Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στο χωριό των Βλάχων

Όπως κάθε χρόνο στις 16 Αυγούστου εορτάζονται στο ορεινό και όμορφο Σέλι τα Μεθέορτα της Θεομητορικής Εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου. Την Τρίτη το πρωί στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σελίου τελέστηκε Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου, ενώ συμμετείχαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, ο οποίος χοροστάτησε και στον Όρθρο, και ο Ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.


Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας εψάλλησαν τα Εγκώμια της Υπεραγίας Θεοτόκου παρουσία τοπικών πολιτικών αρχών και ευλαβών προσκυνητών. 

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς τους Αγίους Αρχιερείς, οι οποίοι λάμπρυναν με την παρουσία τους αυτές τις ημέρες τις Θεομητορικές Πανηγύρεις στην ηρωική και αγιοτόκο πόλη της Ναούσης, στο Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά στην Καστανιά του Βερμίου, στον Μητροπολιτικό Ναό της Αλεξανδρείας και τέλος στο χωριό των Βλάχων, στο Σέλι.


Παράλληλα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς όσους κοπίασαν για την άρτια διοργάνωση της Πανηγύρεως με πρώτο τον Αρχιερατικό Επίτροπο Περιχώρων Βεροίας και Προϊστάμενο του Ιερού Καθεδρικού Ναού του Οσίου Αντωνίου Πολιούχου Βεροίας αλλά και του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σελίου Αρχιμ. Σωσίπατρο Πιτούλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ