Quantcast

http://picasion.com/

Τι δήλωσε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης για τα αδιάθετα ροδάκινα και de minimis

Σε κοινοβουλευτικές ερωτήσεις που κατατέθηκαν στην Ολομέλεια της Βουλής απάντησε ο Γιώργος Στύλιος. Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μίλησε για τις ενισχύσεις λιπασμάτων και ζωοτροφών, αλλά και για 
τις ενισχύσεις-αποζημιώσεις πυρηνόκαρπων. Διαβάστε αναλαυτικά τα όσα δήλωσε: «Ξέρουμε ότι έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη περίοδο η οποία έχει διαμορφωθεί από τις κρίσεις οι οποίες έχουν έρθει εξωγενώς στη χώρα μας και μας επηρεάζουν. Γι’ αυτόν το λόγο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο Πρωθυπουργός έκανε δύο βασικές εξαγγελίες για τον αγροτικό κόσμο της χώρας μας.

Θα δοθούν 89 εκατομμύρια ευρώ για την κτηνοτροφία και 60 εκατομμύρια ευρώ για τα λιπάσματα, μέσα από το προσωρινό πλαίσιο που έχει θεσμοθετηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα ισχύει μέχρι 31/12/2022. Άρα, εργαζόμαστε και μελετάμε στο Υπουργείο ούτως ώστε αυτά τα χρήματα μέχρι το τέλος του χρόνου να φτάσουν στους αγρότες, στους παραγωγούς. Το ξέρουν, το γνωρίζουν, το ξαναλέμε και πάλι και από εδώ για να μπορούν και οι ίδιοι να κάνουν τον προγραμματισμό τους. Θα μιλήσουμε και πιο εξειδικευμένα τι αντιστοιχεί στον καθένα».

Πολύ σύντομα θα σας πω τρεις αποφάσεις που περιλαμβάνονται στο δελτίο Τύπου της 8ης Σεπτεμβρίου: Οι αιτήσεις για την αντιχαλαζική προστασία -γιατί συζητήθηκε πάρα πολύ η αντιχαλαζική προστασία- ήταν χίλιες διακόσιες εικοσιτέσσερις και θα καλυφθούν στο σύνολό τους, υπερδιπλασιάζοντας τον αρχικό προϋπολογισμό που ήταν 15 εκατομμύρια και πλέον θα καλύψει αιτήσεις ύψους 34 εκατομμυρίων. 

Άρα, θέλουμε να πούμε ότι οι χίλιες διακόσιες εικοσιτέσσερις αιτήσεις που είχαν γίνει για αντιχαλαζική προστασία θα καλυφθούν όλες. Επιπλέον, είπαμε ότι θα ζητήσουμε την κάλυψη της απώλειας εισοδήματος των αγροτών από την Ευρωπαϊκή Ένωση και συγκεκριμένα από τα κονδύλια που υπάρχουν για αποζημιώσεις λόγω του πολέμου -κι εσείς το αναφέρατε για τις συνέπειες που έχουμε από τον πόλεμο. Στα υπόλοιπα προϊόντα, τα αδιάθετα προϊόντα που είναι στα ψυγεία, θα γίνει καταγραφή και πιθανόν θα οδηγηθούν σε κομποστοποίηση. 

Εκεί θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο να αποζημιωθούν μέσα από πρόγραμμα De minimis που μας δίνει τη δυνατότητα, διότι κάθε πληρωμή πρέπει να είναι μία νόμιμη πληρωμή σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία και τον κανονισμό που υπάρχει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε σχέση με τον ΕΛΓΑ, όλοι όσοι είναι ασφαλισμένοι στον ΕΛΓΑ και προβλέπεται στον κανονισμό του ΕΛΓΑ η ζημιά την οποία έχουν πάθει -αυτό που είπα πιο πριν για τα εξατομικευμένα πορίσματα- θα αποζημιωθούν στο σύνολό τους. 

Εκτιμούμε ότι αυτό θα γίνει μέχρι το τέλος του χρόνου. Και δεν το εκτιμούμε αυθαίρετα, επικαλούμαι τι έχει γίνει μέχρι τώρα, την προηγούμενη χρονιά, όπου έχουμε καταφέρει μέσα στην ίδια χρονιά να δίνεται η αποζημίωση στους αγρότες για τα χρήματα που δικαιούνται, όταν στο παρελθόν χρειάζονταν δεκατέσσερις, δεκαοκτώ, είκοσι δύο μήνες για να πάρουν τα χρήματα από τον ΕΛΓΑ».

2 σχόλια:

  1. Άντε ρε άσχετοι υπουργοί και υφυπουργοί στης κάλπες θα το καταλαβεται λαμόγια μαύρο στον Μαυρογιαλούρο οι άλλοι αγρότες που σας πληρώνουν εισφορές εργόσημα δεν είναι αγρότες θελουμε τα λεφτά μας πίσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εσείς οι ιδιώτες με τα εργοστάσια δεν μιλάτε ούτε οι έμποροι του χρόνου αγρότες να πάμε τα ροδάκινα στο στόμα του λύκου στους χρεωμένους συναιτερισμους για να μας κλέψουν στην τιμή και στην πλαστικά Μητσοτάκη διώξαι όλους αυτούς που έχεις στο υπουργείο με τα αγροτικά υπουργό υφυπουργό ΕΛΓΑ συμβούλους γιατί θα διώξουν αυτοί εσένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ