Quantcast

http://picasion.com/

18 έξυπνοι τρόποι για να τρώτε υγιεινά με περιορισμένο προϋπολογισμό

Τα θρεπτικά τρόφιμα μπορεί να είναι ακριβά και μπορεί να είναι δύσκολο να υιοθετήσετε μια ισορροπημένη διατροφή που περιλαμβάνει φρούτα και λαχανικά όταν έχετε περιορισμένο προϋπολογισμό. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα προσέχοντας το τι τρώτε. Σας παραθέτουμε 18 συμβουλές που μπορούν να σάς βοηθήσουν να τρώτε πιο υγιεινά όταν έχετε ένα χαμηλό προϋπολογισμό για τη διατροφή σας.

Προγραμματίστε τα γεύματά σας

Προγραμματίστε τα γεύματά σας για την τρέχουσα εβδομάδα και κάντε μια λίστα με τις αγορές που θα πραγματοποιήσετε. Αγοράστε μόνο ό,τι είστε σίγουροι ότι θα χρησιμοποιήσετε και ελέγξτε πρώτα το απόθεμα που έχετε στα ντουλάπια σας.

Μείνετε σταθεροί στη λίστα με τα ψώνια σας

Μείνετε σταθεροί στη λίστα που έχετε ετοιμάσει από το σπίτι και μην παρασύρεστε από δελεαστικές προσφορές ή νέες εντυπωσιακές συσκευασίες. Αγοράστε πραγματικά ό,τι έχετε ανάγκη ποσοτικά καθώς το μάτι είναι γεγονός πως δεν χορταίνει ποτέ. Να θυμάστε γενικώς πως τα πιο ακριβά αντικείμενα τοποθετούνται συνήθως στο επίπεδο των ματιών.

Μαγειρέψτε στο σπίτι

Το μαγείρεμα στο σπίτι τις περισσότερες φορές είναι λιγότερο δαπανηρό από το φαγητό σε πακέτο. Μερικοί θεωρούν καλύτερο να μαγειρεύουν για όλη την εβδομάδα τα Σαββατοκύριακα χωρίζοντας σε μερίδες το φαγητό και βάζοντάς το στην κατάψυξη ενώ άλλοι θέλουν να μαγειρεύουν ένα γεύμα κάθε φορά.

Μην ψωνίζετε όταν πεινάτε

Τα ψώνια ενώ πεινάτε μπορεί να οδηγήσουν σε παρορμητικές αγορές. Εάν πεινάτε, καταναλώστε ένα σνακ όπως γάλα, γιαούρτι ή ένα φρούτο πριν πάτε για ψώνια.

Αγοράστε ολόκληρα τρόφιμα και όχι τυποποιημένα

Τα ολόκληρα τρόφιμα είναι συχνά λιγότερο ακριβά από τα επεξεργασμένα αντίστοιχά τους. Μπορείτε επίσης να τα αγοράσετε σε μεγαλύτερες ποσότητες. Για παράδειγμα, ένα μπλοκ τυριού είναι φθηνότερο από το τεμαχισμένο τυρί.

Επιλέξτε προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας

Τα περισσότερα καταστήματα προσφέρουν και τις δικές τους μάρκες για πολλά προϊόντα. Αυτά τις περισσότερες φορές είναι της ίδιας ποιότητας με τα αντίστοιχα ακριβότερα διαφημιζόμενα.

Αποφύγετε την αγορά τροφίμων υψηλής επεξεργασίας

Αποφύγετε τη συχνή αγορά επεξεργασμένων τροφίμων. Όχι μόνο είναι ακριβά, αλλά συχνά περιέχουν πολύ νάτριο ή ζάχαρη, με ελάχιστη έως καθόλου θρεπτική αξία.

Επωφεληθείτε των προσφορών

Εάν πρόκειται για προϊόντα τα οποία καταναλώνετε συστηματικά και δεν λήγουν άμεσα αγοράστε τα, το ίδιο ισχύει και για είδη οικιακής και καλλυντικής χρήσεως όπως απορρυπαντικά, σαμπουάν, κρέμες και καθαριστικά.

Αγοράστε φθηνότερα κομμάτια κρέατος

Τα λιγότερο ακριβά κομμάτια κρέατος είναι ιδανικά για μαγείρεμα κατσαρόλας, σούπες, μαγειρευτά και burritos. Αναζητήστε μπριζόλα τσοκ (σ.σ. τρυφερό, χωρίς κόκαλα, μοσχάρι, κρέας), μπριζόλα κόντρα φιλέτο χοιρινό, ολόκληρο κοτόπουλο, κιμά ή πουλερικά.

Αντικαταστήστε το κρέας με άλλες πρωτεΐνες

Δοκιμάστε να αντικαταστήσετε το κρέας 1 ή 2 φορές την εβδομάδα με φασόλια, όσπρια, μανιτάρια, αυγά ή κονσερβοποιημένα ψάρια. Όλα αυτά είναι φθηνές και θρεπτικές πηγές πρωτεΐνης.

Αγοράστε προϊόντα που είναι στην εποχή τους


Τα λαχανικά και τα φρούτα που είναι στην εποχή τους είναι συνήθως φθηνότερα και πιο θρεπτικά. Εάν αγοράσετε περισσότερα από όσα χρειάζεστε, μπορείτε να τα καταψύξετε προκειμένου να τα χρησιμοποιήσετε κάποια άλλη φορά.

Αγοράστε κατεψυγμένα φρούτα και λαχανικά

Τα προϊόντα ταχείας κατάψυξης είναι συνήθως εξίσου θρεπτικά με τα φρέσκα. Είναι επίσης φθηνότερα, διαθέσιμα όλο το χρόνο και συνήθως πωλούνται σε μεγάλες συσκευασίες. Τα κατεψυγμένα προϊόντα είναι ιδανικά για χρήση όταν μαγειρεύετε, φτιάχνετε smoothies ή ως γαρνιτούρες για πλιγούρι βρώμης ή γιαούρτι. Επιπλέον, κερδίζετε το πλεονέκτημα ότι μπορείτε να βγάλετε μόνο την ποσότητα που πρόκειται να χρησιμοποιήσετε. Το υπόλοιπο προϊόν θα διατηρηθεί ασφαλές στην κατάψυξη.

Αγοράστε χύμα


Πολλά τρόφιμα όπως ρύζι, ξηροί καρποί, δημητριακά, ελιές, έτοιμες σαλάτες κ.λ.π. διατίθενται χύμα σε πολύ χαμηλότερη τιμή. Διατηρούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα σε αεροστεγή δοχεία και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μια ποικιλία θρεπτικών, φθηνών πιάτων.

Καλλιεργήστε τα δικά σας λαχανικά και φρούτα

Με λίγο χρόνο και προσπάθεια, είναι εύκολο να καλλιεργήσετε τα δικά σας προϊόντα, όπως βότανα, λάχανα, ντομάτες και κρεμμύδια. Οι σπόροι είναι πολύ φθηνοί για αγορά. Με λίγο χρόνο και προσπάθεια, μπορεί να είστε σε θέση να καλλιεργήσετε τα δικά σας βότανα, τις ντομάτες, τα κρεμμύδια κ.λ.π.

Πάρτε τάπερ στη δουλειά

Το φαγητό σε πακέτο είναι πολύ ακριβό, ειδικά αν το αγοράζετε τακτικά. Η συσκευασία του δικού σας γεύματος μειώνει το κόστος του φαγητού έξω. Αυτό μπορεί να σας εξοικονομήσει πολλά χρήματα μακροπρόθεσμα, ενώ ελέγχετε το τι τρώτε.

Χρησιμοποιήστε εκπτωτικά κουπόνια ή ανταμοιβής

Τα κουπόνια μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποθηκεύσετε προϊόντα καθαρισμού και κονσερβοποιημένες τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά. Απλά φροντίστε να αποφύγετε τα κουπόνια που περιλαμβάνουν επεξεργασμένα τρόφιμα.

Εκτιμήστε τα λιγότερο ακριβά τρόφιμα


Πολλά τρόφιμα είναι φθηνά και θρεπτικά. Κάνοντας κάποιες προσαρμογές και χρησιμοποιώντας συστατικά που μπορεί να μην έχετε συνηθίσει, μπορείτε να προετοιμάσετε πολλά νόστιμα και φθηνά γεύματα. Δοκιμάστε να αυξήσετε τη χρήση αυγών, φασολιών, σπόρων, κατεψυγμένων φρούτων και λαχανικών, φθηνότερων τεμαχίων κρέατος και δημητριακών ολικής αλέσεως.

Αγοράστε από φθηνούς, διαδικτυακούς λιανοπωλητές

Οι διαδικτυακοί λιανοπωλητές προσφέρουν μερικές φορές υγιεινά τρόφιμα έως και 50% φθηνότερα από το σούπερ μάρκετ και τα παραδίδουν μέχρι την πόρτα σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ