Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Γερουλάνος από Βέροια: «Υπάρχει κίνδυνος η χώρα να οδηγηθεί σε μια νέα χρεοκοπία»

Την Ημαθία επισκέφθηκε το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021 ο Παύλος Γερουλάνος, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί, για την προώθηση της υποψηφιότητάς του για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, στις εκλογές που θα γίνεουν στις 5 Δεκεμβρίου. Ο κ. Γερουλάνος επισκέφθηκε την Αλεξάνδρεια, τη Νάουσα και τη Βέροια, συνοδευόενος από τον Γραμματέα Κώστα Ασλάνογλου και στελέχη του ΚΙΝΑΛ Ημαθίας, όπου συναντήθηκε με υποστηρικτές της υποψηφιότητάς του, φορείς, εκπροσώπους των ΜΜΕ και άλλους.


Στη Βέροια έκανε στάση για μια σύντομη συνάντηση με στελέχη του κινήματος και αυτοδιοικητικούς. Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων και ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ Στέργιος Διαμάντης και ο υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές του 2019 με το ΚΙΝΑΛ Θοδωρής Παπακωνσταντίνου.


Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους αναφέρθηκε στις θέσεις και τις προτάσεις του για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, που μοιράζεται με τους ανθρώπους που συναντά στις περιοδείες του. «Προσπαθώ να μεταφέρω τις θέσεις μου για την αρχηγεία του Κινήματος Αλλαγής και μιλάμε κυρίως για τον κίνδυνο που έχει η χώρα να οδηγηθεί σε μια νέα χρεοκοπία, όσο επενδύουμε στο ίδιο παραγωγικό μοντέλο που έχει παρέλθει και μας οδήγησε σε χρεοκοπία και στο παρελθόν.

Ο μόνος τρόπος να τη γλιτώσουμε αυτή τη φορά είναι αν τα χρήματα τα οποία έρχονται στην Ελλάδα -και είναι πολλά- να πάνε σε όσες περισσότερες Ελληνίδες και Έλληνες μπορούν να πάνε. Όσο πιο κοντά στις τοπικές κοινωνίες μπορούν να πάνε.

Για να το πετύχουμε αυτό, πρέπει να οδηγήσουμε ουσιαστικά τον πλούτο μέσα από φορείς, μέσα από συλλογικότητες, όπως είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα Επιμελητήρια, οι Συνεταιρισμοί, οι Ανεξάρτητες Αρχές, τα Εργατικά Κέντρα, δηλαδή, εκεί που υπάρχουν φορείς που λογοδοτούν πιο κοντά στην κοινωνία. Μόνο όταν αυτοί οι φορείς αρχίζουν και συνεργάζονται μεταξύ τους μπορούν να δημιουργήσουν τοπικό πλούτο και να πολλαπλασιαστεί αυτος ο πλούτος πολλές φορές.

Αλλιώς όσο πηγαίνουν πολλά χρήματα σε λίγους, ο πλούτος αυτός θα φύγει γρήγορα στο εξωτερικό.

Το δικό μας το σχέδιο αφορά την αποσυγκέντρωση της εξουσίας ως προϋπόθεση για την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου που είναι προϋπόθεση για την δίκαιη κατανομή του πλούτου. Αυτή είναι η βασική αρχή. Από εκεί απορρέουν όλες οι επιμέρους πολιτικές που προτείνουμε.

Όσο πιο δίκαια μοιράσουμε τον πλούτο, τόσο περισσότερο θα πολλαπλασιαστεί μέσα στην Ελληνική Κοινωνία αντί να φύγει στο εξωτερικό, που θα γίνει, αν όλο αυτόν τον πλούτο τον πάρουνε οι λίγοι που ουσιαστικά προστατεύουν τα κεφάλαιά τους εκεί».


Σε ερώτηση του veriotis.gr σχετικά με τις δημοσκοπήσεις που τον θέλουν εκτός δεύτερου γύρου και τι κλίμα λαμβάνει από τον κόσμο, ο κ. Γερουλάνος απάντησε πως η υποψηφιότητά του φέρνει μια ριξικέλευθη πρόταση στο τραπέζι και θέλει χρόνο να εισακουστεί και να ωριμάσει και να γίνει απαίτηση της κοινωνίας. 

«Αυτο το ξέραμε όταν ξεκινήσαμε. Ξέραμε ότι αν θέλουμε να βάλουμε πάλι ουσία στην πολιτική, θα χρειαζόταν δουλειά χρόνου, ώστε να γίνει απαίτηση των πολιτών. Με ενδιαφέρει περισσότερο να μιλήσω σε όσους περισσότερους ανθρώπους γίνεται, για να μπορέσουμε να δείξουμε ότι η πολιτική μπορεί να γίνει χώρος αλλαγών. Κάτι που σήμερα ο κόσμος δεν το πιστεύει. Κάτι που φαίνεται από τα περίπου 2.000.000 Ελλήνων που μένουν εκτός της εκλογικής διαδικασίας, γιατί δεν πιστεύουν ότι το κεντρικό κράτος μπορεί να αλλάξει».


Ενώ σχετικά με την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να μη συμμετάσχει στο debate, ο κ. Γερουλάνος απάντησε στο veriotis.gr πως "γίνεται πολύ μεγάλη φασαρία για το debate, πιστεύω πως κάθε υποψήφιος μπορεί να διαλέξει τον δικό του δρόμο. Στην πραγματικότητα καμία ερώτηση που γίνεται στο debate δεν είναι τόσο δύσκολη, όσο αυτές που δέχεσαι στο δρόμο, από τον κόσμο», σημείωσε.














15 σχόλια:

  1. Ο κάθε χαλαζοκτυπημένος τώρα μας θυμήθηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Με σύνταξη από τα 45 και έρχεται να σώσει το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ ;
      Άσε να το σώσει κανένας άλλος που δούλεψε και λίγο.
      Αν είναι δυνατόν ....
      Τα ίδια πρόσωπα ξανά ;

      Διαγραφή
    2. Μετα την "φαπα" απο τον ηρωα του Μιχαλακη τι να κανει το παιδι...εμεινε χωρις προστατη.

      Διαγραφή
  3. Μην κοιτάς πως σε κοιτάνε,
    Κοίτα τους πως σε βλέπουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Άγγελος... δεν πήγε να χαιρετίσει τον πρώην σύντροφο ;
    Άλλαξε πολιτικό μαγαζί και δεν μιλιούνται ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παπαδόπουλος θα πας μαζί του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΓΙΑΤΙ ; ΕΧΟΥΜΕ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ;ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ; ΑΝΑΚΤΗΣΑΜΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ; ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ; ΜΗΠΩΣ ΤΗΣ ΕΞ. ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ;;
    ΕΑΝ ΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ( ΩΣ ΣΟΒΑΡΟ ΚΡΑΤΟΣ) ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΒΑΘΜΟ ΚΑΙ ΠΟΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αρχισανε να ερχονται και οι γσλαζοαιματοι σοσιαλδημοκτατες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν το να κάθεσαι σε στάση "ημιόρθιου" δίπλα σε κάτι που θυμίζει "τραπέζι" δείχνει πως κάνεις συζήτηση με το λαό, τότε θα ήμαστε μια ζωή χρεοκοπημένοι. (Το ίδιο ισχύει για όλους τους υπόλοιπους πολιτικάντηδες που διαλέγονται με το "λαουτζίκο"- έτσι μας θεωρούν αυτοί.) Έχει ωραιότερες αίθουσες ή αυλές ο χώρος εστίασης της πόλης μας. Και η ίδια επιχείρηση διαθέτει άνετους χώρους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χουρμάδες κεράστε τον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Για φωτογραφίες ήρθε.
    Ποιός διάλογο με το λαό;
    Δέκα χρόνια καμία κουβέντα.
    Δέκα χρόνια ματώναμε όλοι εμείς και αυτός χαμένος - βολεμένος και τώρα ψηφίσετε με να σας σώσω.
    Τι λες ρε ... οι μ@λ@κες λιγόστεψαν δεν το βλέπεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τον βάφτισε Παύλο το Πλούσιο Σόι του λόγω του τότε Βασιλιά. Αλλά αυτά ας τα ξεχάσουμε, προς το παρόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τον ενημερώσε κάποιος τον κύριο με τις αυξήσεις σε ΔΕΗ και καύσιμα η χώρα ήδη είναι σε πτώχευση?? Ανέβηκαν αυτά τα (2) ανέβηκε όλος ο πρωτογενής τομέας!! Με τους μισθούς-συντάξεις στον πάτο??α ξέχασα το 2022 θα αυξηθεί 2%, δηλαδή 8€!! Πτωχεύσαμε κύριοι και δε το καταλάβατε!! Ο απλός κόσμος του μεροκάματου δε πέρνει του δικούς σας μισθούς!! Τα μαγαζιά τα ρωτήσατε πως τα βγάζουν πέρα??? Από τις 7 ημέρας να δουλεύουν καλά τη 1!! Και οι άλλες 6 να είναι μόνο έξοδα ??? Βγήκτε από τα καβούκια σας και δείτε τη γίνεται έξω στην αγορά!!! Αλλά ξέχασα ο covid φταίει και οι ανεμβολιαστοι!!! Αυτό μόνο σας νοιάζει εσάς!!!ο κόσμος θα αρχίσει να πεθαίνει από την πινα δε σας νοιάζει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ