Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Αλλαγή μέτρων στην Ημαθία: Τι ισχύει για κυκλοφορία, μουσική και εστίαση

Τέλος από σήμερα η απαγόρευση μουσικής και κυκλοφορίας (από τη 1 μέχρι τις 6 τα ξημερώματα) στην Ημαθία και σ' όλες τις περιοχές που βρίσκονται στο κόκκινο και άρα σε μίνι lockdown. Αυτή η άρση των μέτρων θα φέρει πολλαπλούς ελέγχους και ειδικά στην εστίαση, σύμφωνα με το νέο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. Ειδικότερα, από σήμερα Σάββατο ξεκινά ειδικό πρόγραμμα ελέγχων, βάσει στοχευμένου σχεδίου, σε όλη την επικράτεια, με αντικείμενο την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού, από την Ελληνική Αστυνομία (ΕΛΑΣ) και την Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ), σε συνεργασία με τη ΔΙΜΕΑ, την Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας, τις Ελεγκτικές Υπηρεσίες Περιφερειών και τις Δημοτικές Αστυνομίες.

Το σχέδιο ελέγχων είναι προσαρμοσμένο στις αλλαγές που τίθενται σε ισχύ από 9 έως 23 Οκτωβρίου 2021 και αφορούν, κυρίως, την άρση των απαγορεύσεων για όλους τους εμβολιασμένους. Στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος, συγκροτούνται μεικτά κλιμάκια, από τις παραπάνω υπηρεσίες και φορείς, τα οποία θα περιπολούν σε όλες τις περιοχές τις χώρας.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα θα επικεντρώνεται στους ελέγχους πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης, αλλά και ταυτοπροσωπίας σε όσους εισέρχονται σε κλειστούς χώρους επιχειρήσεων εστίασης και διασκέδασης, σύμφωνα με τις αλλαγές που τίθενται σε ισχύ.

Οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν από τα αστικά κέντρα, αλλά θα επεκταθούν μέχρι και στο τελευταίο χωριό της χώρας και «θα καλύψουν το σύνολο της επικράτειας και των δραστηριοτήτων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής των σχετικών μέτρων, με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας», όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ).

Για το σκοπό αυτό, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, από σήμερα θα διατίθενται συνολικά και καθημερινά χιλιάδες αστυνομικοί σε κάθε τομέα της επικράτειας, προκειμένου, μαζί με τους υπαλλήλους των συναρμόδιων υπηρεσιών, να πραγματοποιούν με αυστηρότητα και χωρίς εξαιρέσεις τους ελέγχους σε κάθε γωνιά της χώρας.

Στόχος είναι να σταλεί το μήνυμα στον πληθυσμό, ότι οι εμβολιασμένοι και οι επιχειρήσεις εστίασης που λειτουργούν μόνο με εμβολιασμένους, μπαίνουν πλέον σε μια κανονικότητα, αντίθετα από τους ανεμβολίαστους, οι οποίοι θα εξακολουθήσουν να υπόκεινται σε περιορισμούς, κάτι που μπορεί να αποτελέσει κίνητρο για να προχωρήσει ταχύτερα το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Στην κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ΕΛΑΣ και την ΕΑΔ, επισημαίνεται ότι οι αλλαγές αυτές είναι:
 • Αίρονται τα περιοριστικά μέτρα για τις «κόκκινες» επιδημιολογικά περιοχές και συγκεκριμένα της απαγόρευσης κυκλοφορίας τις μεταμεσονύχτιες ώρες και της μουσικής σε χώρους εστίασης και διασκέδασης.
 • Πλήρης ελευθερία θα υπάρχει για τους θαμώνες στους κλειστούς χώρους διασκέδασης που δέχονται μόνο εμβολιασμένους και νοσήσαντες.
 • Στην εστίαση και σε καταστήματα διασκέδασης σε κλειστούς, αλλά και ανοιχτούς χώρους που είναι αμιγείς για εμβολιασμένους, δεν θα υφίσταται κανένας περιορισμός. 
Υπενθυμίζεται ότι έως τώρα, στους χώρους αυτούς δεν επιτρέπεται να είναι όρθιοι οι πελάτες, απαιτούνται αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών και η μέγιστη πληρότητα είναι 85%. Σημειώνεται ότι το προσωπικό των καταστημάτων θα φοράει μάσκα και θα τηρεί τα μέτρα προστασίας. Αντίθετα, για τους μεικτούς χώρους εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, τα μέτρα θα συνεχίσουν να ισχύουν όπως και σήμερα.

5 σχόλια:

 1. Το ίδιο ζήλο να είχε η κυβέρνηση,το υπουργείο προστασίας του Πολίτη κ η αστυνομία για την εγκληματικότητα θα ειμασταν πάρα πολύ καλύτερα.. Ντροπή

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αν η κυβέρνηση είχε την ίδια θέληση να καταπολεμήσει την φοροδιαφυγή,θα είμασταν μια σπο τις πλούσιες χώρες του κόσμου.
  Το ίδιο ισχύει και για την εγκληματικότητα γενικότερα.
  Θα ήμασταν από τις ασφαλέστερες χώρες του κόσμου.
  Να μάθετε να ψηφίζετε,δεκαετίες τώρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αυτές τις μαλακίες που ζούμε ούτε σε ταινία
  Ρώτησε κάνεισ αν έχει κάνει κάποιος εμβόλιο για
  Υπατιτηδα η μηνιγγίτιδα η ότι μαλακια έχει περάσει σε αυτό το κόσμο; Βγαίνει κάποιο πιστοποιητικό για αυτά ;
  Όταν βγήκε o hiv ήρθε κανένας να μας βάλει καπότα ;
  Ουυυυυστ κοπριτες !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Χαχαχαχ μόνο με εμβόλιο θα μπαίνεις μέσα σε κλειστούς χώρους,, τώρα που θα ρίξουν την κυβέρνηση και θα χακαρουν της τράπεζες και δεν θα υπάρχει χρήμα θα βγαίνουν όλοι για καφέ μέσα στην ζεστη

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ