Quantcast

http://picasion.com/

Έκτακτο: Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Δράμας Παύλος - Bεροιώτης στην καταγωγή

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 2 Μαΐου εκοιμήθη ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας Παύλος. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εκ Βεροίας ορμώμενος Μητροπολίτης, κατά κόσμον Αλέξανδρος Αποστολίδης,  έχασε την μάχη με την ζωή μετά από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου. Ο μακαριστός Μητροπολίτης Δράμας, γεννήθηκε στη Βέροια το 1963. Μετά τις εγκύκλιες σπουδές του σπούδασε από την Εκκλησιαστική Σχολή της Λαμίας όπου και αποφοίτησε.

Έπειτα εισήχθη στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Με την ολοκλήρωση των προπτυχιακών σπουδών του το 1988, συνέχισε της μεταπτυχιακές του σπουδές λαμβάνοντας μεταπτυχιακό δίπλωμα το 1995. Είναι διδάκτωρ του ίδιου πανεπιστημίου από το 2002. Χειροτονήθηκε διάκονος το 1983 και πρεσβύτερος το 1988 υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Βεροίας Παύλου.

Διετέλεσε εφημέριος του Ιερού Ναού Οσίου Αντωνίου, πολιούχου της Βέροιας, και στην συνέχεια το 1991, εξελέγη ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Σουμελά και αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ομώνυμου ιδρύματος. Συνέγραψε άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά. Έχει πραγματοποιήσει πολλές ομιλίες και διαλέξεις. Έχει λάβει μέρος σε εκκλησιαστικές αποστολές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Πέντε ημέρες μετά την κοίμηση του Μητροπολίτη Δράμας Διονυσίου, στις 5 Οκτωβρίου 2005, εξελέγη Μητροπολίτης Δράμας από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος. Χειροτονήθηκε Επίσκοπος στις 9 του ίδιου μήνα. Εγκαινίασε τον νέο ναό του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης στη Δράμα το 2016. Αιωνία του η μνήμη.

12 σχόλια:

  1. Λυπηρός ο θάνατος, αλλά.
    Κανένα ίδρυμα για φτωχούς, ανήμπορους, άστεγους έκανε;
    Καμία υποτροφία σε φτωχούς φοιτητές;
    Μπορεί να έκανε και να μην γίνονται γνωστά αλλά καλό θα ήταν να ξέρουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρκεί που γνωρίζουν όσοι δέχτηκαν τη βοήθεια και κυρίως ο... Κύριος!

      Διαγραφή
    2. Η κακία θα σε φάει.

      Διαγραφή
    3. Και σένα η καλσυνη.

      Διαγραφή
  2. Δεν ξέρω για βοήθεια σε φτωχούς, άστεγους, αλλά το Ίδρυμα Παναγία Σουμελά (στο οποίο αναφέρεται ότι ήταν αντιπρόεδρος ο εκλιπών) από το 2004 και εξής βραβεύει κάθε χρόνο με υποτροφία δύο μαθητές του Λυκείου Μακροχωρίου οι οποίοι διακρίνονται για το ήθος και τις επιδόσεις τους σε ανάμνηση των αδικοχαμένων μαθητών του ατυχήματος στα Τέμπη. Το ποσό που συνοδεύει το βραβείο κυμαίνεται από 500 - 1000 ευρώ για καθέναν από τους δύο μαθητές. Να λέγονται και αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ίδρυμα αυτό υπήρχε.
      Ο ίδιος στη Δράμα έκανε κάτι;

      Διαγραφή
    2. Στη Δράμα έκανε ένα υπερσύγχρονο και αυτοματοποιημένο σύστημα διανομής συσσιτίων για απόρους, σύστημα πρότυπο για άλλες μητροπόλεις. Η κακία θα σε φάει.

      Διαγραφή
  3. Μπράβο του που έκανε το ίδρυμα Παναγία Σουμελά αναφορά στους Πόντιους αφού Πόντιος ήταν και ο ίδιος..μας κάνει υπερήφανους και ας μην τον γνωρίσαμε..κρίμα.γιατι ήταν πολύ νέος .ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το θέμα είναι αν άφησε πίσω του κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο, για αυτό θα τον θυμούνται. Όλα τα άλλα είναι απλά λόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ