Υλικά
• 6 λουκάνικα χωριάτικα
• 3 κρεμμύδια μέτρια, σε φέτες
• 3 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 κ.σ. αλεύρι
• 150ml ζωμό βοδινού
• 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
• 1 κ.σ. βούτυρο
• 1 κ.γ. μέλι
• Λίγο εστραγκόν
• αλάτι, πιπέρι
Για τον πουρέ της πατάτας
• 1 κιλό πατάτες καθαρισμένες, σε κύβους
• 50γρ. βούτυρο
• ½ φλ. γραβιέρα, τριμμένη
• ¾ φλ. γάλα
• 1 κ.σ μουστάρδα σε σκόνη
• αλάτι, πιπέρι
Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Χαράζουμε λοξά τα λουκάνικα και τα ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου ή σε σχαροτήγανο για 10-15΄, γυρίζοντάς τα να ψηθούν από όλες τις πλευρές.
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν. Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε το ζωμό και σιγοβράζουμε να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε το βούτυρο, το μέλι, το εστραγκόν και αποσύρουμε τη σάλτσα από τη φωτιά.
Ρίχνουμε το βούτυρο και το γάλα στις πατάτες και πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, την γραβιέρα, αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε τα λουκάνικα με τον πουρέ και περιχύνουμε με τη σάλτσα κρεμμυδιών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.