Quantcast

http://picasion.com/

Επιλεκτικές ευαισθησίες

Του Βασίλη Κοτίδη*

Στην Ημαθία βρέθηκε ο ένοχος για την εξάπλωση του κορωνοιού . Φταίνε λοιπόν οι παρελάσεις και η διάθεση των πολιτών να τιμήσουν τους προγόνους τους για τον αγώνα τους να κρατήσουν ελεύθερη την Πατρίδα μας. Ένας ανοιχτός χώρος κατά μήκος μιας μεγάλης οδού συνεπάγεται κατά τα λεγόμενα των «ειδικών» σοβαρό κίνδυνο λόγω του συνωστισμού που θα προκληθεί.Ενώ αντίθετα η συγκέντρωση χιλιάδων πολιτών στον οριοθετημένο χώρο μιας συναυλίας ή μιας θεατρικής παράστασης ή ενός πανηγυριού με πρωταγωνιστές γνωστά ονόματα της μουσικής και θεατρικής σκηνής, όπου οι τοπικοί μας άρχοντες φροντίζουν να δίνουν φανερά το παρόν, δεν ενδιαφέρουν ως πηγές μετάδοσης του COVID 19, ο οποίος προφανώς έχει προτίμηση μόνο σε εθνικοπατριωτικής και θρησκευτικής φύσεως εκδηλώσεις.

Λυπάμαι πραγματικά με τις επιλεκτικές ευαισθησίες όλων όσων κατέχουν θέσεις ευθύνης, πλην όμως δεν είναι αντικειμενικοί στην διοίκηση που ασκούν. Αν ήθελαν πράγματι να προστατέψουν τους πολίτες και αν αλήθεια ενδιαφέρονταν για την υγεία τους δεν θα ασχολούνταν με την όντως σοβαρή περιπέτεια του κορωνοιού μόνον τις παραμονές εθνικών επετείων και θρησκευτικών εορτών. Ας μην αμελούμε άλλωστε ότι τιμώντας το παρελθόν, εξασφαλίζουμε το παρόν και ελπίζουμε για ένα καλύτερο μέλλον.

* Ο Βασίλης Κοτίδης είναι πρόεδρος εκπαιδευτών οδήγησης Ημαθίας

21 σχόλια:

  1. Στο γήπεδο της πατρίδας , με την Πάολα ποιόν τίμησαν, την πατρίδα μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πες τα Χρυσόστομος με την Πάολα...ας κοιτούσαν οι ημαθιωτες να εμβολιαστούν να μπορούσαν να γίνουν οι παρελάσεις..κάθε μέρα πεθαίνει κόσμος κ κοσμακης..έχουμε τν πρωτιά σε αναλογία πληθυσμού κ κρουσμάτων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τυπική ελληνική συμπεριφορά κατάλοιπο της παιδικής ηλικίας και της ανισονομίας που έχουμε υποστεί πιθανόν όλοι μας.
    Γιατί εγω να μη μπορώ να φάω παγωτό; Το άλλο παιδάκι γιατί τρώει; Θέλω κι εγώ παγωτό!!!
    Και άντε τώρα να εξηγήσεις στον κύριο Κοτίδη, με αυτές τις αδύναμες αναλογίες στις οποίες στηρίζει την άποψή του, ποιοί λόγοι αναγκάζουν την πολιτεία να παρέμβει με δραστικά μέτρα.
    Το πρόβλημα δεν είναι η παρέλαση, η συναυλία, το θέατρο και το γήπεδο.
    Το πρόβλημα είναι ότι δεν καταλαβαίνει ο κόσμος τι θα πει πανδημία, θανατηφόρος ιός και πως πρέπει να συμπεριφέρεται για τα επόμενα χρόνια (μέτρα προστασίας, αποστάσεις, πλύσιμο και βέβαια εμβολιασμός) προκειμένου να εξαλειφθεί. ΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ήμουν και είμαι κατά των συναυλιών και των λοιπών καλοκαιρινών εκδηλώσεων. Αυτές οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις όμως έγιναν καλοκαίρι σε μια περίοδο που τα κρούσματα δεν ήταν στον Θεό. και πάλι ήμουν κάθετα αντίθετος. δεν πήγα πουθενα παρόλο που είμαι εμβολιασμενος. Τώρα όμως είναι διαφορετικά.1) είναι φθινόπωρο, ο καιρός πιο κρύος
    2) έχουν ανοίξει τα σχολεία, τα κρούσματα και εκεί είναι αρκετά 3) έχουν ξεκινήσει και άλλες εποχικές ιώσεις , οι γονείς τα έχουμε παίξει....
    4) η Μητροπόλεως όσο μεγάλη και αν είναι , δεν είναι αρκετή για να αποτραπεί ο συγχρωτισμός. Ας μη γελιομαστε , θα είμαστε ο ένας πάνω στον άλλο.
    Συνεπώς , όσο και αν είμαστε και εμείς πατριώτες , στην παρούσα περίοδο με τα κρούσματα στα ύψη πάρθηκε η σωστή απόφαση! ας προσεχαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συμφωνώ πολύ σωστή τοποθέτηση αναγνώστη στις 2:53μμ

      Διαγραφή
    2. κι εγω θελω τις παρελασεις να γινονται αλλα οχι την χρονικη αυτη στιγμη

      Διαγραφή
  5. Αμπελοφιλοσοφίες γ διαλογής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε τσιγάρισαν και σε έτσουξαν οι αλήθειες του άρθρου;
      Αποδόμησαν τις ιδεοληψίες σου;

      Διαγραφή
  6. Η καφετέριες γεμάτες, χωρίς αποστάσεις το ένα τραπέζι με το άλλο ή καλύτερα η μία παρέα με την άλλη, πως να μήν αυξάνονται τα κρούσματα; Ύστερα τους φταίνε οι ανεμβολίαστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τα τελευταια χρονια δεν καταλαβαινω που βρισκουμε τη διαθεση και γιορταζουμε στη χωρα μας.Μονο θλιψη και στεναχωρια αισθανομαι.
    αλλα..........ΑΡΤΟΝ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑΤΑ............κι ολα καλα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. STA PLATANOULIA, XORIO THS LARISAS ,,100 TA 100 EMBOLIAZMENOI, KOLANE OLOI KORONAHO,,TH DEN KATALABENHS ????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγγενής του Αςξετος να υποθέσω..
      SΤΑ ΠΛΑΤΑΝΟΟΥΛΙΑ, ΞΟΡΙΟ ΤΧΣ ΛΑΡΙSAS ,,100 ΤΑ 100 ΕΜΜΠΟΛΙΑΖΜΕΝΟΙ, ΚΟΛΑΝΕ ΟΛΟΙ ΚΟΡΟΝΑΧΟ,,ΤΧ ΝΤΕΝ ΚΑΤΑΛΑΜΠΕΝΧS ;;;;;;;;;;;;

      Διαγραφή
  9. Το ζήτημα είναι ο επιλεκτικός διαχωρισμός : Παρελάσεις γκέΐ, ραμαζάνια, φοιτητικά συλλαλητήρια, πορείες αντιεξουσιαστών, επεισόδια ρομά, πορείες πακιστανών, πάολες, νταλάρες και κορωνοπάρτι στο ΑΠΘ: Επιτρέπονται. Εθνικές και Θρηκευτικές επέτειοι: Απαγορεύονται Αυστηρώς. Αυτό ονομάζεται ξεκάθαρα πολιτική μη αποδεκτών διακρίσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο γνωστός ελληναρας. Τα βάζει με όλους όσους είναι διαφορετικοί από τον ίδιο. Και φυσικά το παιζει "στοχοποιημένος" ο καημένος. Αντε να πω αλλου στον κόσμο ότι αυτός και όμοιοί του ζουν στην Ευρώπη του 2021...Απελπισια.

      Διαγραφή
  10. Γειά σου ρε Βασίλη. Πεσ τα!! Εδώ θα συμφωνήσω μαζί σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πατριωτισμός είναι να φροντίζεις τους συμπατριώτες σου. Αφήστε τους ψευτοπατριωτισμους και καταλαβαιτε Επιτέλους ότι η πανδημία είναι εδώ. Έχουν φύγει τόσοι νέοι άνθρωποι και σεις ακόμα ασχολείστε που κολλάει κάνεις περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και ο Κοτιδης έχει δίκαιο,και τα μαγαζιά έχουν δίκαιο,και οι εμβολιασμενοι έχουν δίκαιο,και οι ανεμβολιαστοι έχουν και αυτοί το δίκαιο τους ότι δεν μπορούν να διαχειριστούν τον φόβο του εμβολίου. Η λύση είναι μία και προέρχεται από την παροιμία " η πίτα αφαγωτη και ο σκύλος χορτατος",ατομική ευθύνη με διαφορετική οπτική δεν ΥΠΑΡΧΕΙ. Να αναλάβει το κράτος επιτέλους σοβαρά την κατάσταση και όχι ο ένας υπουργός βαρέθηκα,ο άλλος να αναλάβουν οι πολίτες την ευθύνη,και ο τρίτος όλα καλά κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κάθε μέρα έχουμε 30-40 νεκρούς και το έχουμε αποδεχτεί ως φυσιολογικό. Κοντεύει τις 16.000 και καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του. Τα νοσοκομεία είναι στα κόκκινα. Ας ακούσουμε τους ειδικούς. Η Πιερία ακολουθεί το παράδειγμα του νομού μας. Η πληρότητα στο νοσοκομείο Κατερίνης διαβάζω ότι είναι στο 100%.Έχουμε καιρό για Παρελάσεις και πανηγύρια, ας δείξουμε λίγο υπευθυνότητα και εμπιστοσύνη στην Επιστήμη. Όπως εξάλειψε την Ευλογιά,την Πολιομυελίτιδα. Πεθαίνουν ανεμβολίαστοι βαθιά θρησκευόμενοι που αρνούνται μάλιστα και νοσηλεία αφήνοντας ορφανά και πολλά παιδιά λόγω ότι έχουν και μεγάλες οικογένειες!!! Κρίμα πολύ κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αν κατέβουν με λεωφορεία οι Ημαθιώτες στη Σαλονίκη για παρέλαση και βόλτα, τότε όλα καλά ?
    Άλλος υπογράφει ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το πρόβλημα δεν είναι η ακύρωση της παρέλασης.
    Το πρόβλημα είναι η συμπεριφορά, νίπτω τας χείρας μου του Πιλάτου, που την ακολουθούν πίστα οι τοπικοί άρχοντες, κάθε τόπου της Ελλάδος.
    Αναβάλλεται η παρέλαση;
    OK.

    Πάμε εκλησσια 2 ώρες, ασπαζομαστε τις εικόνες, αντίδωρο και 10.20 ραντεβού για εσπρέσο.
    Καμία ενέργεια, επίσκεψης σε χώρους μαρτυριου ανθρώπων που έδωσαν τα νειατα, η, τα γηρατειά τους για την ιδέα της ελευθερίας, διοργάνωσης δράσεων, θεατρικών, μουσικών εικαστικών με θέμα το ΌΧΙ.

    Όμως όλα μας μοιάζουν φυσιολογικά, διότι οι Γερμανοί κατέχουν δημόσιες υποδομές για 99 χρόνια και στο όνομα της ειρηνικής συνηπαρξης και προόδου, αδελφοσύνης των λαών ξεχνάμε.
    Λάος που ξεχνάει έχει κακή τύχη.
    Χειρότερη από το χώμα, γιατί θα ζήσουν σκλαβωμενοι και δεν θα πεθάνουν λευτεροι.
    ... 327 δολοφονημενους, στους πύργους εορδαιας στην γειτονιά μας, ανάμεσα τους παιδιά και γυναίκες το 1944.
    Οι καιροί αλλάξανε, τώρα παρέλαση στους δρόμους κάνουν LGBQ κοινότητες διεκδικώντας δικαίωμα υιοθεσίας από γονείς ίδιου φύλου.

    ΤΙ ΨΑΧΝΕΙΣ ΡΕ ΒΑΣΊΛΗ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τη δεδομένη χρονική στιγμή πατριωτισμός είναι να προστατεύσουμε την υγεία των συνανθρώπων μας που παραμένουν ανεμβολιαστοι και αφήνουν ορφανά παιδιά πίσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ