Quantcast

http://picasion.com/

Πόσοι Ημαθιώτες έχουν χάσει την ζωή τους από κορωνοϊό

Πόσους νεκρούς θρηνούν Κοζάνη, Πιερία, Κιλκίς, Πέλλα και Σέρρες
Bαρύ φόρο αίματος εξακολουθεί να πληρώνει η χώρα μας εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, από τις αρχές Νοεμβρίου. Τότε ήταν που ξεκίνησε ένα μεγάλο κύμα θανατηφόρων κρουσμάτων που δεν λέει να κοπάσει. Μόνο από την αρχή του χρόνου περίπου 1.500 άνθρωποι χάθηκαν από τις επιπλοκές του κορονοϊού σε όλη τη χώρα, ενώ χθες σε ένα 24ωρο κατέληξαν στον θάνατο 101 άνθρωποι. Το 81% των ασθενών που καταλήγουν έχουν ηλικία άνω των 65 ετών, ενώ το 18% ανήκει στην ηλικιακή ομάδα των 40-64 ετών, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Όλοι οι ασθενείς που καταλήγουν έχουν βρεθεί σε ΜΕΘ εξαιτίας των επιπλοκών της παραλλαγής Δέλτα, που εμφανίζει βαρύτερα συμπτώματα και συχνά θανατηφόρα, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των θανόντων ήταν ανεμβολίαστοι.

Τα θλιβερά «πρωτεία» στους θανάτους στην Ελλάδα ανά νομό

Αυτά τα κρατούν τα μεγάλα αστικά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αν και αναλογικά με τον πληθυσμό της, η Κεντρική Μακεδονία έχει πολύ περισσότερους θανάτους από την Αττική.

Συγκεκριμένα από την αρχή της πανδημίας και μέχρι σήμερα 7.120 θάνατοι έχουν καταγραφεί στην Κεντρική Μακεδονία και 6.737 στην Αττική, με πληθυσμό τετραπλάσιο από την Κεντρική Μακεδονία. Η Θεσσαλία έρχεται τρίτη με 1.953 θανάτους.

Στις τελευταίες θέσεις των Περιφερειακών Ενοτήτων με κάτω από 500 νεκρούς,βρίσκονται η Κρήτη και η Ήπειρος αλλά και τα νησιά στα οποία καταγράφονται από την αρχή της πανδημίας λιγότεροι από 200 νεκροί.

Αναλυτικά οι θάνατοι ανά πόλη και Π.Ε

Η Βόρεια Ελλάδα έχει τη μεγαλύτερη επιβάρυνση σε θανάτους σε όλη την πανδημία και ακολουθεί η Θεσσαλία και η Αχαϊα.

Συγκεκριμένα, οι θάνατοι ανά πόλη είναι οι εξής:
  • Θεσσαλονίκη: 4.011 θάνατοι
  • Λάρισα: 765
  • Σέρρες: 708
  • Πέλλα: 679
  • Αχαΐα: 602
  • Μαγνησία: 570
  • Πιερία: 562
  • Ημαθία: 530
  • Καβάλα: 415
  • Δράμα: 412
  • Κιλκίς: 364
  • Κοζάνη: 356
  • Καρδίτσα 331
  • Αιτωλοακαρνανία 330
Από 200 έως 300 θανάτους καταγράφουν: Κορινθία, Χαλκιδική, Ηράκλειο, Ξάνθη, Φθιώτιδα, Εύβοια, Τρίκαλα και Έβρος.

28 σχόλια:

  1. και οι ψεκασμενοι λενε οτι δεν υπάρχει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ...ΟΥΤΕ ΝΟΜΙΖΩ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ Η ΧΑΜΗΛΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ...ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΑΥΤΑ...ΜΑ ΤΟ ΔΥΣΑΡΕΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΑΣΑΝΕ...ΤΟΥΣ ΕΚΛΑΨΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΝΕ ΓΙΑ ΚΑΙΡΟ ΑΚΟΜΗ...ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΓΝΩΡΙΖΑ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΎ. ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ, ΛΟΓΩ ΕΓΩΙΣΜΟΥ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΒΟΗΘΗΣΕ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΝΕ Ν ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ, ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕΣΑ ΑΠ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ...ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΔΩ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα είναι δυνατόν να επιμενετε ορισμένοι ότι λιγω εγωισμού δεν εμβ ο κοσμος και οχιη λογω φόβου και λάθος προώθησης των εμβπροϊόντων. Και κατι καλο να ητανμην,ετσι που το πλασαρουν με τοτην πιστολι στον κροταφο; ΕπισηςΚαι επειδη. Ετυχε νανα γνωριζω μια κυρια θυμα του κοβιντ να λέμε και την αληθεια οτιοτι η τελικη αιτια θανατου της οπως και πολλών νοσουντων απο κοβιντ ηταν η κακή μευαχειριση τους μεσα στο νοσοκομείο. Να μην τους παρέχουν τα βασικαπροϊόντα. Φαρμακα στους διαβητικοθμυς, ενα ποτηρι νερο και μια κουβερτα...οπως και οι τοσες λοιμωξεις..

      Διαγραφή
    2. Το σχόλιο σου εντελώς στοχευμένο και σωστό. Τα είπες όλα ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  3. Να μας πούνε όμως γιατί είμαστε τόσο ψηλά σε θανάτους στην Ευρώπη. Τι φταίει;
    Μόνο οι ανεμβολίαστοι;;
    Μονο ο γηρασμένος πληθυσμός;
    Τι συμβαίνει 2 χρόνια τώρα ειδικά στα περιφερειακά νοσοκομεία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν με καλύπτεις μην ψάχνεις ψύλλους στα άχυρα. Όλοι χάσαμε φίλους ανεμβολιαστους.

      Διαγραφή
    2. Μίλα πάνσοφε Γέροντα, τι ξέρεις και δεν μας λένε. Γιατί ρωτάς αφού ξέρεις την απάντηση, μίλα, γράψτο σε σχόλιο στη σελίδα του Βεροιώτη και θα αποκαλύψεις όλες τις αλήθειες.

      Διαγραφή
  4. Φταίει η παιδεία. Δεν είναι καλά εκπαιδευμένα το νοσηλευτικό προσωπικό. Και λείπουν γιατροί για ΜΕΘ. Είναι ειδικότητα διαφορετική. Το πρωτόκολλο για τα φαρμακευτική περίθαλψη για πρώτο βαθμίδα, ανήπαρκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο καθένας ξέρει καλύτερα για τον εαυτό του αν πρέπει να εμβολιαστεί ή όχι. Ρωτήστε και τους ανθρώπους που έχασαν ανθρώπους από τα εμβόλια ή αυτούς που προσπαθούν να ξεπεράσουν τις παρενέργειες τους. Επίσης καλό θα ήταν να ξέρουμε τι γίνεται κ μέσα στα νοσοκομεία γιατί επαναλαμβανόμενη σύμπτωση, παύει να είναι σύμπτωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτοί που πεθαναν από ανακοπή μετά τον εμβολιασμό έχετε νουμερα; αυτοί που πεθαναν από καρκίνο έχετε νούμερα;αυτοί που αυτοκτόνησαν ; έχετε νούμερα; Δεν ντρέπεστε λίγο που χρόνια τώρα δεν έχουμε περιθλαψη και ξαφνικά νοιάζεστε για την υγεία μας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για πες μας ρε Κάτια πόσοι πέθαναν από ανακοπή, καρκίνο και πόσοι αυτοκτόνησαν λόγω εμβολίου εσύ που έχεις νούμερα. Όντως περίθαλψη της κακιάς ώρας έχουμε,που χωρίς το εμβόλιο του κορωνοιου και της γρίπης τα νούμερα θα ήταν διπλάσια μπορεί και τριπλάσια.

      Διαγραφή
    2. Κάτια!
      Ελαχιστα τα προβληματα απ τα εμβολια. Ευτυχως τελικα που υπαρχει εμβολιο και λειτουργει ικανοποιητικα, αλλιως...

      Διαγραφή
    3. Αφού τα γνωρίζεις αυτά, γιατί δεν πας στον Εισαγγελέα να καταθέσεις μηνυση;

      Διαγραφή
    4. χχρρρρρρ..ψψψ...χρρρρ....

      Διαγραφή
  7. Όσο αποκρύπτουν τα στατιστικά στοιχεία δεν πιστεύω τίποτε από αυτά που λένε. Ο καθηγητής Ιωαννίδης του πανεπιστημίου Standford των Ηνωνένων πολιτειών της Αμερικής δημοσίευσε μελέτη με ποσοστά της θνητότητας του sars cov2 ανά ηλικιακή ομάδα παγκοσμίως (google για να τη διαβάσετε)...η διαφορά με τα greek statistics είναι τεράστια!! εδώ πέρα μας κοροϊδεύει και ο ΕΟΔΥ και η ΕΛΣΤΑΤ και οι άπαντες ανευθυνουπεύθυνοι που επικαλούνται επιτροπές και τα ζώα μου αργά! H διαχείριση της πανδημίας στη χώρα σε όλα τα επίπεδα πχ οικονομίας, υγείας (και ψυχικής) αλλά και ελευθερίας του τύπου της έκφρασης αλλά και ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι απλά και μόνο εγκληματική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Θεος να μας ελεήσει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν εκαναν μελετη που θα εξεταζε ,ποσοι πεθανανε γιατι δεν μπορουσαν να προσεγγισουν νοσοκομειο με προσχημα τον covid ,δεν κανανε εξετασεις που επρεπε λαι οσοι νοσηλευτηκαν εφυγαν γιατι δεν ειχε προσωπικο εξειδικευμενο να υποστηριξει μεθ και μαφ τοτε θα πιστευα τις φωτοβολιδες ενος αποτυχημενου κρατους .
    Αλλα πιο ευκολο ειναι να κατηγορησεις οσους δεν εκαναν εμβολιο.
    Ψεκασμενοι.
    Εμεις ολοι καλα.
    Κρατησαμε ομπρελα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΚΟΜΑ ΕΧΕΙ ΧΑΖΟΥΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΒΛΑΚΕΙΑ;
    ΚΑΛΑ ΟΚ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΕΙΣΤΕ ΕΜΜΙΣΘΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΟΙ ΑΛΛΑ ΑΠΛΑ ΕΙΣΤΕ ΧΑΖΟΙ ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ ΚΑΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ. ΑΑΑΡΕ ΤΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΕΚΕΙ ΕΞΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΙ ΠΙΘΗΚΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ υπάρχουν χαζοί που πιστεύουν ακόμα ότι τα ναρκωτικά σκοτώνουν, στον κοροϊδοιό και στα μούφα εμβόλια θα κολλήσουν;Εγώ που μίλησα με τον κυρ Μήτσο στο καφενείο και την κυρά Κατίνα στο Facebook, μου είπαν με απόλυτη σιγουριά ότι όλα είναι παραμύθια. Δεν έχω λόγο να μην τους πιστέψω...

      Διαγραφή
    2. Alert,ουρακουταγκος έφυγε από το non covid κλουβί του πληροφορίες στον ανωνυμο12:13 μμ.

      Διαγραφή
  11. Όλοι μας έχουμε γνωστούς νοσηλευτές, γιατρούς κλπ προσωπικό νοσοκομείων, για ρωτήστε αυτούς που τα ζούνε από μέσα για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία. Συγγενείς μου σε μεγάλο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης από το ορθοπεδικό τον στείλανε στη ΜΕΘ να καλύψει κενά συναδέλφων του που μπήκαν σε αναστολή, χωρίς καμία εκπαίδευση, χωρίς να γνωρίζει από ΜΕΘ. Έτσι αυξάνονται οι νεκροί στην Ελλάδα. Φανταστείτε σε όλα τα νοσοκομεία πόσες τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. εν τω μεταξύ πόσοι νοσηλευτές που τελείωσαν τη σχολή πριν 20 χρόνια και δεν την εξασκησαν ποτέ, διορίστηκαν τώρα ελέω κοβιντ;; πολλοί από αυτούς έχουν μπει σε ΜΕΘ. Τι γνωρίζουν αυτοί; το εκπαίδευση έχουν λάβει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 9 στους 10 θανάτους από COVID αφορούν πολίτες 60 ετών και άνω.
    7 στους 10 διασωληνωμένους εξαιτίας του ιού είναι 60 ετών και άνω.
    8 στους 10 διασωληνωμένους είναι ανεμβολίαστοι.
    Τι δεν καταλαβαίνετε κύριες και κύριοι που πάτε με την αμορφωσιά σας και τις φθηνες ανυποστατες και ατελέσφορες ιδεοληψίες σας να ανατρέψετε κάθε επιστημονικό επίτευγμα στο παγκόσμιο στερέωμα;
    Η επιστήμη πρόσφερε στην ανθρωπότητα το εμβόλιο και η πραγματικότητα καθημερινά σας διαψεύδει.... μη ψάχνετε λοιπόν ενόχους είστε μια ζημιογονος μειοψηφία, ένοχοι πρώτα απέναντι στον εαυτό σας και στην συνέχεια απέναντι στο υγιειές κομμάτι της κοινωνίας που αποτελεί και το μεγαλύτερο ποσοστό σε όλη την ανθρωπότητα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε δύο τρία χρόνια 10 στους 10 καρκινοπαθείς θα είναι εμβολιασμένοι, κι εσύ θα ψάχνεις ακόμη να δεις τι έγινε.

      Διαγραφή
  14. Ήρεμα. Και οι δύο πλευρές έχουν τα δίκηα τους. Ναι, χωρίς τους εμβολιασμούς οι νεκροί θα ήταν πολύ περισσότεροι αλλά και η αλήθεια είναι ότι, σε σχέση με τα Νοσοκομεία του Εξωτερικού, στα δικά μας οι άνθρωποι που κατέληξαν είναι αναλογικά πολύ περισσότεροι επίσης. Άρα κάτι δεν πάει καλά στο σύστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. οι περισσότεροι θάνατοι είναι λόγο ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων στις ΜΕΘ, που όμως γέμισαν λόγο μη εμβολιασμένων ασθενών, βαφτίζουμε πτέρυγες νοσοκομείων ως ΜΕΘ χωρίς να υπάρχουν ανάλογες προδιαγραφές και ειδικευμένο προσωπικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μάλλον δεν έχετε χάσει κάποιον δικό σας για αυτό μιλάτε κάποιοι.. αν ο κορονοιος είχε χτυπήσει την πόρτα σας κ ειχε πάρει από κοντά σας ή την μάνα σας ή τον πατέρα σας θα το σκεφτόσασταν διαφορετικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ