Quantcast

http://picasion.com/

Πιθανός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός με την τρίτη δόση στους άνω των 65

Στο τραπέζι έχει πέσει και μοιάζει πιθανή η χρήση μοντέλου... αλά γαλλικά για την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας Ακη Σκέρτσο και τον γενικό γραμματέα Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου, Θανάση Κοντογεώργη. Αλλωστε, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, που θα αποκλείουν επανάληψη οριζόντιου lockdown, με την έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα να είναι εμφανής στα νούμερα που δημοσιεύει ο ΕΟΔΥ. Στόχος είναι η ανάσχεση της διασποράς του ιού, η αντιμετώπιση της πίεσης που δέχεται το σύστημα υγείας και η προστασία εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων.

«Την προηγούμενη εβδομάδα η κυβέρνηση παρουσίασε ένα νέο πλαίσιο προστασίας για τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας», είπε ο κ. Κοντογεώργης, για να συνεχίσει: «Από εκείνη την ημέρα 300.000 πολίτες έκλεισαν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους, και περίπου μισό εκατομμύριο για την 3η αναμνηστική δόση. Βασική μας μέριμνα είναι οι συμπολίτες μας άνω των 65 ετών. Υπάρχουν έρευνες που δείχνουν ότι μετά το εξάμηνο ίσως η ανοσολογική απόκριση δεν είναι η επιθυμητή. Ανθρωποι που άνω των 65 έκαναν 3η δόση, βοήθησαν στο να μειωθούν τα κρούσματα. Εξετάζουμε για τους ανθρώπους άνω των 65 ετών η 3η δόση να καταστεί υποχρεωτική, κυρίως για την πρόσβαση σε κλειστούς χώρους».

Συνεχίζοντας να αναφέρεται στο ίδιο θέμα, είπε: «Εμείς ενθαρρύνουμε και την πρώτη και την 3η δόση. Για την 3η δόση οι άνω των 65 είναι ζωτικής σημασίας να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους. Εξετάζουμε τα δεδομένα. Σε αυτή τη φάση νομίζω τα μέτρα είναι επαρκή. Η ανταπόκριση των συμπολιτών μας και στην 3η δόση είναι ενθαρρυντική».

Μαρακάκης: «Δεν μπορεί η Ελλάδα να χωριστεί σε δύο στρατόπεδα»


Σχολιάζοντας τις περιπτώσεις αρνητών, μεταξύ των οποίων και υγειονομικών που συμβουλεύουν πολίτες να μη διασωληνωθούν, ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης, είπε ότι «τα αντανακλαστικά της Δικαιοσύνης στη Θεσσαλονίκη νομίζω ότι ενεργοποιήθηκαν αρκετά άμεσα. Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει μέτρα για τις συγκεκριμένες ομάδες που είναι πιο κοντά στον πολίτη, στην πρώτη γραμμή».

«Δεν μπορεί η Ελλάδα να χωριστεί σε δύο στρατόπεδα. Αν η κυβέρνηση πάρει επιπλέον μέτρα, θα πρέπει να έχουν να κάνουν με τους ανεμβολίαστους», είπε χαρακτηριστικά -μεταξύ άλλων- ο γνωστός νομικός.

Σκέψεις για χρήση διπλής μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς


Μεταξύ των μέτρων που βρίσκονται στο τραπέζι και ίσως εφαρμοστούν το επόμενο διάστημα, ο κ. Κοντογεώργης είπε: «Στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ειδικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η κυβέρνηση είχε καταβάλει σημαντική προσπάθεια το τελευταίο διάστημα, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κίνηση και να λειτουργήσουν καλύτερα.

»Σε κάθε περίπτωση για τα ΜΜΜ, υπάρχουν σκέψεις να υπάρχει η χρήση διπλής μάσκας. Η μάσκα είναι υποχρεωτική σε όσους χώρους υπάρχει συνωστισμός. Για τα ΜΜΜ, η σκέψη για τη διπλή μάσκα είναι στην επιτροπή των ειδικών και θα συζητηθεί αυτή τη βδομάδα».

Σχετικά με το αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές στη λειτουργία της εστίασης, ανέφερε: «Στην εστίαση υπάρχει αυστηρός περιορισμός για τους εσωτερικούς χώρους, το ίδιο και για τους μικτούς, και ένα αυστηρό πρωτόκολλο για τους εργαζόμενους. Βλέπουμε ένα πολύ καλό δείκτη συμμόρφωσης στην εστίαση. Είναι προς το συμφέρον όλων η εστίαση να λειτουργήσει με τον τρόπο που πρέπει».

Τέλος, σε ερώτηση για το αν υπάρχει ενδεχόμενο κάποιας έκτακτης ενίσχυσης σε χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους προς τα Χριστούγεννα, ο κ. Κοντογεώργης απάντησε: «Η οικονομία τρέχει και πηγαίνουμε καλά. Είναι η στιγμή να δοθεί ρευστότητα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Σε κάθε περίπτωση δίνουμε έμφαση στην κοινωνική ανάπτυξη, στα νέα ζευγάρια, τους νέους εργαζόμενους γονείς».

Σκέρτσος: Εξετάζουμε είσοδο σε κλειστούς χώρους μόνο με 3η δόση

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος. Σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής επεσήμανε ότι «το Ισραήλ και η Γαλλία έχουν πάει ένα βήμα παρακάτω, συνδέοντας τη δυνατότητα πρόσβασης σε κλειστούς χώρους για τους φθινοπωρινούς-χειμερινούς μήνες με την τρίτη δόση. Είναι ένα μέτρο προστασίας της υγείας των πιο ευάλωτων προκειμένου να μην στερηθούν τις χαρές της κοινωνικής ζωής κατά τη διάρκεια του χειμώνα, που θα μπορούσαμε να εξετάσουμε και στη χώρα μας».

9 σχόλια:

  1. Έχουμε σίγουρα δημοκρατία; Γιατί βλέπω μία υγειονομική χούντα με πρόσχημα την δημόσια υγεία καταπατούνται ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες διακρίνω έναν ψυχρό και άμεσο εκβιασμό και διερωτομαι το εμβόλιο είναι για το καλό μας και αν ναι γιατί επιβάλεται με τόσο αντιδημοκρατικό τρόπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το εμβόλιο είναι για το καλό μας αυτό είναι σίγουρο,τώρα για την αντιδημοκρατική επιβολή του,είναι θέμα αυταρχικής,δημοκρατικά εκλεγμένης φιλελε κυβέρνησης,η οποία έχοντας όλα τα μέσα επικοινωνίας δικά της, δεν αντιλαμβάνεται ότι απέτυχε στο να πείσει για τον εμβολιασμό,και εγωιστικά δεν ξεκινά με μια άλλη προσέγγιση του θέματος. Πάντως να πειστούν όλοι είναι ανθρώπινως αδυνατο. Πληροφοριακά πάντως μπορώ να πω ότι το εμβόλιο της φυματίωσης ενώ υπήρχε στην Ελλάδα κάμποσα χρόνια,χάθηκαν χιλιάδες Έλληνες - δες μέχρι που έγινε υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, και εξαφανίστηκε η φυματίωση. Σίγουρα και τότε θα υπήρχαν κάποιοι σαν τον Gr21,τον Asxeto, ή τον 11:00 μμ αλλά η επιστήμη και η πρόοδος του ανθρώπινου γένους όφειλε να τους παρακάμψει όπως και έγινε!

      Διαγραφή
    2. Τέλος φίλε αφού αποδέχεσαι ότι η επιβολή είναι αντιδημοκρατική δεν είναι για το καλό κανενός ότι επιβάλεται δεν είναι για καλό διαφορετικά δεν θα υπήρχε λόγος να επιβληθεί

      Διαγραφή
  2. Mia xara na telionume me ti genia pu efere sti fora pasok nea dimokratia k ola ta parasita pu katastrepsane tin ellada. Trexte gia tin anamnistiki gia na ti thimaste. Pio ilithios laos apo ton ellina den iparxi. Krima

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ηλίθιοι μέχρι το κόκκαλο! Όλα φασιστικά. Η διπλή μάσκα απο κει που στην αρχη ήταν κακή εστω και η.μία μου θυμίζει το ανεκδοτο με το διπλό προφυλακτικό! Δεν είστε στα καλά σας γενικως. Φυσικα και δεν είναι για καλό το εμβ Γιατί πολυ απλα αν ήταν, δε θα ασχολιοσασταν καθόλου και δε θα ήταν δωρεάν. Δε θαθα γινόταν εκβιαστικά και δε θα αποκλειατε τον ανεμ κόσμο απ το δωρεάν και εκτυπωμενο αποτέλεσμα του ραπιντ. Ταλαιπωρειτε τους εργαζόμενους. Ύστερα μας φαίνεται παραλογη η ιδεα τοτ να πληρώνει ένας ανεμω τα νοσηλεια. Εδώ πληρώνει χωρίς να εχει κάτι καθε εβδομαδα σε. Λίγο και καθε μερα μεχρι να αρρωστήσει..οχι απο κοβιντ πάντως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να εμβολιαστούν άπαντες. Όσοι δε αρνούνται ούτε με μήνυμα να μην κυκλοφορούν. Φτάνει πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ λέω να μας πάτε σε κανένα ξερό νησί και να μας στέλνετε φαγητό με το ελικόπτερο γιατί μόνο αυτό έμεινα να ακούσω

      Διαγραφή
    2. Uuss#ssst apo do boliasmenoi. Numera.o alos odigai monos tu k forai maska. O alos perpatai monos sti elias k forai maska
      Tote giati tripithikate re gidia?ade tora i enisximenh anamnistiki gia na thimaste poso ilithioi iste. Kali metania
      Mosxia.

      Διαγραφή
  5. Είναι πολύ καλό το εμβόλιο, όχι για τους ανθρώπους αλλά για τις φαρμακευτικές που κολυμπάνε στο χρήμα. Ή μήπως μας αγάπησαν ξαφνικά και νοιάστηκαν για την υγεία μας; Για να σου πουλήσω ένα μπουκάλι νερό σε τιμή χρυσού πρέπει να σε κάνω να διψάσεις μέχρι θανάτου,να σε βάλω στην έρημο, έτσι είναι το εμπόριο.Όλα για το χρήμα γίνονται, δεν υπάρχει ανιδιοτέλεια, ειδικά στην πολιτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ