Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Χειμερινό και πεντανόστιμο... λαχανόρυζο με σύγκλινο!

Επιμέλεια: Γ. Μεταξάς

Το ταπεινό λαχανόρυζο είναι μία ιδανική επιλογή για γεύμα τώρα που η θερμοκρασία άρχισε να πέφτει. Πώς μπορείτε να... αναβαθμίσετε το μαμαδίστικο αυτό φαγάκι και να του δώσετε έναν διαφορετικό χαρακτήρα; Ο Σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς μας προτείνει να μαγειρέψουμε λαχανόρυζο με σύγκλινο Μάνης, μπαχαρικά και μια εσάνς από πορτοκάλι που θα το απογειώσει. Δείτε τα υλικά και τη συνταγή:

Υλικά

1 μέτριο λάχανο, λεπτοκομμένο
80γρ. σύγκλινο Μάνης, σε λεπτές φέτες
1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
1 καρότο, σε λεπτές φέτες
½ πράσο, σε λεπτές φέτες
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
¼ κ.γ. μπούκοβο
¼ κ.γ. πάπρικα
600-700 ml ζωμό λαχανικών
2 δαφνόφυλλα
200 γρ. ρύζι γλασσέ
2-3 κλωνάρια θυμάρι
χυμός από ½ λεμόνι
λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το σύγλινο για 1΄, μέχρι να βγάλει το άρωμά του. Αφαιρούμε, προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το καρότο για 2-3΄. Προσθέτουμε το λάχανο, το μπούκοβο, αλάτι ,πιπέρι και σοτάρουμε για ακόμη 3-4΄.

Ρίχνουμε τα 2/3 του ζωμού λαχανικών, τη δάφνη και το θυμάρι και σιγοβράζουμε με κλειστό καπάκι για 10-15΄, μέχρι να μαλακώσει το λάχανο. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε λίγο ακόμη ζεστό ζωμό και βράζουμε για 10-15΄ή μέχρι να γίνει το ρύζι. Τέλος, ρίχνουμε την πάπρικα, το σύγλινο, τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη για 10΄.

Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και άνηθο και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ