Quantcast

http://picasion.com/

Μετακίνηση εκτός νομού: Τι αλλάζει από 1η Φεβρουαρίου για εμβολιασμένους

Αλλαγές έχουμε στη μετακίνηση εκτός νομού από 1η Φεβρουαρίου για όσους δεν έκαναν την τρίτη δόση εμβολίου. Θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι και θα χρειάζονται rapid test για τα ΚΤΕΛ. Η μετακίνηση εκτός νομού έχει απελευθερωθεί μετά το μακρόσυρτο lockdown και δεν αναμένεται να επιστρέψουν οι περιορισμοί στις μετακινήσεις μας τον φετινό χειμώνα, όμως όσοι χρησιμοποιούν ΚΤΕΛ και τρένα θα πρέπει να ξέρουν ότι είναι απαραίτητο το rapid test αν είναι ανεμβολίαστοι ή αν είναι εμβολιασμένοι με δύο δόσεις (από 1η Φεβρουαρίου).

Πιο αναλυτικά, για τους εμβολιασμένους ενήλικες συνεχίζουν να ισχύουν όσα γνωρίζαμε. Δηλαδή, με πιστοποιητικό εμβολιασμού -ή πιστοποιητικό νόσησης για όσους έχουν νοσήσει με κορονοϊό το τελευταίο εξάμηνο- μπορούν να μετακινηθούν με όλα τα μέσα (αεροπλάνο, τρένο, ΚΤΕΛ, πλοίο).

Οι ανεμβολίαστοι ενήλικες μπορούν να ταξιδέψουν σε όλη την Ελλάδα με αρνητικό αποτέλεσμα rapid test. Μόνο που από 1η Φεβρουαρίου όσοι εμβολιασμένοι δεν έκαναν την τρίτη δόση θα πρέπει να έχουν rapid, καθώς θεωρούνται ανεμβολίαστοι.

Η χρήση της υποχρεωτικής μάσκας συνεχίζει να ισχύει παντού. Συγκεκριμένα, στο τέλος της πλησιάζει η προθεσμία για όσους πολίτες δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί με την τρίτη δόση κατά του κορονοϊού, καθώς από την 1η Φεβρουαρίου θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι.

Σύμφωνα με όσα είχε προαναγγείλει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, από την πρώτη ημέρα του Φλεβάρη αλλάζει το πλαίσιο και εμβολιασμένοι θα λογίζονται οι πολίτες που έχουν κάνει την τρίτη δόση -το μέγιστο- 7 μήνες μετά τη δεύτερη δόση. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι όσοι δεν έχουν λάβει την τρίτη δόση σε διάστημα μικρότερο των 7 μηνών θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι, χάνοντας τα προνόμια που έχουν μέχρι σήμερα για τους κλειστούς χώρους, την εστίαση, την ψυχαγωγία κ.ο.κ.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, 870.000 πολίτες δεν έχουν κλείσει ακόμα ραντεβού, παρότι είναι δικαιούχοι της τρίτης δόσης, αριθμός πολύ μεγάλος.

Αυτό σημαίνει ότι αυτοί οι 870.000 πολίτες, εφόσον δεν σπεύσουν να κλείσουν ραντεβού και να εμβολιαστούν, από την 1η Φεβρουαρίου χάνουν τα «προνόμια» των εμβολιασμένων και θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ