Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Οι Κυανόλευκοι του Πανουργιά, να σεβαστούν τη «Βασίλισσα του Βορρά»

Του Βασίλη Αλαμπορινού

Η διερεύνηση που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες για την ομάδα της Λαμίας, δεν μένει μόνο στο κομμάτι της ανάλυσης του τρόπου και των ειδικών σημείων του παιχνιδιού της, αλλά προχωράει και στην περιρρέουσα φίλαθλη ατμόσφαιρα του κοινού των κυανόλευκων. Παρεπιπτόντως στην πόλη της Λαμίας βρέθηκα πριν πολλά χρόνια για να αρχίσω τη στρατιωτική μου θητεία στο κέντρο ΚΕΥΠ και μέσα στο μικρό αυτό χρονικό διάστημα δεν αποκόμισα καθόλου καλή εντύπωση από την ομορφιά της. Ποια ομορφιά δηλαδή, κατά την ταπεινή μου γνώμη πρόκειται για μια από τις πιο " κρύες " πόλεις της Ελλάδας. Αυτά βέβαια πριν πολλά χρόνια. Τώρα δεν έχω υπόψιν μου για την αστική της εξέλιξη...θα τη δούμε βέβαια κι από κοντά!

Εκεί λοιπόν, γνώρισα κι έναν άνθρωπο, με τον οποίο ευτυχώς ακόμη και τώρα μας συνδέει φιλία και συχνή επικοινωνία. Κι όσες φορές βρεθήκαμε ήταν ευτυχώς εκτός της έδρας του θα πω αστειευόμενος. Επίσης, είχα και συμφοιτητή στην Αγγλετέρα με τον οποίο κι επικοινώνησα για να δω τι λένε οι ντόπιοι στα καφενεία της πόλης...

Ρε σεις, είστε καλά; Και οι δύο μου είπαν πως αν τελικά παίξουμε μεταξύ μας και δεν γίνει κανένα άλλο << μαγικό >> από το υφυπουργείο Αθλητισμού, πως τα ματς θα είναι απλά διαδικαστικού χαρακτήρα. Ξαναρωτάω λοιπόν....πάτε καλά φίλοι Λαμιώτες; Δε λέω, παίζετε σε υψηλότερο επίπεδο και σε ένα ελαφρώς ποιοτικότερο ( τρόπος του λέγειν) πρωτάθλημα, έχετε καλές μονάδες και έναν συμπαθητικό τακτικά προπονητή, αλλά μέχρι εδώ!

Τρύπες έχετε και παρέχετε, δεν είστε άτρωτοι και μάλιστα σκεφτείτε πως τα βρήκατε φέτος σκούρα και θα παίξετε αγώνες για να μείνετε στη Superleague. Που σημαίνει πως η διαφορά δυναμικότητας και ποιότητας των δύο ομάδων δεν είναι δα όπως και η διαφορά Ρεάλ Μαδρίτης - Χαμεενλίνα....απεναντίας είναι πολύ μικρότερη απ' ότι φαντάζεστε.

Είτε κερδίσετε είτε όχι, που για μένα είναι 50-50 ειδικά αν το 1ο ματς θα γίνει μέσα στη Λαμία, σε περίπτωση που δε γνωρίζετε λόγω της σχετικής απουσίας της Βέροιας για λίγα χρόνια από τη Superleague, θα σας πω εγώ τι είναι αυτή η φανέλα!

Αυτή η φανέλα, σε αντίθεση με την αξιοσέβαστη ομάδα της Λαμίας που ανέβηκε για 1η φορά στην ιστορία της πριν 4 χρόνια στα σαλόνια, έχει 17 σεζόν συμμετοχή σ' αυτά τα σαλόνια, έχει αναδείξει ένα αεροπλάνο μεγάλους ποδοσφαιριστές και έχει 32 σεζόν συμμετοχή στη Superleague 2, πρώην Β' εθνική δηλαδή. Νούμερα, τα οποία φυσικά ζαλίζουν σε σχέση με το επίπεδο συμμετοχών των κυανολεύκων.

Κι ας πούμε δυο λογάκια για την παρούσα Βέροια. Η ομάδα που αναγεννήθηκε μέσα από τις λεγόμενες στάχτες της πριν από 3 χρόνια και βαδίζει μόνο κατακόρυφα και προς τα πάνω. Σαν το Crazy Train του Ozzy Osbourne μέσα στο οποίο παίζει τις...πενιές του ο τιτάνας της κιθάρας Randy Rhodes !

Έχει μια διοίκηση πλέον η οποία έβγαλε σκούπα, καθάρισε το μαγαζί της μέσα κι έξω και το στελέχωσε κατάλληλα. Και φροντίζει να καλοσυντηρεί τους ανθρώπους του μαγαζιού.

Με ποιους; Πείτε μου πως δε γνωρίζετε ποιος είναι ο Γιώτης ο Τσαλουχίδης κι ο Θωμάς ο Τρούπκος, να πάω να δω μπαλέτο τότε καλύτερα! Ή πιστεύετε ακράδαντα πως ο Παύλος Δερμιτζάκης και οι συνεργάτες του δεν έχουν το επίπεδο το δικό σας; Ή στο ότι οι ποδοσφαιριστές της Βέροιας δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο; Θα σας πω κάτι....ομαδικά, ήταν πολύ καλή φέτος και λόγω του ότι στο ρόστερ εκτός από 14 ποδοσφαιριστές , οι υπόλοιποι δεν ήταν αντίστοιχα καλοί ( για να λέμε πάντα την αλήθεια) στο τέλος επήλθε κόπωση. Θα δείτε πως το έργο τελικά δεν θα είναι καθόλου εύκολο καθώς υπάρχει χρόνος αρκετός για να ετοιμαστούν. Με το μαχαίρι στα δόντια θα μπουν, σας το λέω!

Θα έχει βελτιωμένη αποτελεσματικότητα η ομάδα, το πιστεύω αυτό. Θα το παλέψουν μέχρι τέλους και θα βάλουν σίγουρα τα δύσκολα στα αστεράκια της Λαμίας. Αν νομίζετε φίλοι Λαμιώτες ότι θα είναι τόσο εύκολο, τι να πω....αν αποδειχθεί κιόλας τι να πω...θα βγάλω το καπέλο και θα σας χειροκρότησω.

Και κάτι τελευταίο...σίγουρα μέσα στη Βέροια δεν θα υπάρχουν οι 12,000 υποστηρικτές της όπως παλιά με Δόξα Δράμας και Παναθηναϊκό, ούτε και οι 7-8-10 χιλιάδες που κατά μέσο όρο υπήρχαν πάντα στο γήπεδο. Αλλάξανε οι εποχές και δυστυχώς η υποστήριξη του κόσμου ήταν μικρού μεγέθους, με τις λίγες εκατοντάδες Βεροιωτων να πηγαίνουν στο γήπεδο. Αλλά!

Σημειώστε αυτό το αλλά. Όλα συνωμοτούν ευχάριστα πλέον κι ο κόσμος επιστρέφει στο γήπεδο! Πώς θα μπορούσε άλλωστε να μη στηρίξει αυτή την προσπάθεια; 4,000 με τη Λιβαδειά; 7,000 με τη Λαμία θα έρθουν.

Αυτά από μένα, καλό βόλι και στη Λαμία και καλή επιτυχία στην ομάδα μας! Τη μεγάλη μας ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ!

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο, Άκη! Υπέροχο το άρθρο, έβαλες τα πράγματα στη θέση τους. Που μας παρουσιάζουν τη Λαμία ως Μάντσεστερ Σίτυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ