Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Γονάτισε τον Ολυμπιακό Βόλου η «Βασίλισσα»: 3-0 στο ρελαντί

Match Summary από τον Βασίλη Αλαμπορινό

Η Βέροια, μπορεί να ζορίστηκε κάπως να πάρει την ισοπαλία απέναντι στη Νίκη Βόλου, αλλά με τον Ολυμπιακό Βόλου, ήταν να την πιεις στο ποτήρι. Κι όχι τόσο με την έννοια των φαντεζί ενεργειών που ξεσηκώνουν την κερκίδα, αλλά το δικό μας μάτι έπιασε μια ομάδα με αρχή, μέση και τέλος. Με συνοχή, πειθαρχία, σοβαρότητα και θέληση να κερδίσει. Και το έκανε πράξη!

Οι παίκτες της «Βασίλισσας» ήταν σήμερα πολύ καλοί στην ατομική και υπομαδική τακτική, βγάζοντας πάθος, αυτοματισμούς, με κυρίαρχο ρόλο στον αγωνιστικό χώρο και εφαρμόζοντας μαεστρικά την πίεση του αμυντικού block άλλοτε ψηλά κι άλλοτε στα 2/3, εναντίον της ομάδας του Βόλου, η οποία έχει ένα ρόστερ νεανικότατο, με μέσο όρο ηλικίας τα 23 έτη, με θέληση, αλλά με εμφανή διαφορά εμπειριών και προσωρινής ατομικής ποιότητας. Ουσιαστικά, τα νιάτα του Γιώργου Βαζάκα ( όχι ότι η Βέροια δεν έχει νέους παίκτες- τουναντίον), δυσκόλεψαν κάπως την ταχεία του Παυλου Δερμιτζάκη κατά το πρώτο 20λεπτο. Έπειτα η Βέροια έδειξε ποιος είναι το αφεντικό.

Πάμε λοιπόν να δούμε τις φάσεις μία προς μία....

Α' Ημίχρονο

• Μετά το πρώτο αναγνωριστικό τέταρτο, στο 16' ανέβηκε όμορφα ο Πεταυράκης, πετάχτηκε ο Πασάς να διεκδικήσει τελείωμα σε 1ο χρόνο, αλλά ανέκοψε σε κόρνερ ο Φιλίποβιτς.

• Στο 17', εκτέλεση κόρνερ για τη Βέροια όπου η μπάλα αναπήδησε μέσα στην περιοχή, στην πορεία της βρέθηκε ο Γαβριηλίδης, αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να βρει τη μπάλα και να τελειώσει τη φάση.

• Στο 19', άψογος συνδυασμός μεταξύ Πόζογλου, Πασά και Μούργου, αλλά το σκάψιμο του τελευταίου έφυγε μακριά άουτ.

• Στο 25', λανθασμένη μεταβίβαση επιστροφής από τον Κατσούκη την οποία εκμεταλλεύτηκε ο Γιακουμάκης, κυνήγησε, πήρε τη μπάλα, αλλά δυστυχώς στο ένας εναντίον ενός δεν ντρίμπλαρε αποτελεσματικά τον τελευταίο αμυνόμενο ( Παπακώστα) κι έτσι χάθηκε μεγάλη φάση για τη Βέροια.

• Στο 28', ανταμείφθηκε η προσπάθεια των παικτών των γηπεδούχων. Σέντρα του Μπουκουβάλα κι ο συνήθης πια " δολοφόνος" Πασάς, έκανε τρομερό επιτόπιο άλμα, γράφοντας με κεφαλιά το 1-0!

• Στο 32', συνεργασία ποιότητας οργανωμένης επίθεσης μεταξύ Μούργου και Μπουκουβάλα, σέντρα και πάλι στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής, αλλά αυτή τη φορά ο Πασάς έκανε ψλιαρή κεφαλιά, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει εύκολα ο Ξενοδόχωφ.

• Στο 35' και πάλι ωραία συνεργασία direct από τους Μούργο και Πασά, ο τελευταίος σούταρε έξω από την περιοχή, αλλά μπλόκαρε τη μπάλα ο keeper του Ολυμπιακού Βόλου.

• Στο 41', τρομερό τρίγωνο μεταξύ Πόζογλου, Οικονόμου και Πασά, αλλά βγήκε έγκαιρα και πάλι ο Ξενοδόχωφ καθαρίζοντας τη φάση.

• Στο 43', ωραίο δυνατό σουτ του Πεταυράκη από τα 25 μέτρα περίπου και πάλι έσωσε την εστία του ο έμπειρος τερματοφύλακας των Βολιοτών.

• Στο 45', τεχνικά θαυμάσια σκαφτή μεταβίβαση του Πόζογλου για τον Πασά μέσα στην περιοχή, αλλά ο επιθετικός της Βέροιας βρήκε " άδεια" τη μπάλα.

Β' Ημίχρονο

• Στο 48', ωραίο 1-2 του Πόζογλου με τον Γαβριηλίδη μέσα στην περιοχή, αλλά χάθηκε μερά η μπάλα καθώς επενέβησαν έγκαιρα οι αντίπαλοι αμυντικοί .

• Στο 51', ωραία κάθετη μεταβίβαση του Γιακουμάκη, Πασάς και Πόζογλου αλλάζουν τη μπάλα γρήγορα μέσα στην περιοχή, πετάχτηκε ο Πεταυράκης κερδίζοντας πέναλτυ!

• Πέναλτυ δολοφόνου Πασά και..... 2-0 η Βέροια στο 52'!

• Στο 56', στατική επιθετική φάση κόρνερ για τη Βέροια με εκτελεστή τον Μούργο. Σκόνδρας με κεφαλιά κυριαρχίας α λα Γιώτη Τσαλουχίδη και 3-0!

• Στο 69', έσκαψε ωραία ο Πόζογλου για τον Γιακουμάκη, αλλά ο τελευταίος ήταν offside.

★ Ουσιαστικά όπως καταλάβατε, οι φιλοξενούμενοι ήταν ανήμποροι να βγάλουν είτε αξιόλογη φάση δημιουργίας, είτε αξιόλογη φάση τελειώματος.

• Αξιόλογες παρουσίες παικτών Ολυμπιακού Βόλου

Το νεανικό αυτό σύνολο προσπάθησε, αλλά δεν κατάφερε και πολλά. Όαση αποτέλεσαν οι Ξενοδόχωφ ( 7) και ο πλάγιος αριστερός αμυντικός Joseph Antoine Na'A, ο οποίος έκανε οτιδήποτε ήταν δυνατόν να συμπαρασύρει τους συμπαίκτες του, ειδικά με κάποια καλά ανεβάσματα στο 1ο μέρος, αλλά μάταια ( 6,5).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ