Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

'Εχεις πράσα; Φτιάξε μια ωραία πρασοτηγανιά!

Επιμέλεια: Γ. Μεταξάς
Χοιρινή πρασοτηγανιά. Νοστιμότατος μεζές για κρασί ή τσίπουρο αλλά και εξαιρετικό κυρίως πιάτο, ειδικά τώρα που χειμωνιάζει και τα πράσα είναι στην εποχή τους. Ένα πιάτο που το συναντάμε συχνά στην Μακεδονία, με τον συνδυασμό χοιρινού και πράσου να αφήνει μια γλύκα στον ουρανίσκο. Αν έχετε πράσα στο ψυγείο σας και σκέφτεστε πώς να τα μαγειρέψετε, ρίξτε μια τηγανιά στην κατσαρόλα και ακολουθήστε την συνταγή του σεφ του veriotis.gr Γιώργου Μεταξά. Δείτε τα υλικά και τα βήματα:

Υλικά

1 κιλό χοιρινό λαιμό, κομμένο σε μικρά κομμάτια
3 πράσα, κομμένα σε φέτες
1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε φέτες
1 κ.σ. μουστάρδα, απαλή
1 κ.γ. ρίγανη, ξερή
100 ml ζωμό κοτόπουλου
½ φλ. Λευκό κρασί
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε καλά το κρέας.

Κατόπιν προσθέτουμε τα πράσα και το κρεμμύδι και αφήνουμε να μαλακώσουν σε χαμηλή φωτιά για 10΄.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τη μουστάρδα και σβήνουμε με το κρασί και τον χυμό από το λεμόνι.

Συμπληρώνουμε τα υγρά του με λίγο ζωμό, σκεπάζουμε το σκεύος μας, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 10΄, να πιεί το φαγητό όλα τα υγρά του και να μείνει μόνο με το λάδι του.

Στο τέλος πασπαλίζουμε με φρέσκια ρίγανη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ