Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Κοντά στα παιδιά της «Πρωτοβουλίας» στη Βέροια η Εριέττα Κούρκουλου - Λάτση

Το τραγούδι των παιδιών που «λύγισε» την εγκυμονούσα κόρη του Νίκου Κούρκουλου και της Μαριάννας Λάτση

Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας της «Πρωτοβουλίας για το Παιδί» στη Βέροια, επισκέφθηκε σήμερα η Εριέττα Κούρκουλου. Η κόρη του αείμνηστου ηθοποιού Νίκου Κούρκουλου και της Μαριάννας Λάτση, που διανύει την πιο ευτυχισμένη περίοδο της ζωής της, καθώς, είναι έγκυος στο πρώτο της παιδάκι. Η γνωστή ακτιβίστρια, vegan και ιδιοκτήτρια του καταφύγιου «Save A Greek Stray» βρέθηκε κοντά στα παιδιά της «Πρωτοβουλίας», χάρισε και δέχθηκε δώρα, μεταξύ των οποίων -γνωρίζοντας πως είναι έγκυος- και ένα τραγούδι αφιερωμένο στη «Μητέρα», που την συγκλόνισε.


Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη με τη μητρότητα, καθώς η ίδια, κατάφερε να τη ζήσει έπειτα από πολλές προσπάθειες, όπως εξομολήγθηκε με τους χιλιάδες followers στο instagram, προσπαθώντας να δώσει κουράγιο στις γυναίκες που επιθυμούν να κρατήσουν ένα παιδάκι στην αγκαλιά τους, η Εριέττα Κούρκουλου δημοσίευσε το τραγούδι και τα σημεία που τη, «λύγισαν».


Μέσα από τους στίχους κατάλαβε πόσο διαφορετικά βλέπουν και βιώνουν αυτά τα παιδιά την μητρότητα, λέγοντας πως ένα παιδί δεν θα έπρεπε να αισθάνεται βάρος και να προσπαθεί να δικαιολογήσει την εγκατάλειψή του, ρίχνοντας το φταίξιμο στην ίδια του την ύπαρξη, ενώ ευχαρίστησε την «Πρωτοβουλία» που όπως είπε, δίνει ελπίδα για ένα μέλλον με χαμογελαστά φατσάκια και γεμάτες καρδούλες.

Το ποστ της στο instagram:

«Είχα την τιμή να επισκεφθώ το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Παιδιού και Στήριξης Οικογένειας «Πρωτοβουλία για το Παιδί» στη Βέροια. Τα παιδιά, γνωρίζοντας ότι θα γίνω σύντομα μητέρα, μου έγραψαν ένα τραγούδι για την μητρότητα. Καθώς άκουγα τις όμορφες φωνούλες τους, άρχισα να παρατηρώ τις λέξεις… «πονάει», «σπάει», «ο φόβος χτυπάει», «τρομάζει», «αμφιβολίες», «θεριώσανε τέρατα και πανοπλίες».

Αυτές είναι οι λέξεις που έχουν συνδυάσει αυτά τα παιδιά με την μητρότητα. Ένα αφόρητο βάρος και μια ευθύνη που είναι σχεδόν απίθανο ένας γονιός να σηκώσει. Όμως κανένα παιδί δεν θα έπρεπε να αισθάνεται βάρος.

Κανένα παιδί δεν θα έπρεπε να προσπαθεί να δικαιολογήσει την εγκατάλειψή του, ρίχνοντας το φταίξιμο στην ίδια του την ύπαρξη. Όσο άκουγα τις λέξεις η καρδιά μου ράγιζε… «Ευλογία», «θαύμα», «αγάπη», «ευτυχία»… Αυτές είναι λέξεις που συνδυάζω εγώ με την μητρότητα.

Όσο σκληρό και αν είναι, αισθάνομαι τυχερή που μου δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσω μια διαφορετική πραγματικότητα, γιατί αλλιώς θα ζούσα με την ψευδαίσθηση της δικής μου.
Δυστυχώς, δεν έχω αυτή την πολυτέλεια. Υπάρχει σκοτεινιά και ανάγκη εκεί έξω και όπου υπάρχει ανάγκη, οφείλουμε να την υπηρετούμε εμείς που γεννηθήκαμε τυχεροί.

Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου την Πρωτοβουλία για το Παιδί για την υπέροχη φιλοξενία! Ομάδες σαν την δική σας, μου δίνουν ελπίδα για ένα μέλλον με χαμογελαστά φατσάκια και γεμάτες καρδούλες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ