Quantcast

http://picasion.com/

Ένας... άλλος Παπανδρέου - Παραπολιτικά σχόλια

Με αντιδεξιά ρητορική, συναισθηματικό πολιτικό λόγο και με σαφείς αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε στη Βέροια ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής δέχθηκε θερμή υποδοχή από περίπου 70 υποστηρικτές του, οι οποίοι βρέθηκαν στην Ελιά για να τον ακούσουν. Ο πρώην πρωθυπουργός έδειξε διαφορετικά χαρακτηριστικά από ότι τον είχαμε συνηθίσει κατά το παρελθόν. 

Εμφανώς πιο έμπειρος και επικοινωνιακός, τοποθετήθηκε με επιχειρήματα και έκανε σκληρή κριτική στις κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά. Μίλησε για την ταραχώδη περίοδο του 2011, τότε που η χώρα κινδύνευε με χρεοκοπία και τις ενέργειες που έκανε ο ίδιος, προκειμένου να την αποτρέψει.

Στην συνέχεια επέκρινε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο για την αντιπολίτευση της (περίοδος 2009-2015), όσο και για την διακυβέρνηση της χώρας (περίοδος 2015-2019). 

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός πως ο ίδιος θέλησε να ανοίξει ο δημόσιος διάλογος και έδωσε το μικρόφωνο σε απλά μέλη του κινήματος για να τοποθετηθούν, ενώ για μια ακόμη φορά ξεχώρισε η ευγένεια και η ευπρέπεια που τον διακρίνει όλα αυτά τα χρόνια του πολιτικού του βίου. 

Απέφυγε εντέχνως να αναφερθεί στο «Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών» που δημιούργησε ο ίδιος το 2015 και για τις σχέσεις του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. 

Από τις πολιτικές παρουσίες που ξεχώρισαν στην εκδήλωση, ήταν οι δύο πρώην δήμαρχοι Βέροιας Γιάννης Χασιώτης και Χαρούλα Ουσουλτζόγλου (ο Ανδρέας Βλαζάκης έλειπε!), του πρώην Βουλευτή Τάσου Σιδηρόπουλου, ο οποίος καθόταν διακριτικά στις πίσω θέσεις, ο πρώην δήμαρχος Αλεξάνδρειας Μπάμπης Γκιόνογλου, οι αντιδήμαρχοι Βασίλης Παπαδόπουλος, Στέλιος Ασλάνογλου, Δώρα Μπαλτατζίδου, ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Δέλλας, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ Στέργιος Διαμάντης και οι πολιτευτές Νίκος Μπρουσκέλης και Γιάννης Απατσίδης. 

Μερικά από τα παραπάνω ονόματα, ακούγονται έντονα στα παραπολιτικά πηγαδάκια για υποψήφιοι Βουλευτές στις επερχόμενες εθνικές εκλογές στην Ημαθία. Μάλιστα, ορισμένοι από αυτούς έχουν ήδη ξεκινήσει τις επαφές τους και επιζητούν την στήριξη των πολιτών.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Κώστας Ασλάνογλου, ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή, στην μνήμη της Φώφης Γεννηματά. 

Από την άλλη πλευρά, αρνητική εντύπωση προκάλεσε ο μεγάλος μέσος όρος ηλικίας των παρευρισκόμενων. Η απουσία της νεολαίας ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής, όπως επίσης και οι κοινωνικές ομάδες που για πολλά χρόνια στήριζαν παραδοσιακά ΠΑΣΟΚ.

18 σχόλια:

  1. 70 ΠΟΝΗΡΟΙ (ΟΙ ΚΑΛΟΤΑΙΣΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ) Ή 70 ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ (ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΟΤΙ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αμύνεσθαι (νυν όπως και πριν)περί πάρτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι φανερή η τάση σύμπλευσης του Γιωργάκη με το συστημικό πλέον ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό την εξουσία.
    Εύστοχες οι διαπιστώσεις του σχολιαστή του ιστότοπου. Τελικά είναι πολλές και πρόσφατες οι πολιτικές αμαρτίες του Γιωργάκη για να τις ξεχάσουμε. Σε αντίθεση με τους παραβρισκόμενους οι οποίοι τις ξέχασαν με στόχο προσωπικές τους φιλοδοξίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρίξε λάσπη δεξιουλη μπας κ βγει ο λοβερδος να σας κάνει το δεκανίκι .Μοναδικό ανάχωμα ο Γιώργος ο εγγυητής της αυτόνομης πορείας του ΠΑΣΟΚ

      Διαγραφή
    2. Στον (Ανώνυμος23 Νοεμβρίου 2021 - 2:30 μ.μ.)
      Ποιός εγγυητής του ΠΑΣΟΚ αυτός έφυγε από το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ούτε μέλος του.
      Έχεις καταλάβει τι γίνεται; Που ζεις; και τι πίνεις;

      Διαγραφή
  4. Όταν βλέπεις τα πράγματα απο χρονική απόσταση ιδιαίτερα, ειναι καθαρότερα. Ποιοι λοιπόν επισκέπτονται την πόλη μας για να διεκδικήσουν αρχηγία; Ποιοί τους περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες; Όλοι τους εχουν ενα κοινό. Τους παλαιούς και κοπιαστικούς σοσιαλιστικούς αγώνες για την κοινωνική απελευθέρωση κλπ κλπ.
    Είναι αυτοί, τα υπολοίματα της κοινής λογικής, που κατακαλόκαιρο κατέβαζαν τους διακόπτες της ΔΕΗ διότι, αν αγαπάς, είχαν θεσμικά και οικονομικά αιτήματα. Ο σοσιαλιστικός κρατικός συνδικαλισμός, έκοβε και εραβε αγωνιστικά. Κτακαλόκαιρο με την εξοδο για διακοπές, έκαναν απεργία τα πλοία με τα ίδια αιτήματα. Να πούμε και για ΟΤΕ; Να πούμε για τις απεργίες Δασκάλων και καθηγητών μόλις άρχιζαν τα σχολεία; Αυτοί ειναι λοιπόν όλοι τους. Οι αδικημένοι εργασιακά. Και δεν άλλαζαν δουλειά αφου δεν τους άρεσε. Αυτοί οι αγωνιστές, της προόδου θέλουν να επαναφέρουν , λένε, τις παλιές καλές εποχές. Αφού κατέστρεψαν, αφού καλοπέρασαν δεκαετίες στο τζάμπα θέλουν με το ζόρι να μας σοσιαλίσουν. Δεν κατάλαβαν καν οτι πολιτικά και κοινωνικά, παγκόσμια και τοπικά, τα πράγματα ειναι πολύ πιο ξεκάθαρα. Το μοναχικό ακριβοπληρωμένο φαγοπότι τους, στοίχισε πάρα πολύ στη χώρα. Τοπικά, δειτε εναν εναν στις φωτογραφίες και βγαίνει το συμπέρασμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα ακούτε καλοπληρωμένα (στελέχη) που τον περιτριγυρίζετε; έτσι σας έχει ο κόσμος.
      Αντε τώρα στις τρύπες σας.

      Διαγραφή
  5. Μην λέτε πολλές κακίες, Γιατί η αγάπη και το μίσος προς το ΠΑΣΟΚ είναι είναι ένα, Αγαπά την πατρίδα σου, και,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η παρακμή σε όλο της το μεγαλείο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ξεφτιλα για οσους παρεβρισκονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπορεί κάποιος απο τους πασοκους και Συριζαίους τη ειναι προοδευτικός γιατι μας ζάλισαν τα αυτιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν χάνονται τέτοιες ευκαιρίες. Τωρα έπρεπε να αναδειχθεί η σοσιαλιστική (ετσι πως την ειχαν στο μυαλό τους)δύναμη. Τώρα μια απεργία διαρκείας, όπως τον παλιό ΠΑΣΟΚικο καιρό οι φαρμακοποιοί, με θεσμικά και οικονομικά αιτήματα. Και λόγω σοσιαλιστικής αλληλεγγύης, μια απο τα ίδια οι γιατροί στις ΜΕΘ. Να γονατίσει το κράτος, να καταρρεύσει για να οικοδομηθεί το άλλο, έτσι πως το εχουν στο μυαλό τους. Η τραγωδία μιας ολόκληρης χώρας, χωρίς ενόχους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εκλογές Εντημοτατε κ.προεδρε, και αυτό κάθε δύο χρόνια,. τολμάς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μόνο που βλέπεις αυτούς που τον περιτριγυριζουν σε κάνουν να σιχαίνεσαι το ειναι σου ως καποτε σε εφερε η μοιρα να βρεθεις με αυτα τα (γλοιώδης και με μονη παντιερα το προσωπικό τους συμφέρον) προσωπα-αρπακτικά...
    Ουστ ρε κόπροι...
    Άντε σπίτι σας ρε λαμογια φτάνει πια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η ξεφτιλα σε ολο της το μεγαλειο...
    Βολεμενοι εδω και δεκαετιες εργατοπατερες και καλα συνδικαλιστές... Τεμπελχαναδες κερδοσκοποι του κερατα με το πρόσχημα του ταχα προοδευτικου που τρεμουν μην χασουν τα οφιτσια που μοιραζουν εδω και χρονια σε ημετερους χωρις ίχνος ντροπης... Αυτοι ειναι δυστυχώς κυριοι με την δικη μας ανοχη που λυμαίνονται την νομη της εξουσιας της τοπικης μα και της ευρυτερης κοινωνιας... Αφηστε ρε κοπριτες τον χωρο να παει μπροστα για το καλο της κοινωνιας...
    Φτανει πια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ