Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Περιφερειακός Θεσσαλονίκης: 4 κοινοπραξίες στη «μάχη» για το FlyOver

Τέσσερις κοινοπραξίες μπαίνουν στην τελική ευθεία για το έργο της κατασκευής του FlyOver στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Υποδομών έγιναν αποδεκτοί οι φάκελοι συμμετοχής και τεχνικής προσφοράς από τα τέσσερα σχήματα που έδωσαν το παρών. Αποδεκτή έγινε και η αποσφράγιση των προσφορών, το αποτέλεσμα της οποίας θα το μάθουμε στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. 
Για το έργο διαγωνίζονται οι: 
  • ΙΝΤΡΑΚΑΤ
  • ΑΒΑΞ-ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ
  • ΑΚΤΩΡ
  • ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
Αν δεν υπάρξουν στη συνέχεια ενστάσεις ή προσφυγές, τότε είναι εφικτή η υπογραφή της σύμβασης ακόμα και εντός του 2022. O διαγωνισμός για το flyover, ξεκίνησε στις 8 Δεκεμβρίου 2020. Πολύ γρήγορα η διαδικασία προχώρησε στη Β`φάση και τελικά στις 30 Δεκεμβρίου δόθηκαν και οι δεσμευτικές προσφορές των 4 υποψηφίων αναδόχων.

Αρχές Ιουνίου του τρέχοντος έτους, τα πέντε σχήματα πέρασαν στην Β`φάση (φάση διαλόγου) η οποία ξεκίνησε άμεσα. Οι 4 υποψήφιοι συμμετείχαν στο σύνολο τους και τώρα φτάνουμε στο χρονικό σημείο των προσφορών.

Στόχος είναι οι υπογραφές να πέσουν μέσα στο 2022. Θα χρειαστούν περίπου 4 χρόνια για την κατασκευή του και υπολογίζεται πως μέχρι το τέλος του 2026 θα μπορεί να ολοκληρωθεί, αν δεν υπάρξουν άλλα εμπόδια. Δηλαδή δικαστικές προσφυγές, απαλλοτριώσεις κ.α.

Συνολικά η διάρκεια της σύμβασης μαζί με την κατασκευαστική περίοδο είναι 30 χρόνια. Στο διάστημα των υπόλοιπων 26 ετών, ο ανάδοχος θα αναλάβει την συντήρηση και λειτουργία του νέου αυτού δρόμου. Το Δημόσιο θα εξοφλεί με πληρωμές διαθεσιμότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ