Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Βέροια ΝΠΣ: Ίδιος στόχος, ίδιο πλάνο, διαφορετική τοποθεσία

Του Βασίλη Αλαμπορινού
Κατόπιν των κωμικοτραγικών γεγονότων με την ολιγωρία της ΕΠΟ και τα νομικά τερτίπια ομάδων (aka παραθυράκια) για συμμετοχή με το... ζόρι στο πρωτάθλημα της Superleague 2, η ομάδα της πόλης μας ετοιμάζεται, προσπαθώντας να ξεπερνάει οποιαδήποτε αναμονή, παραμένοντας ακέραια στον σχεδιασμό της. Ήταν και είναι από τις ελάχιστες ομάδες οι οποίες εξωαγωνιστικά δεν απασχόλησαν ούτε τον δημοσιογραφικό τύπο, ούτε την ΕΠΟ και τα υπουργεία. Απασχόλησε μονάχα μεταγραφικά και αγωνιστικά, όντας έτοιμη ακόμη κι αν ξεκινούσε το πρωτάθλημα περί τα μέσα με τέλη Σεπτεμβρίου, όπως και θα άρμοζε.

Το περασμένο Σάββατο λοιπόν, φορέσαμε τα καλά μας, πήραμε παραμάσχαλα τον φάκελο με τα χαρτιά μας και τα σχολικά είδη, ρυθμίσαμε τον εξοπλισμό «κατασκοπείας» για την παρουσίαση του αγώνα στο veriotis.gr και... αφού πίναμε τον καφέ μας γεμάτοι ανυπομονησία κι ενθουσιασμό για να ξεκινήσουμε το κοντινό ταξίδι μας μέχρι τη Λάρισα, πληροφορηθήκαμε πως δεν θα γίνει ακόμη η έναρξη του πρωταθλήματος! Περίπου 3 ώρες πριν τη σέντρα! 

Το ξενέρωμα ήταν χοντρό ακόμη και για μας. Τραβήξαμε χειρόφρενο πριν ακόμη βάλουμε το κλειδί στη μίζα! Φανταστείτε για τις ομάδες ( πλην ελαχίστων που τους έκατσε... κουτί). Έπειτα από τη διεξαγωγή του φιλικού λοιπόν αγώνα με τον Απόλλωνα Λάρισας, παρακολούθησα τις δηλώσεις του προπονητή μας Παύλου Δερμιτζάκη. Μεταξύ άλλων είπε: «Κολλάω ένσημα στο ποδόσφαιρο από το 1987, πρωτίστως σαν παίκτης κι έπειτα σαν προπονητής. Πίστευα πως μέσα σ'αυτήν την πορεία ετών, τα έχω δει όλα! Αλλά τελικά δεν είναι έτσι». Δήλωση που όχι μόνο προβληματίζει, αλλά μας θέτει σε αγωνία για το τι ακόμη θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε στο μέλλον.

Έτσι, ξανάγινε η κλήρωση όπως νομικά οφειλόταν έπειτα από τις εισχωρήσεις της Ζακύνθου και της Καβάλας όπου δικαιώθηκαν στο διαιτητικό δικαστήριο. Επίσης, η κλήρωση έφερε κι έναν σημαντικά δύσκολο αντίπαλο στο βόρειο όμιλο, τον Ολυμπιακό Β'. Όλοι ξέρουμε τα πρότυπα που έχει δημιουργήσει η ομάδα του Πειραιά τα τελευταία χρόνια σε διοικητικό και αγωνιστικό επίπεδο και πως η ομάδα του Αριέλ Ιμπαγάσα ήρθε να βάλει τα δύσκολα στους υπόλοιπους.

Η νέα κλήρωση λοιπόν, έφερε τα πάνω κάτω και τη Βέροια να αλλάζει μέρος και αντίπαλο. Αν όλα πάνε κατ'ευχήν και δεν έχουμε άλλα στραβώματα, η Βέροια θα παίξει στο γήπεδό της και θα υποδεχθεί την ομάδα του Αλμωπού Αριδαίας. Ο Αλμωπός ήταν από τις πρώτες ομάδες που κατά τα μέσα του καλοκαιριού, δεν είχε ιδέα σχεδόν κανείς σε ποιο πρωτάθλημα θα συμμετάσχει... Στη Γ' εθνική; Στη Superleague 2; Μια το ένα, μια το άλλο. Συνάμα όμως, ήταν κι από τους συλλόγους που παρ'όλο το ασανσέρ αυτό, κατάφερε να κλειδώσει τη συμμετοχή του στην επαγγελματική κατηγορία, βδομάδες πριν την έναρξη κι όχι την τελευταία στιγμή.

Ας κάνουμε μια μικρή μελέτη της ομάδας της Αριδαίας λοιπόν που θεωρητικά θα εμφανιστεί ελαφρώς αποδυναμωμένη σε σχέση με την περσινή της παρουσία στη Football League. Αυτό βέβαια είναι σχετικό. Αποκαλύψεις κι εκπλήξεις πάντα συμβαίνουν!

Ο προπονητής Γιώργος Τυριακίδης παρέμεινε στην ομάδα όπως λογικό ήταν. Έμεινε όμως χωρίς κάποιους από τους στενούς του συνεργάτες, όπως ο βοηθός Λεωνίδας Μπίλης που μετά το σύντομο μή αγωνιστικό πέρασμά του από τα Τρίκαλα το καλοκαίρι ανέλαβε μόλις τώρα τις τύχες της Θύελλας Σαρακηνών ως προπονητής στη Γ'εθνική αντικαθιστώντας τον Αντώνη Σαπουντζή και ο αναλυτής και φίλος μου Δημήτρης Μπράτσος, ο οποίος επίσης ήταν στα Τρίκαλα με τον Μπίλη και παραιτήθηκε κι αυτός για τους ευνόητους λόγους. 

Να σας δώσω και μια τεχνικού τύπου είδηση, την οποία φυσικά το κοινό δεν γνωρίζει. Ο Δημήτρης από τη θέση του αναλυτή στον Αλμωπό, βοήθησε τα μέγιστα με τη μελέτη του, ώστε η ομάδα της Αριδαίας έπειτα από τις κακές αμυντικά πρώτες αγωνιστικές πέρυσι με 2άδα κεντρικών αμυντικών να μεταμορφωθεί με την 3άδα πίσω σε... μπετόν αρμέ και να πάρει αποτελέσματα.

Ας προσεγγίσουμε λοιπόν τον φετινό Αλμωπό που θα δούμε... Ο προπονητής Τυριακίδης, είναι θιασώτης του βασικού σχηματισμού οργάνωσης θέσεων 4-2-3-1. Έτσι ξεκίνησε και πέρυσι. Έπειτα, μαζί με τους συνεργάτες του, το άλλαξαν σε 3-5-2, όπου κατά την επιθετική οργάνωση γινόταν 3-4-3 για να δημιουργεί και λιγάκι και στην άμυνα 5-3-2. Αυτό τους βοήθησε ώστε να είναι δύσκολο για τον αντίπαλο να σκοράρει.

Θεωρώ επίσης πως το ρόστερ ατομικά αποδυναμώθηκε κάπως. Αυτοί που αποχώρησαν, αποτέλεσαν ίσως τις σημαντικότερες μονάδες του Αλμωπού που τον οδήγησαν εν τέλει στην παραμονή και την αναδιαρθρωτική άνοδο στα σαλόνια. 

Ο ικανότατος, δυνατός και γρήγορος επιθετικός Παναγιώτης Μανιός πήγε στην Αναγέννηση Καρδίτσας, ο εξτρέμ Δημοσθένης Χαντζάρας στον Πιερικό, ο κεντρικός μέσος που πέρυσι χρησιμοποιούνταν και ως κατά συνθήκη πλάγιος Παύλος Έππας πήγε στον Πανσερραϊκό, ο πολύπειρος φορ Γιάννης Γκέσιος ακολούθησε τον Λεωνίδα Μπίλη στη Θύελλα Σαρακηνών κι ο τερματοφύλακας Συμεών Μένιος με τις καλές περσινές εμφανίσεις, όδευσε επίσης μεσα στην επαγγελματική αβεβαιότητα για τη Γ'εθνική επίσης, στον πολλά υποσχόμενο Ναυπακτιακό.

Από την άλλη, προσκολλήθηκαν στην ομάδα ο φορ Χρήστος Ρόβας καθώς και ο πρώην της Βέροιας στόπερ Δημήτρης Σουλιώτης. Υπάρχει επίσης μια μαγιά νεαρών παικτών με μέλλον καθώς κι ένας Αργεντίνος επιθετικός μέσος και εξτρέμ ονόματι Leonel Rivas που αγωνιζόταν σε ομάδες Β' της Αργεντινής. Θα τον δούμε εν καιρώ.

Τέλος, θεωρώ πως οι 3 βαθμοί της νίκης για τη Βέροια και τον Παύλο Δερμιτζάκη αποτελούν μονόδρομο που θα δηλώσει και την εκκίνηση της ομάδας μας με το δεξί. Και μια υπενθύμιση σε όλους τους φιλάθλους, σε περίπτωση που τους έχει «κοιμήσει» η διαχείριση των κεφαλών του ελληνικού ποδοσφαίρου: Η ομάδα μας παίζει εντός έδρας, είναι πλέον σε μεγάλη κατηγορία και μας έχει όλους ανάγκη! Βοηθήστε και στηρίξτε, ώστε να ζήσουμε και πάλι ένδοξες στιγμές! Όλοι στο γήπεδο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ