Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Η θέση της ΚΕΔΕ για τον δήμο Βέροιας: Από 41 γίνονται 39 οι δημοτικοί σύμβουλοι - Καμία μείωση στους Αντιδημάρχους

Για το θέμα των δημοτικών συμβούλων έκανε λόγο ο Κώστας Βοργιαζίδης κατά την εισήγησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο Δήμαρχος Βέροιας μίλησε για την μείωση που προκαλεί ο νέος εκλογικός νόμος, τονίζοντας πως η θέση της ΚΕΔΕ είναι διαφορετική. Όπως σημείωσε σύμφωνα με την τελευταία πρόταση, ο Δήμος Βέροιας θα έχει 39 αντί για 41 συμβούλους στα δημοτικά έδρανα (μείωση 5%), αλλά το θετικό είναι ότι δεν θα μειωθούν καθόλου οι Αντιδήμαρχοι και οι ειδικοί συνεργάτες. Αυτό συμβαίνει διότι ο δήμος Βέροιας έχει πάνω από 50.000 κατοίκους. Σ' ότι αφορά τους δήμους με λιγότερο πληθυσμό θα ισχύει άλλο καθεστώς. 

Από την άλλη πλευρά, ο επικεφαλής της «Δράσης με Γνώση» ανέφερε πως ο δήμος θα προσφύγει στην Ελληνική Δικαιοσύνη, προκειμένου να εισπράξει οικονομικές οφειλές από πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας. Η συγκεκριμένη εταιρεία οφείλει στα ταμεία του δήμου μας περίπου 191.000 ευρώ και επιθυμεί να αποπληρώσει το χρέος της σε 9 δόσεις και όχι εφάπαξ όπως είναι υποχρεωμένη. Πρόκειται για χρήματα δημοτικών τελών που έχει εισπράξει η εταιρεία από τους πελάτες της 
και οφείλει να τα αποδώσει άμεσα στον Δήμο Βέροιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ