Quantcast

http://picasion.com/

ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας: «Οι προσλήψεις σε προσωπικό και τα επιπλέον κρεβάτια στις Μ.Ε.Θ. δεν αποτελεί επίτευγμα»

Από την Θεματική επιτροπή Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας ανακοινώθηκαν τα εξής: «Την Τρίτη 19/10 ο Ανδρέας Ξανθός - πρώην υπουργός και νυν τομεάρχης υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ- μαζί με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ Ημαθίας επισκέφθηκαν τις δημόσιες δομές υγείας, τα νοσοκομεία Βέροιας και Νάουσας, τον ΟΚΑΝΑ και το κέντρο υγείας Βέροιας. Συναντήθηκαν με τον διοικητή των νοσοκομείων κ. Πλιόγκα, τον αναπληρωτή διοικητή στην Νάουσα κ. Λυκοστράτη, αλλά κυρίως με το ανθρώπινο δυναμικό, τα σωματεία των εργαζομένων, καταγράφοντας τις δυσκολίες, τα προβλήματα και τις ακάλυπτες ανάγκες του εθνικού συστήματος υγείας.

Το Ε.Σ.Υ αποδιοργανωμένο, λόγω της μεγάλης πίεσης από την πανδημία εδώ και 1,5 χρόνο, δεν έχει ενταχθεί σε ένα σχέδιο μόνιμου χαρακτήρα ενίσχυσης και αναβάθμισης του, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει σε μεγάλο βαθμό την τακτική του λειτουργία και την αντιμετώπιση των μη covid περιστατικών. Μεγάλο φάσμα χρόνιων πασχόντων είχαν δυσκολία πρόσβασης στις δημόσιες δομές. 

Οι προσλήψεις του επικουρικού προσωπικού και τα ορισμένα επιπλέον κρεβάτια Μ.Ε.Θ που αναπτύχθηκαν δεν αποτελεί επίτευγμα. Δεν έχει γίνει ολοκληρωμένη και αποτελεσματική παρέμβαση ώστε να ελεγχθεί η διασπορά του κορωνοιού στην κοινότητα αλλά και να προετοιμαστεί κατάλληλα το σύστημα υγείας ώστε να αντιμετωπίσει τις επιδημικές αιχμές. 

Αντιθέτως προωθείται η ιδιωτικοποίηση του είτε με έμμεσο τρόπο(αυξάνοντας τις ιδιωτικές δαπάνες) είτε με άμεσο τρόπο (μέσω των ΣΔΙΤ και της αναδιοργάνωσης του ΕΟΠΥΥ στα πρότυπα των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών)

Η κυβέρνηση είχε μια αίσθηση προσωρινότητας για την πανδημία, δεν θέλησε να επενδύσει σε επιπλέον πόρους για την ανασυγκρότηση του ΕΣΥ, ανάγκη που προβάλλεται από την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα. 

Εξαιτίας της στρατηγικής της, των αντιφατικών επιλογών και μηνυμάτων που στέλνει δημιούργησε ανησυχία, αμφισβήτηση και δυσπιστία σε ένα ευρύτερο κομμάτι της κοινωνίας με αποτέλεσμα την αποτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος.

Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ αντιμετωπίζουμε τον εμβολιασμό με το αξιακό υπόβαθρο όχι μόνο της ατομικής προστασίας αλλά και της πράξης κοινωνικής υπευθυνότητας και αλληλεγγύης στους συνανθρώπους μας. Απαιτείται συνολική επανεκκίνηση του εμβολιαστικού προγράμματος με τεκμηριωμένο, στοχευμένο τρόπο εγκαταλείποντας τη λογική του τιμωρητισμού και του πειθαναγκασμού. 

Η αυταρχική και κοινωνικά άγρια γραμμή της κυβέρνησης να θέσει σε αναστολή μη εμβολιασμένους εργαζόμενους σε δομές υγείας- πάνω από 100 στα νοσοκομεία Βέροιας και Νάουσας- οδηγώντας τους στο όριο της αναξιοπρέπειας και της αδυναμίας επιβίωσης πρέπει να σταματήσει.

Το Ε.Σ.Υ χρειάζεται άμεσα:

1) μέγιστη δυνατή ενίσχυση με επιπλέον ανθρώπινο υγειονομικό δυναμικό

2) καλύτερη οργάνωση και δικτύωση των δομών -ιδιαιτέρως της α΄βμιας φροντίδας υγείας-ώστε να μην είναι νοσοκομειοκεντρική η διαχείριση της πανδημίας

3) παρέμβαση προοπτικής ώστε το ήδη κουρασμένο υγειονομικό προσωπικό να αισθανθεί ότι υπάρχει ορατή βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους αλλά και ανταμοιβή της προσφοράς τους:

· Εντάσσοντας το Ε.Σ.Υ στα βαρέα και ανθυγιεινά.

· Αναδιαμόρφωση του μισθολογίου του ιατρικού προσωπικού ώστε ο εισαγωγικός μισθός για τον πρωτοδιόριστο γιατρό να είναι τα 2000 ευρώ και αναλογικές αυξήσεις των μισθών για το μη ιατρικό υγειονομικό προσωπικό.

· Δίνοντας προοπτική μόνιμης παραμονής στους συμβασιούχους.

· Βελτιώνοντας την καθημερινότητα στο Ε.Σ.Υ και την εκπαίδευση των νέων γιατρών δίνοντας το σήμα ότι η πολιτεία θέλει να επενδύσει στην δημόσια περίθαλψη».

8 σχόλια:

  1. Οι προσλήψεις προσωπικού και η αύξηση των μεθ δεν είναι επίτευγμα αλλά στόχος σας και καημός σας είναι οι συμβασιούχοι, η μονιμότητα και το μπάσιμο στο δημόσιο.
    Βεροιώτες ότι θέλετε ψηφίστε αλλά σας το λέω. Μισό αιώνα τώρα το μπάχαλο,το χάλι το μαύρο, του Συριζα δεν υπήρξε σε αυτόν τον τόπο.

    ΜΑΣ ΕΣΩΣΕ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΣΥΡΙΖΑ ΕΠΙ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΗΝ ΟΡΚΙΖΕΣΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΑΣ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΦΗΝΑΤΕ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΟΡΚΙΣΘΕΙ ΣΤΗΝ ΔΕΞΙΑ "ΠΑΝΑΓΙΑ".

      Διαγραφή
  2. ότι κάνουν οι δεξιοί, δεν αποτελεί επίτευγμα. Δεν μας ενδιαφέρει. Επιτεύγματα ειναι μόνον όσα κάναμε εμείς οι "αριστεροί". Γκρρρλγκ. Σόρι. Ρεύτηκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΥΤΥΧΩΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΠΟΥ ΦΥΓΑΤΕ ΚΑΙ ΣΩΘΗΚΑΜΕ ΩΣ ΕΘΝΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Μακεδονία είναι Ελληνικη.

    Τουλάχιστον στο μέρος της ιστορίας που προσπαθούν να οικειοποιηθουν οι ΒούλγαροΣκοπιανοί, με την σημαία του κράτους, τα κιτς αγάλματα στις πόλεις τους, και τις ιστορικές ανακρίβειες στα σχολικά βιβλία τους.
    Οσοι εντός Ελλάδος συνεργάστηκαν στην προδοσία, στις εκλογές θα πηγαίνουν στη μαύρη σακούλα των σκουπιδιών.
    Και της ιστορίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ ΣΑΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΚΙΑΤΑΠΙΑΤΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΣΑΣ;; ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΛΑΘΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ.

      Διαγραφή
    2. Αφήστε την Μακεδονία στους Μακεδόνες,φτάνει το παραμύθι,οι περισσότεροι που φωνάζετε είστε είτε ποντιοι είτε βλάχοι είτε μικρασιάτες Έλληνες μεν όχι γηγενείς δε και μαλώνετε με τους Σλάβους που αυτοαποκαλούνται μακεδονες είναι αυτό που λένε γαιδαροι μάλωναν σε ξένο αχυρώνα. Βαρέθηκα οι σλαβοαρβανιτομαεδονες και οι ποντιοβλαχομακεδονες να σφετερίζονται τον τόπο μου, έλεος

      Διαγραφή
    3. Ο προδότης είναι προδότης, άσχετα ποιος τον κρεμάει στα μανταλάκια.
      ΟΙ ΒΟΎΛΓΑΡΟΣΚΟΠΙΑΝΟΊ ΈΧΟΥΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΌΛΕΩΝ ΤΟΥΣ ΑΓΆΛΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΛΙΠΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΈΞΑΝΔΡΟ.
      Δεν έχει το δικαίωμα πρωθυπουργός να υπογράψει εν ονόματι της Ελλάδος την παραχάραξη της ιστορίας.
      Έχουν το δικαίωμα να τον πετάξουν στα σκουπίδια ΌΛΟΙ, ΝΤΌΠΙΟΙ, ΒΛΆΧΟΙ, ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ, ΚΡΗΤΙΚΟΊ, ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ, ΘΡΑΚΕΣ, ΕΠΤΑΝΗΣΙΟΙ...

      Απλά είναι βαρύ στην Βόρειο Ελλάδα, που ερχόμαστε σε επαφή, είτε στη Χαλκιδική είτε στην Πιερία με δαυτους είτε επισκοπτεμενοι εμείς την γείτονα χώρα και γνωρίζουμε από πρώτο χέρι όταν αυτοαποκαλουντε Μακεδόνες τι εννοούν.

      Είναι βλακας οποίος νομίζει ότι δεν έχουμε δικαίωμα στην ιστορική αλήθεια εξ αιτίας του τόπου από όπου κατάγεται ο καθένας.
      Βλακας, η υπάλληλος του σύριζα.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ