Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τεράστια προβλήματα στο Σέλι - Χωρίς ρεύμα, κλειστοί δρόμοι, εκτός λειτουργίας τα κινητά

Θαμμένα αυτοκίνητα στο πάρκινγκ - Το πάνω χωριό είναι αποκλεισμένο
Μια από τις πιο δύσκολες νύχτες των τελευταίων ετών έζησαν το βράδυ της Δευτέρας 10 Ιανουαρίου οι κάτοικοι του Σελίου. Η επέλαση της κακοκαιρίας έφερε τρομακτικά προβλήματα στο ορεινό χωριό του Βερμίου, με αποτέλεσμα τα σπίτια να μείνουν χωρίς ρεύμα, μετά από έκρηξη σε πεσμένα καλώδια. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα σπίτια να μείνουν χωρίς θέρμανση, την ώρα που ο υδράργυρος είχε φτάσει στους -5 βαθμούς Κελσίου! Aξίζει να σημειωθεί πως τα συνεργεία του Δήμου και της Περιφέρειας, δίνουν σκληρή μάχη, για να λύσουν τα τεράστια προβλήματα που έφερε η κακοκαιρία.

Η Περιφέρεια βρίσκεται σε επικοινωνία με την ΔΕΔΔΗΕ για να δωθεί το ρεύμα, όσο το δυνατόν συντομότερα, αν και οι συνθήκες είναι αντίξοες, με πολλά πεσμένα καλώδια μέσα στο δάσος. Επιπροσθέτως, ο δρόμος Σέλι-Νάουσα παραμένει κλειστός, ενώ μεγάλα προβλήματα υπάρχουν με πεσμένα κλαδιά και στο οδικό δίκτυο από Βέροια προς Σέλι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του veriotis.gr, το χιόνι αγγίζει πλέον τα 80-90 εκατοστά. Η μεγάλη ποσότητα του χιονιού ρίχνει δέντρα και καλώδια, με αποτέλεσμα να γίνεται ακόμα πιο δύσκολο το έργο των συνεργείων. Τα αυτοκίνητα στο πάρκινγκ είναι θαμμένα από χιόνι, ενώ το πάνω χωριό είναι αποκλεισμένο...

Τα εκχιονιστικα της Περιφέρειας πέρασαν το πρωί από τον δρόμο Βέροια - Σελι και εχουν ανοίξει τον δρόμο μεχρι την πλατεία. Από την άλλη πλευρά, τα εκχιονιστικα του Δήμου Βέροιας βρίσκονται στο χωριό και δίνουν την δική τους μάχη για τον απαχιονισμό της περιοχής. Το ρεπορτάζ αναφέρει πως τα κινητά εντός του οικισμού, δεν λειτουργούν λόγω της διακοπής ρεύματος.


Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και της σφοδρής χιονόπτωσης που συνεχίζεται, το Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου παραμένει σε αναστολή μέχρι νεωτέρας.


10 σχόλια:

  1. Χιόνι δεν θέλατε; Σας το έστειλε άφθονο ο ΘΕΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εντελώς προβλέψιμα όλα αυτά στο 100 τοις εκατό. Πρίν απο την όποια κακοκαιρία, ολες οι υπηρεσίες ειναι επι ποδός και πανέτοιμες. Μόλις προκύπτει η κακοκαιρία, όλα βγαίνουν στην επιφάνεια. Δεν ηταν κανείς ετοιμος και απλά τρέχουν και δεν φτάνουν. Εκτός και αν ήταν ετοιμοι για ενα χιονάκι δύο πόντων.
    Επεσαν κλαδια σε καλώδια, λέει. Μα αυτα τα κλαδια, τα κόβουν οι υπεύθυνοι , το καλοκαίρι. Ακριβώς για να μην πέφτουν στα καλώδια τον χειμώνα. Δεν ειναι τοπικό το φαινόμενο της ανυπαρξίας ετοιμότητας. Ποιος φταίει; Μα ο συντονιστής της οργάνωσης έκτακτων καταστάσεων. Θα πει ο άλλος οτι έριξε πολύ χιόνι. Δηλαδή, έκτακτη κατάσταση. Ε λοιπόν γιαυτό πληρώνονται όλο τον χρόνο. Για αυτό το έκτακτο. Αν θα ζητήσει κανείς ευθύνες; Αποκλείεται. Αυτό ειναι το Δημόσιο. Μια κομματική παρέα. Μια παρέα με τους δικούς μας στα πόστα με καλό μισθό και αραλίκι. Δεν υπάρχει απολύτως καμία δικαιολογία για όλο αυτό. Απλά ανεπάρκεια. Γενικώς και διαχρονικά. Και βέβαια, δεν εχει κανείς απαίτηση να ειναι καθαροί οι δρόμοι όλοι σε ενα ακατοίκητο χωριό. Οι κεντρικοί όμως; Το ωραίο ειναι οτι όταν δεν εχει χιόνι, πέφτει μαύρο δάκρυ και οταν εχει μπόλικο, δεν μπορούμε να πάμε στο χιονοδρομικό. Αυτοί ειμαστε, αυτά μας αξίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αμαρτίες πολλών βλάχων πληρώνει το κακόμοιρο Σέλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ιδανικές Καιρικες συνθήκες για μια χιονόπτωση απ' τα παλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όπως είπαν και οι προλαλήσαντες, δεν έχει χιόνι, κλαίμε. Έχει χιόνι, δεν μπορούμε να πάμε στο χιονοδρομικό γιατί δεν έχει ρεύμα και είναι κλειστός ο δρόμος από πεσμένα δέντρα. Αν και δεν διαθέτω οικία στο Σέλι, αυτοί που διαθέτουν καταβάλουν ενφια, δημοτικά τέλη, τέλος χρήσης ηλεκτρικού δικτύου κτλ. Η ανταποδοτικότητα μηδενική. Πρόσφαση αδύνατη, δίκτυο ανενεργό. Και αυτό όχι με κάποια χιονόπτωση τριών τεσσάρων μέτρων. Με μισό μέτρο χιόνι το Σέλι είναι αποκλεισμένο. Ένα χωριό και ένα χιονοδρομικό που δεν έκλεινε παλιότερα με πολύ χειρότερες καιρικές συνθήκες. Ήταν που θα ιδιωτικοποιούνταν η ενεργεία στην Ελλάδα και θα είχαμε αναβάθμιση δικτύων και φθηνότερη ενεργεία. Κρίμα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μονο η ενεργεια;; ξεχνας την Ολυμπιακη που αφου θα εκλεινε και δε θα ειχαν πια τοσα πολλα εξοδα - σπαταλες, στη θεση της ποσα νοσοκομεια θα εχτιζαν καθε χρονο;; ή ποσο καλυτερα σχολεια θα φτιαχναμε εαν θα ξεφορτωνόμασταν τον ΟΤΕ;; τα ιδια λεγαν για ολα οσα ξεπουλησαν και τιποτα δεν εκαναν. μονο δρομοι εγιναν στη χωρα και αυτο επειδη τους εκμεταλλεύονται και αυτους οι ξενοι

      Διαγραφή
    2. ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΠΡΙΝ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΡΙΞΕ ΚΑΠΟΥ ΤΟΣΟ ΧΙΟΝΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΧΕ ΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ. ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟ ΧΙΟΝΙ ΜΕΤΑ ΑΡΓΗΣΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΛΟΓΩ ΡΕΥΜΑΤΟΣ.
      ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΣΤΟ ΣΕΛΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΧΝΑ... ΧΙΟΝΙ!!!

      Διαγραφή
  6. Σιγά. Αν ηταν ο συριζας, τόσο χιόνι δεν θα εριχνε και ουτε θα πέφτανε δέντρα μέσα στο δρόμο. Μεσα στο δάσος, ναι. Για να βλέπουν μερικοί τι ψήφισαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά ο Κούλης την γκαντεμια εκτός από ότι ειναι οικογενειακή υπόθεση αντλεί γκαντεμια και από δικούς τους σαν εσένα,τον ουρανό να κοιτάς μην πέσει κανένας μετεωρίτης συριζα στο κεφάλι σου.

      Διαγραφή
    2. Νάτος πάλι ο τσυριζοκαψουρης.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ