Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Premier Ημαθίας... Τι ναφτό ρεεε;

Έτσι θα αναφώναζε για άλλη μια φορά ο συμπαθής παικταράς του ΠΑΟΚ Αντρέ Βιεϊρίνια, αν θα παρακολουθούσε την Α' κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος της Ημαθίας. ΤΙ ΝΑΦΤΟ ΡΕ! Ποια αγγλική premiership και κουραφέξαλα... Ποιες Man Utd και Liverpool... Ποιες Chelsea και City... Ποιες Tottenham και Arsenal. Εδώ είναι το ψωμί. Αγκαθιά και Νάουσα, Κουλούρα και Κοπανός, Τριπόταμος και Ροδοχώρι, Μαρίνα και Άχθος, Μακροχώρι και Μελίκη. Και τι δεν είχε η 9η αγωνιστική της Ημαθιώτικης premier... 

Ανατροπές που έκοψαν τις ελπίδες του ρομαντισμού, ισοπαλίες που σε άλλους δώσαν πνοή κι ελπίδα κι άλλους τους έστειλε στο ούτε κρύο ούτε ζέστη, νίκες επιβλητικές που οδήγησαν στην κορυφή, ισοπαλίες που διατηρούν την έξοδο στη Ευρώπη καθώς και ήττες που άλλους τους βυθίζουν κι άλλους τους κόβουν την... όρεξη. Ο μπαχτσές της Α' κατηγορίας τα έχει όλα και συμφέρει. Ατελείωτη συγκίνηση.

Let's go για μια γυροβολιά στους ναούς του Ημαθιώτικου ποδοσφαίρου, με την πένα του Βασίλη Αλαμπορινού...

• Alexander the Great of St. Marina - Achthos Arouris FC 3-1.

Και κει που έλεγα.... Να το το όνειρο! Να το θα βγει! Το 0-1 του Άχθου Αρούρη έγινε 3-1 από τους γηπεδούχους μέσα στο Αρίνα Μαρίνα. Πάλι ο Άχθος δεν μπορεί, πάλι η ο Μέγας Αλέξανδρος μαζεύει πόντους και καβαλάει τη Μελίκη από πάνω ξανά καλπάζοντας με τον Βουκεφάλα! Φωτεινό παράδειγμα σταθερότητας η ομάδα της Μαρίνας, δείχνοντας πως δεν είναι τυχαία η μέχρι στιγμής συγκομιδή βαθμών και η 4η θέση. Ο Άχθος δεν έκανε το θαύμα, αν και προσπάθησε κι έτσι έμεινε και πάλι στους 2 βαθμούς. Τελευταίος αλλά υπερήφανος.

• FC Kooloora - Kopanos of Lower Naoussa 3-3.

100% αγγλικό ντέρμπυ, 100% αγγλικό σκορ! Η Κουλούρα επιτέλους πήρε εστω κι έναν βαθμό μέσα στο γήπεδό της μετά από αρκετούς αγώνες αν κι απέχει αρκετά (6 βαθμούς) από τον 7ο στην κατάταξη Κοπανό, ο οποίος και πάλι κατόρθωσε να πάρει βαθμό.Ο Κοπανός έχει μείνει λίγο πίσω, καθώς είναι απρόβλεπτη ομάδα, αλλά όλα είναι πιθανά! Premier Ημαθίας είσαι, όχι τίποτα Bundesliga και Campionato... Αυτά είναι για τους ερασιτέχνες.

• ThreeRiver United - Village of Roses FC 4-0.

Βαθμολογική πρωτιά ισοβαθμίας με την Αγκαθιά (21 βαθμοί) και 2η θέση στην κατάταξη του πίνακα για την ομάδα του Τριποτάμου που συνεχίζει με το γκάζι κολλημένο στο πάτωμα! Εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την ισοπαλία της Αγκαθιάς με τη Νάουσα (που παραλίγο να είναι και ήττα) και την τσάκωσε σε βαθμούς! Οι εφοπλιστές από το Tripotamos Forest, δίνουν τα ρέστα τους διεκδικώντας άμεσα την άνοδο στις εθνικές κατηγορίες! Από την άλλη το χωριό των Guns 'n' Roses Ροδοχώρι, είτε παίζει μέσα στο Paradise City ή και εκτός όπως σήμερα, τώρα τελευταία δεν παίρνει ούτε πόντο... 4-0 το ματς, η συγκομιδή των 4 βαθμών ίδια κι απαράλλαχτη για τους Ροδοχωριανούς... Λέτε να παίζουν και Σκορ 4 στην προπόνηση;

• Longvillage FC - King Philip of Meliki 2-1.

Να τααααα... Και κει που λες... Έχει πάρει μπρος η Μελίκη, ανεβαίνει και πλησιάζει τους μεγάλους αντίπαλους της κορυφής, εκεί τα χάνεις, βλέποντας το αποτέλεσμα που ήταν ήττα σε πολύ κρίσιμο και κομβικό χρονικό σημείο. Το Μακροχώρι μέσα στο Longvillage Road, δείχνει να μπορεί να διεκδικεί και να παίρνει βαθμούς. Η Μελίκη στην αντίπερα όχθη κάνει στάσεις, εκεί που κάνει υγιεινή διατροφή, τσακ σταματάει και τρώει κι ένα πιτογυράκι έτσι για την... ομορφιά! Αυτά τα παραστρατήματα όμως τα Σαββατιάτικα κοστίζουν.

• Victory of Agkathia - Naoussa City FC 1-1.

Και κει που λες τα'χεις δει όλα, καταλαβαίνεις πως δεν έχεις δει τίποτα. Και τι δεν είχε το μεγάλο derby της αγωνιστικής που διεξήχθη με πληθώρα κόσμου στο περίφημο Agkatha Kristie stadium... Αγωνιστική ένταση και ρυθμό, μονοναχίες, old school ποδόσφαιρο, τραυματισμούς, αλλαγές, κίτρινες και κόκκινες (η Νάουσα για κάποια λεπτά και με 9 παίκτες), 2 πέναλτυ, 1 χαμένο, αεροπλανικά από τερματοφύλακες, αποβολές προπονητών στο ημίχρονο, αποβολές γενικών αρχηγών, συρράξεις μεταξύ ποδοσφαιριστών, μπούκες από στελέχη και διοικήσεις, γιατρό αγώνα που έκοψε μιλάμε χιλιόμετρα, αλλαγή απόφασης διαιτητή κατόπιν υποδείξεως του επόπτη, 0-1 ήρωες τα παιδιά της Αραπίτσας, 1-1 στις καθυστερήσεις των καθυστερήσεων και τους Βίκινγκς της Αγκαθιάς να αρνούνται πεισματικά να χάσουν. Αν αυτό δεν είναι premier τότε τι είναι;

Η ερχόμενη 10η αγωνιστική περικλείει τα παιχνίδια:

• Μελίκη - Αγ. Μαρίνα: 1Χ2

• Άχθος Αρούρης - Κουλούρα : αν δε γίνει και τώρα ....

• Μακροχώρι - Τριπόταμος: άκρως ενδιαφέρον ματς που μπορεί να βάλει πυρκαγιές..

• Κοπανός - Νάουσα: το ντέρμπυ της κομητείας του Νάουσεξ μέσα στην έδρα της Lower.

• Ροδοχώρι - Νίκη Αγκαθιάς: οποιοδήποτε αποτέλεσμα εκτός τοη διπλού για την Αγκαθιά, θα αποτελέσει έκπληξη και έναυσμα για πολλές μπύρες στο village υπό την ηχητική υπόκρουση του Sweet Child o' Mine.

Αναμένουμε το επόμενο... ΤΙ ΝΑΦΤΟ ΡΕΕΕ του Βιεϊρίνια. Καλό Σαββατόβραδο!

3 σχόλια:

  1. Ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα που το veriotis βάζει την δική του ξεχωριστη πινελιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βίκινγκς είσαι κ φαίνεσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΟΝΟ ΑΧΘΟΣ ΑΡΟΥΡΗΣ ρε λίγοι ,ίδιοι και απαράλλαχτοι... ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ