Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ένα μοσχαράκι γιουβέτσι είναι ό,τι πρέπει τώρα που φθινοπώριασε!

Επιμέλεια: Γ. Μεταξάς
Τόσο σπιτικό και μαγειρευτό φαγητό, μας φέρνει στο νου αυτά που έκανε η μαμά μας κάποιες Κυριακές. Γιουβέτσι από κάποιους θεωρείται οτιδήποτε μαγειρεύεται μαζί με κριθαράκι κατά προτίμηση σε πήλινο σκεύος. Ο Σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς, μας δείχνει την πιο παραδοσιακή εκδοχή του, μοσχαράκι γιουβέτσι. Δείτε τα υλικά που θα χρειαστείτε, τον τρόπο εκτέλεσης, ετοιμάστε το και... αφήστε τα ρουθούνια σας να γεμίσουν μυρωδιές! 

Υλικά

1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας χωρίς κόκαλο, σε μερίδες
500γρ. κριθαράκι μέτριο ή χοντρό
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
400γρ. ντοματάκια κονκασέ
½ φλιτζάνι κρασί κόκκινο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 ξυλάκι κανέλα
5-6 κόκκους μπαχάρι
1½ φλιτζάνι (περίπου) κεφαλοτύρι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αφήνουμε λίγο να μαραθεί το κρεμμύδι και σβήνουμε με το κρασί.

Προσθέτουμε την ντομάτα, την κανέλα, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι. Όταν πάρει βράση, συμπληρώνουμε με αρκετό νερό. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου μιάμιση ώρα, μέχρι να ψηθεί το κρέας.

Κατόπιν προσθέτουμε το κριθαράκι. Βράζουμε για 5-6' προσθέτοντας λίγο επιπλέον νερό αν χρειαστεί. Αφαιρούμε την κανέλα από την κατσαρόλα και αδειάζουμε το φαγητό μας σε πυρίμαχο σκεύος.

Ψήνουμε το γιουβέτσι σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 30', μέχρι να ροδίσει. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί μόλις το βγάλουμε από το φούρνο και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ