Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Επιστροφή στα σχολεία: Υψηλός αριθμός θετικών test στην Ημαθία

Πόσοι μαθητές και εκπαιδευτικοί δημοτικών και νηπιαγωγείων βρέθηκαν θετικοί - Τι δήλωσε στο veriotis.gr ο Δημήτρης Πυρινός
Επιστροφή στις σχολικές αίθουσες σήμερα, έπειτα από τις διακοπές των Χριστουγέννων και χιλιάδες ήταν τα κρούσματα που αποκάλυψαν τα self test στα οποία υποβλήθηκαν μαθητές και εκπαιδευτικοί ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολείων. Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, στα 15.547 ανήλθαν μέχρι και νωρίς το πρωί τα θετικά test μαθητών και εκπαιδευτικών πανελλαδικά, υπογραμμίζοντας πως «ο έλεγχος στη σχολική κοινότητα είναι ο πιο μαζικός που έχει γίνει στη χώρα από την αρχή της πανδημίας και αποδεικνύεται πολύ αποτελεσματικός».




Υψηλό το νούμερο των θετικών self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς στην Ημαθία

Στην Ημαθία, στο σύνολο των 160 σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Νηπιαγωγείων και Δημοτικών, θετικά βρέθηκαν τα test 40 εκπαιδευτικών και 91 μαθητών. Πολύ υψηλό, σε σχέση με αυτό που περίμενε, χαρακτήρισε το νούμερο ο προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δημήτρης Πυρινός, σε επικοινωνία του με το veriotis.gr, λέγοντας παράλληλα πως αυτό οφείλεται σε δύο παράγοντες. Στην υψηλή μεταδοτικότητα της μετάλλαξης «Όμικρον» και στο ότι αυτή τη φορά έκαναν self test όλοι, ανεμβολίαστοι και εμβολιασμένοι.

Επάρκεια self test για όλους τους μαθητές στην Ημαθία

Σχετικά με την διαθεσιμότητα των test, ο κ. Πυρινός μάς ανέφερε πως όλοι οι μαθητές έκαναν self test. «Οι ελάχιστοι μαθητές που είτε δεν πρόλαβαν για κάποιο λόγο, είτε δεν βρήκαν διαθέσιμα test στα φαρμακεία, προμηθεύτηκαν το πρωί από το απόθεμα της Διεύθυνσης αλλά και από την Σχολική Επιτροπή και έτσι υπήρχε επάρκεια για όλους».




Ενδοσχολικά καλύπτονται προς το παρόν τα κενά των εκπαιδευτικών

Σχετικά με τα κενά που δημιουργήθηκαν από τους 40 εκπαιδευτικούς που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, ο κ. Πυρινός ανέφερε πως δεν δημιουργήθηκε προς το παρόν κάποιο πρόβλημα, καθώς τα κενά είναι διάσπαρτα, δεν υπάρχει δηλαδή σχολείο με πάνω από 2 απόντες εκπαιδευτικούς, τα οποία καλύπτονται ενδοσχολικά. Όπως μας εξήγησε, πρόβλημα θα υπάρξει αν υπάρξουν περισσότερες από 3 απουσίες εκπαιδευτικών.

«Ίσως περισσότερα θετικά στα αυριανά self test»

Το απόγευμα της Δευτέρας, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα υποβληθούν στο δεύτερο self test της εβδομάδας. Σύμφωνα με την πρόβλεψη του κ. Πυρινού, τα αυριανά self test ίσως δείξουν το μέγεθος του προβλήματος, καθώς ίσως αποκαλύψουν ακόμα περισσότερα θετικά αποτελέσματα, ενδεχομένως από τις επαφές που είχαν τις προηγούμενες ημέρες όσοι βρέθηκαν σήμερα θετικοί.

5 σχόλια:

  1. Οι χύμα στο κύμα, αποκαλύφθηκαν. Το ρεπορτάζ θα είχε ενδιαφέρον άν αποκάλυπτε και τον αριθμό των μπολιασμένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τι θα άλλαζε; Εδώ δεν καταλαβαίνετε άλλα βασικά πράγματα.

      Διαγραφή
    2. Έλα φίλε άκου να σου πω κάτι .όπως το λες μπολιασμςνος είμαι με τριπλή δόση το κόλλησα και δεν κατάλαβα πως το πέρασα και ο συνέταιρος μου 40 χρονων και αυτός φουλ αρνητής του εμβολίου δυστυχώς τον χάσαμε..οκ??άντε ασχολεισου με κάτι άλλο οποίος και αν είναι ο τομέας σου .αν έχεις αντικείμενο φυσικά..

      Διαγραφή
  2. Τώρα που έχουν σοβαρούς λόγους να κάνουν κατάληψη τα παιδιά, τώρα δεν κάνουν τίποτε. Θα είχαν και το δίκιο με το μέρος τους, αλλά και τη μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου μαζί τους. Τελικά με τη στάση τους οι μαθητές αποδεικνύουν ότι πράγματι τις καταλήψεις τις κάνουν για χαβαλέ και για να χάσουν μάθημα, αφού για το σοβαρότατο θέμα της υγείας τους και των δικών τους δεν αντέδρασαν μέχρι στιγμής. Οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων υπάρχουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε-η θα σε στεναχωρισω αλλα είσαι εκτός τόπου και χρόνου,αν δεν είσαι προβοκάτορας του κερατά. Όλα έχουν και κάποιο όριο αντεεεεεεε!!

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ