Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν τον Ιανουάριο οι Αγρότες

Από τον Αγροτικό Σύλλογο Γεωργών Βέροιας ανακοινώθηκαν τα εξής: «Στην χθεσινή μεγάλη συγκέντρωση Αγροτικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών από όλη τη χώρα, στα πλαίσια της Πανελλαδικής κίνησης των Μπλόκων, παρευρέθηκε και ο Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Βέροιας, δια των αντιπροσώπων του, Παπακωνσταντίνου Θ. και Πουρσανίδη Α. και των μελών του Δ.Σ. Χαλκίδη Αναστάσιου και Γιάννη Βράνα.

Στην σύσκεψη αναλύθηκαν σε βάθος τα γενικότερα προβλήματα της Γεωργίας αλλά και τα ειδικότερα ανά περιοχή και προϊόν. Η δραματική κατάσταση των αγροτών φαίνεται πως επιδεινώνεται κι άλλο μετά τις νεότερες αυξήσεις σε βασικές παραμέτρους της παραγωγής όπως το πετρέλαιο και το ηλεκτρικό ρεύμα. Τεράστιες αυξήσεις και στα λιπάσματα και γενικότερα στα εφόδια συμπληρώνουν το γκρίζο τοπίο της γεωργίας μας.

Η μεγάλη συμμετοχή έδωσε το έναυσμα για μαζικές κινητοποιήσεις στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου σε όλη την Ελλάδα ταυτόχρονα και συντονισμένα. Με ένα πλαίσιο αιτημάτων που ανταποκρίνεται στο σύνολο των προβλημάτων που έχει σωρεύσει η δεκαετής και πλέον κρίση, η σημερινή καλπάζουσα άνοδος των δαπανών καλλιέργειας και διαβίωσης, η κλιματική αλλαγή και η υγειονομική κρίση.

Στο προσκλητήριο αυτό δηλώνουμε παρόντες και καλούμε τους αγρότες της Ημαθίας σε πανστρατιά ώστε να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στην καλλιέργεια και την ζωή.

Να μη λείψει κανείς. Ο Ιανουάριος γαρ εγγύς!»

14 σχόλια:

  1. Αντρέ βρεεε.και αργήσατε..να δουλέψει και λίγο το μαγαζί...κάνα ουίσκυ κάνα καφέ...τόσα λεφτά έβαλε ο άνθρωπος...κρίμα είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όπως κάθε χρόνο ο μήνας των αγροτών για χαβαλέ και τσίπουρα, και για ταλαιπωρία του κόσμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το έθιμο των μπλόκων άργησε να υλοποιηθεί
    Οι καντίνες έχασαν πελάτες
    Η ταλαιπωρία του κόσμου ευτυχώς είχε σταματήσει τον τελευταίο καιρό, αλλά δυστυχώς πάλι θα ταλαιπωρηθουμε ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΤΑΙΜΕ! Πάτε στην Αθήνα να διαδηλώσετε αφήστε μας στα προβλήματα μας, δε καταλαβαίνετε ότι έτσι θα μας έχετε εναντίον σας και πάλι;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αντε μωρε τώρα θα βγούνε να κάνουν τους νταήδες πάλι. Τους βαρέθηκε ο κοσμος. Αν θέλουν να κάνουν κάτι ας πετάξουν τις παραγωγές τους και όχι να μην αφήνουν τον κόσμο που δεν τους φταίει σε κάτι να κάνει τις δουλειές του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΑ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΩΣ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΉΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΈΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΣΗΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ?.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΓΕΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ .ΑΧ ΒΡΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Η ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αδικουν τον εαυτο τους και χανουν το οποιο δικαιο εχουν.δεν μπορειτα προβληματα τους και τις κινητοποιησεις να τις πραγματοποιουν παντα αυτητην περιοδο, δηλ. τον υπολοιπο χρονο ολα πηγαινουν καλα? για ξανασκεφτηται λιγο και ξαναπροσδιοριστε τις απαιτησειςσας ειναι κριμα γιατον κλαδο σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τά πράγματα τα βλέπετε ανάλογα ποιος είναι ο καθένας μας όχι πως είναι στη πραγματικότητα,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ντροπή πια! Κάποτε είχε νόημα! Πόθεν έσχες άμεσα για όλους τους αγροτοπατερες!!!και όχι μόνο έσχες σαν τους πολιτικούς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πάντα οι κινητοποιήσεις του τσίπουρου και της ψησταριάς προηγούνται, ημερολογιακώς, του γελοίου καρνάβαλου. Για τους σημειολόγους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εσένα πρωτε σχολιαστή να σε ενημερώσω ότι το μαγαζί πλέον δεν πουλάει ουίσκι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ