Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Λατρεύετε τα κανελόνια; Δοκιμάστε τα γεμιστά με κιμά μανιταριών!

Επιμέλεια: Γ. Μεταξάς

Κανελόνια. Αυτός ο άχαστος συνδυασμός ζυμαρικού και κιμά, που λατρεύουν όλοι και που σερβίρεται γεμιστό στον φούρνο, καλυμμένο από σαλτσούλα... Η πιο δημοφιλής γέμιση στην ελληνική κουζίνα μπορεί να είναι με κιμά αλλά σήμερα ο σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς μας προτείνει μια διαφορετική εκδοχή, κανελόνια γεμιστά με κιμά από μανιτάρια και μπεσαμέλ. Μια γαλακτοχορτοφαγική εκδοχή του αγαπημένου μαμαδίστικου φαγητού, πλούσια σε γεύση, για πολλά... σλουρπ!. Θέλετε και εσείς να τα δοκιμάσετε; Δείτε τα υλικά και την συνταγή:

Υλικά

1 συσκευασία κανελόνια
½ φλ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1-2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κιλό μανιτάρια, ψιλοκομμένα (πλευρώτους, champignon, porto bello)
1 κ.γ. πελτέ τομάτας
200 γρ. λευκό κρασί
500 γρ. σάλτσα τομάτας
500 γρ. ζωμό λαχανικών

Για τη μπεσαμέλ

100 γρ. βούτυρο
100 γρ. αλεύρι
1 λίτρο γάλα
1 φλ. κεφαλοτύρι
2 κρόκοι αυγού
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι
λευκό πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο, ρίχνουμε τo κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε για 2- 3΄. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμη 6-7΄,( μέχρι τα μανιτάρια να αρχίσουν να βγάζουν τα υγρά τους στην κατσαρόλα και ο όγκος τους να μειωθεί αρκετά).

Συνεχίζουμε προσθέτοντας τον πελτέ τομάτας και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Αφήνουμε έως ότου εξατμιστεί και προσθέτουμε το χυμό τομάτας, ζωμό λαχανικών αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζουμε για 30΄, ανακατεύοντας περιστασιακά.

Μόλις η σάλτσα έχει αρχίσει να δένει , στρώνουμε αν χρειαστεί το αλατοπίπερο και κατόπιν προσθέτουμε περίπου το 1/2 της ποσότητας του τυριού (της μπεσαμέλ) και ανακατεύουμε καλά να λιώσει.

Κατόπιν ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ.Βάζουμε σε κατσαρολάκι το βούτυρο να λιώσει σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα( να γίνουν ομοιογενές μίγμα). Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρει βράση η κρέμα και να πήξει. Εκτός φωτιάς ανακατεύουμε μέσα τους κρόκους αυγού(δυνατά για να μην ψηθούν) και μετά λίγο από το τριμμένο τυρί. Αλατοπιπερώνουμε.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τα κανελόνια και τα στρώνουμε με τη σειρά σε ταψί. Περιχύνουμε με τη μπεσαμέλ,πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και ψήνουμε για 40΄ περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ