λάρισας

Αν και παρουσίασε ένα πολύ καλό πρόσωπο στον αγωνιστικό χώρο, η Βέροια «πέταξε στα σκουπίδια» το τρίποντο και εξακολουθεί αγνοεί τη νίκη για τρίτη αγωνιστική. Σε γενικές γραμμές, η «Βασίλισσα» ήταν απόλυτα κυριαρχική στον αγωνιστικό χώρο, αλλά κάτι έκανε λάθος στην επίθεση. Η Βέροια έδειξε από πολύ νωρίς τις επιθετικές της διαθέσεις, με δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες στο 3ο και 4ο λεπτό. Αρχικά, ο Μούχαλης εκτέλεσε από το ύψος της μεγάλης περιοχής με την μπάλα να καταλήγει σε κόρνερ ύστερα από διπλή προσπάθεια του τερματοφύλακα των Θεσσαλών. Το κόρνερ εκτελέστηκε καλά στην “καρδιά” της περιοχής, με τον Μαραγκό να βρίσκει ελεύθερο χώρο, αλλά και πάλι ο Malli είχε απάντηση στο πολύ καλό συρτό σουτ του αρχηγού της Βέροιας.

Η “Βασίλισσα” συνέχισε να δείχνει πολύ καλό πρόσωπο σε αυτά τα πρώτα λεπτό με ωραίους συνδυασμούς. Ένας από αυτούς έβγαλε σε θέση βολής τον Φασίδη στο 9ο λεπτό, ο οποίος με αδύναμη κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι έστειλε την μπάλα πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα.


Ενώ τον έλεγχο του αγώνα είχε η Βέροια, από το πουθενά ο Απόλλων προηγήθηκε κόντρα στη ροή του αγώνα. Στο 15′ ο Λίταινας εκμεταλλεύτηκε άριστα μια συρτή παράλληλη σέντρα στη μικρή περιοχή, σκοράροντας σχεδόν εξ’ επαφής. Το γκολ αυτό εμφανώς “έκοψε τα φτερά” των παικτών της Βέροιας, με αυτούς του Απόλλων να κερδίζουν αρκετά μέτρα στον αγωνιστικό χώρο.

Τα πράγματα μπορούσαν να γίνουν ακόμη χειρότερα, όταν ο Ζαχαράκης στο 22ο λεπτό βγήκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Παπαδόπουλο και τον Στίκα να σώζει σωτήρια πίσω από τον εξουδετερωμένο τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

Η μεγάλη ευκαιρία ήρθε για τη “Βασίλισσα” μετά από προωθημένη πάσα του Ιωάννου στον Φασίδη στο 24ο λεπτό, ωστόσο ο επιθετικός της Βέροιας καθυστέρησε χαρακτηριστικά καταφέρνοντας να κερδίσει μόνο ένα κόρνερ στο οποίο ο Μαραγκός έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Malli.


Ο Ιταλός ήταν ξεκάθαρα ο λόγος που ο Απόλλων κρατούσε το “μηδέν” στην εστία, αποκρούοντας και το πολύ καλό σουτ του Παπαχρήστου χαμηλά στη δεξιά του γωνία (29′).

Λίγα λεπτά αργότερα η Βέροια είχε κι άλλη μεγάλη ευκαιρία, με τον Ορφανίδη να προσπερνάει πολύ όμορφα τέσσερις αντιπάλους του, ωστόσο το σουτ του από το ύψος της μεγάλης περιοχής κατέληξε πάνω από τα δοκάρια του Απόλλωνα.

Άλλο ένα σουτ για τη Βέροια ήρθε στο 41ο λεπτό, με τον Μπούζα να επιχειρεί μια πολύ φιλόδοξη προσπάθεια περίπου στα δέκα μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή, με τη μπάλα να μπλοκάρει εύκολα και πάλι ο Malli.

Το πρώτο ημίχρονο έληξε με τη φιλοξενούμενη ομάδα να προηγείται με 1-0, σκορ που μπορεί να χαρακτηριστεί “πλασματικό.


Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τη Βέροια να προσπαθεί πιο ορθολογικά να φτάσει στην αντίπαλη περιοχή, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει αυτή πρώτη. Στο 52′, ο D’Agostino από τα αριστερά μπήκε ανενόχλητος στην περιοχή της “Βασίλισσας” και επιχείρησε μια πάσα-σουτ την οποία μπλόκαρε ο Παπαδόπουλος. Οι γηπεδούχοι απάντησαν άμεσα με τον Στίκα να “σπάει” τη μπάλα στον Ορφανίδη και αυτός μέσα από την περιοχή να τη στέλνει ξυστά από το αριστερό δοκάρι του Malli.

Η κυριαρχία μετουσιώθηκε επιτέλους σε γκολ στο 55ο λεπτό, όταν ύστερα από πολύ ωραία ενέργεια του Φασίδη από τα δεξιά, η μπάλα κατέληξε στα πόδια του Ιωάννου, ο οποίος “πυροβόλησε” τον Ιταλό τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων από κοντινή απόσταση, μην αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης.

Άλλη μία μεγάλη ευκαιρία για τη “Βασίλισσα του Βορρά” στο 63ο λεπτό, με τον νεοεισαχθέντα Μπελεβώνη να σουτάρει μέσα από την περιοχή και να αναγκάζει τον Malli να διώξει πολύ δύσκολα σε κόρνερ.


Αν ψάχνει τον MVP του ο Απόλλων Λάρισας σίγουρα τον βρήκε στο πρόσωπο του τερματοφύλακά της, ο οποίος πραγματοποίησε ακόμη μια επέμβαση στο 65ο λεπτό σε σουτ του Ορφανίδη από το ύψος του πέναλτι, το οποίο μάλιστα κόντραρε και σε συμπαίκτη του.

Απίστευτη απόκρουση του 23χρονου πορτιέρο τέσσερα λεπτά αργότερα, με τον Φασίδη να σεντράρει από τα δεξιά, τον Μπελεβώνη να εκτελεί με κεφαλιά και τον Malli να αποκρούει πολύ δύσκολα χαμηλά στη δεξί του δοκάρι.

Το μονότερμα συνεχίστηκε με διπλή ευκαιρία Μαραγκού και Μπελεβώνη στο 75ο λεπτό. Στο μεγαλύτερο διάστημα του δευτέρου ημιχρόνου, οι φιλοξενούμενοι προφανώς εξαντλημένοι προσπαθούσαν να διαχειριστούν τις δυνάμεις τους με συνεχείς καθυστερήσεις.


Η αναποτελεσματικότητα των παικτών της “Βασίλισσας” συνεχίστηκε και στο 78ο λεπτό, με τον Ιωάννου βρίσκεται πρόσωπο με πρόσωπο με τον αντίπαλο τερματοφύλακα και να τη στέλνει πάνω του. Ο ίδιος χρειάστηκε να επέμβει και δύο λεπτά αργότερα σε συρτό διαγώνιο σουτ του Παπαχρήστου.

Για ακόμη μια φορά κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Απόλλων Λάρισας πήρε ξανά “κεφάλι” στο σκορ, με τον Ζαχαράκη να “καλπάζει” από το κέντρο ως την εστία, να περνάει τον Παπαδόπουλο και να πετυχαίνει το 2-1 σε κενή εστία…

Η “Βασίλισσα” δε βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να αντιδράσει και θα μπορούσε να δεχθεί και τρίτο γκολ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Contreras να κάνει την προβολή σε παράλληλη σέντρα του Lopez και τη μπάλα να βρίσκει στο σώμα του Παπαχρήστου καταλήγοντας κόρνερ.

Το τελικό σφύριγμα πανηγυρίστηκε σαν πρωτάθλημα από του παίκτες του Απόλλωνα Λάρισας, που υπό διαφορετικές συνθήκες θα μπορούσαν να είχαν ηττηθεί με μεγάλο σκορ.

Οι συνθέσεις

Βέροια (ΑΝΥΦΑΝΤΑΚΗΣ): ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (Τ), ΜΟΥΧΑΛΗΣ, ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ, ΣΤΙΚΑΣ, ΜΑΡΑΓΚΟΣ, ΜΠΟΥΖΑΣ, ΙΣΑΑΚΙΔΗΣ (ΜΠΕΛΕΒΩΝΗΣ 60′), ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ (ΚΑΤΣΟΥΚΗΣ 76′), ΦΑΣΙΔΗΣ, ΙΩΑΝΝΟΥ (ΠΕΡΔΙΚΗΣ 83′), ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ.

Απόλλων Λάρισας (ΜΟΡΑΣ):
MALLI (T), LOPEZ, ΣΙΑΤΡΑΒΑΝΗΣ, ΣΤΑΜΑΤΗΣ (CONTRERAS 81′), ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ, ΛΙΤΑΙΝΑΣ, ΚΑΛΟΥΣΗΣ (ΚΟΤΣΙΑΝΟΥΛΗΣ 66′), ΧΑΛΑΤΣΗΣ, D’AGOSTINO, ΠΟΤΟΣΟΓΛΟΥ (ΜΠΕΚΙΑΡΙΔΗΣ 70′), ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ.

7 σχόλια:

  1. Κάτι της λείπει , μπάλα είναι και γυρίζει , αλλά δυστυχώς αυτό το άτιμο το χρήμα λύνει πολλά ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναγνωριζει η διοικηση οτι δεν αρκει να βγαινουννσυνεχως φωτογραφιες και να κανουν δηλωσεις προβολης ..μας ενδιαφερει το αγωνιστικο κομματι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι έγινε ρε παιδιά;
    Τι λένε οι (ειδικοί) της ομάδας;
    Οι μάνατζερ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μία κλάση ανώτερη η Βέροια αλλά ο ...΄΄τραυματισμός΄΄ του βασικού σέντερ φορ τα έφερε όλα ανάποδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος20 Νοεμβρίου 2022 - 2:02 μ.μ., έγραψε πιο κάτω....
      Σε ποιο πόδι το έπαθε το διάστρεμμα ρε παιδιά ? Χθες τον είδα έξω περπατούσε κανονικά !!!

      Διαγραφή
  5. Με πορδες αυγά δεν βάφονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με το Μπικα πρόεδρο αυτές οι ομάδες χάναν 2-0 από τα διόδια και τώρα έρχονται και μας τρυπάνε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ