Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πλήθος κόσμου στο Thessaloniki Pride - Πλούσιο φωτορεπορτάζ

Με κεντρικό σύνθημα «Ποια Κανονικότητα;», πραγματοποιήθηκε η πορεία υπερηφάνειας, η κεντρική εκδήλωση του 9ου Thessaloniki Pride, υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Η πορεία ξεκίνησε από το Θέατρο Κήπου στην Πλατεία ΧΑΝΘ και από τις οδούς Τσιμισκή, Βενιζέλου, Νίκης επέστρεψε στο σημείο εκκίνησης, όπου παρουσιάζεται καλλιτεχνικό πρόγραμμα, εκδήλωση στην οποία λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων παρίσταται περιορισμένος αριθμός ατόμων. Ο Λευκός Πύργος φωταγωγήθηκε στα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, όταν η πορεία έφτασε στο σημείο. 

Οι εκδηλώσεις της εβδομάδας ΛΟΑΤΚΙ+ υπερηφάνειας, της «μεγάλης γιορτής αγάπης και αποδοχής ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας, χαρακτηριστικών ή έκφρασης φύλου ή όποιου άλλου προσδιορισμού», όπως χαρακτηρίζεται από τους διοργανωτές, ξεκίνησαν στις 20 Σεπτεμβρίου και στη διάρκεια της εβδομάδας πραγματοποιήθηκαν εκθέσεις, συζητήσεις, μουσικά και καλλιτεχνικά δρώμενα και διαδραστικά παιχνίδια στην πόλη.

«Μετά από την παγκόσμια εμπειρία των περιοριστικών μέτρων, αλλά και τα περιστατικά έμφυλης κακοποίησης και βίας που συντάραξαν την ελληνική κοινωνία, το 9ο Thessaloniki Pride με σύνθημα “ποια κανονικότητα;” μας καλεί να αναρωτηθούμε σε ποια κανονικότητα θέλουμε να επιστρέψουμε; 

Σ’ αυτήν που τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα ζούσαμε σε μια διαρκή “καραντίνα” όντας ελεύθερα να εκφραστούμε μόνο στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού μας; Ή σ’ αυτήν που η πατριαρχία όπλιζε το χέρι κάθε γυναικοκτόνου και βιαστή, αναπαράγοντας την αντίληψη ότι οι γυναίκες είμαστε κτήμα τους; Μήπως τελικά αντί να επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα που απορρίπτει κάθε διαφορετικότητα, πρέπει να οικοδομήσουμε ένα νέο και συμπεριληπτικό μέλλον από κοινού;», αναφέρουν οι διοργανωτές.

«Την κοινότητα που, μετά από 2 χρόνια απουσίας του Thessaloniki Pride στην πόλη λόγω πανδημίας, διψάει, για να νιώσει το απελευθερωτικό συναίσθημα του να βγει στο δημόσιο χώρο και να πάρει μέρος στο δημόσιο λόγο», επισημαίνουν ακόμη οι διοργανωτές.






Πηγή

21 σχόλια:

  1. Τρίζουν τα κόκαλα των προγόνων μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τον Καραμίχο δεν βλέπω να το γιορτάζει και δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω. Να γιορτάσω να επαναστατίσω; Φυλάκια Βίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτωνών να δεις τι τρίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι λιτανείες απαγορεύονται λόγω συνάθροισης πλήθους κόσμου... Οι παρελάσεις των ανώμαλων επιτρέπονται....αχ καημένε Έλληνα να ήξερες τι γλέντι σου ετοιμάζουν !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμπρός τι κάθεσαι πάρε κι εσύ έναν σταυρό, μια εικόνα και μια σημαία στο χέρι και πήγαινε να διαμαρτυρηθείς με τους λοιπούς "ομαλούς"!

      Διαγραφή
    2. Αν τολμήσει να κάνει κάτι τέτοιο, στο άψε-σβήσε μπουζούριασμα και αυτόφωρο.
      Όλοι οι πολίτες δεν είμαστε το ίδιο.
      Εκτός και αν προβάλεις την ανωμαλία και τον σοδομισμό, τότε ο νόμος δεν σε πιάνει.

      Διαγραφή
  5. ALIMONO MAS ERXONTE POLH ASXHMES MERES,,,,,O XRHSTOS O THEOS MAS NA MAS LIPHTHI ,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τώρα ρε παιδιά αλήθεια, για ποιες ταμπέλες μιλάμε; Φτάνει πια τόση εκμετάλλευση. Μη κάνετε σαν άλλες δήθεν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που δεν θέλουν με τίποτα να συμμορφωθούν σε συμπεριφορά. Κανείς δεν ασχολείται μαζί σας και κάντε ότι θέλετε. Φτάνει, φτάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτά είναι,(ΝΔ = πατρίς θρησκεία οικογένεια),γεια σου Κούλι με τα ωραία σού,γεια σου και εσένα Δήμαρχε.Μπράβο δεξιοί, Καμάρια του τόπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η μόνη μου διαφορά με έναν τρελό είναι ότι εγώ δεν είμαι τρελός.

      Salvador Dali

      Διαγραφή
  8. Το να κρεμάς ταμπέλα στο λαιμό, και να λες όχι στις ταμπέλες? Αδικείτε τους εαυτούς σας. Μάλλον οι ΛΟΑΤΚΙ θέλουν να ξεχωρίζουν "περήφανα" από όλους τους άλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κάποιος μητροπολίτης διαμαρτυρήθηκε για την απαγόρευση των λιτανειών?
    Μήπως κάποιος φορέας για την απαγόρευση των παρελάσεων στις εθνικές εορτές?
    Αντίδραση για την απαγόρευση της πρωϊνής προσευχής στα σχολεία?
    Κανείς ακόμη?
    Τελικά αυτός ο ιός φτιάχτηκε για να διαμορφώσει την κοινωνία της Νέα-Παλαιάς Εποχής, της ειδωλολατρίας και του σοδομισμού.
    Ξυπνάτε άνθρωποι, όσο είναι καιρός και αντισταθείτε στον εξαναγκασμό και στην υποδούλωση.
    Βάλτε τον Ιησού Χριστό στην ζωή σας. αν και λίγους, βρείτε παραδοσιακούς ιερείς, εκκλησιαστείε σωστά και ορθόδοξα, κάντε νηστεία, όπως ορίζει η παράδοση της εκκλησίας, ατομική προσευχή και ο Χριστός θα σας φανερώσει την αλήθεια.
    Ξυπνάτε και μετανοείτε όσο είναι καιρός γιατί τα δύσκολα έρχονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες και σε μας ποιος έφτιαξε αυτόν τον ιό. Επίσης οι Ζηλωτές είναι αίρεση και ο νοων νοείτο.

      Διαγραφή
    2. γτ να πιστεψουμε σε παραμυθια οπως οι θρησκειες;

      Διαγραφή
  10. Ο λόγος που δεν τις κάνουν την ίδια μέρα τις παρελάσεις των ομοφυλοφίλων είναι διότι μαζεύονται οι ίδιοι και στην Αθήνα, οι ίδιοι και στη Θεσσαλονίκη για να φαίνονται ντεμέκ αρκετοί. Στη Θεσσαλονίκη μάλιστα φέρνουν και τους σκοπιανούς και τους βούλγαρους. Σόδομα. Κουράσατε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μα ειναι δυνατόν; Στην εποχή μας να βλέπεις τον Γιώργο και την Μαίρη χεράκι χεράκι ζευγάρι; Πόσο οπιστοδρομικοί; Δεν ντρέπονται να κυκλοφορούν; Εμείς πάντως τώρα, πάμε να ... περηφανευτούμε με την παρέα, στο σπίτι του Λούλη. Βλάχοι. Ε βλάχοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μακαρι να γινοταν και στην βεροια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τους φυσιολογικούς ανθρώπους τους ρώτησες και άρχισες τα ''μακάρι'';....

      Διαγραφή
  13. αναρωτιόμουν γιατί η βέροια δεν πάει μπροστά.. μετά είδα τα σχόλια και κατάλαβα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο Κώστας και η Κατερίνα είναι ομοφυλόφιλοι ("Έχουν ένα πάθος, όπως και άλλα τόσα πάθη των ανθρώπων", όπως λέει και ο πνευματικός μου). Αναγνωρίζουν αυτή τη μία από τις πολλές ιδιότητές τους ως προσωπικότητες και κατά τ' άλλα συνεχίζουν διακριτικά το υπόλοιπο της φυσιολογικής ζωής τους χωρίς να διατυμπανίζουν το τι κάνουν στο κρεβάτι τους.

    Ο Αντώνης και η Ελένη είναι επίσης ομοφυλόφιλοι. Έχουν διαρκώς το διακαή πόθο να προβάλουν αυτή τους την ιδιότητα, αισθάνονται την ανάγκη να βγουν έξω στους δρόμους και να δηλώσουν ΠΕΡΗΦΑΝΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ!!! Αισθάνονται αδικημένοι και καταπιεσμένοι. Κρατάνε σημαίες, πανό και ΤΑΜΠΕΛΕΣ για να βροντοφωνάξουν ΝΑ ΜΗ ΤΟΥΣ ΒΑΖΟΥΝ ΤΑΜΠΕΛΕΣ...!!!

    Μα για ποιο λόγο πρέπει να συμπεριφέρεσαι κι εσύ όπως ο Αντώνης και η Ελένη και να μην επιλέξεις να ζήσεις σεμνά και όμορφα όπως ο Κώστας και η Κατερίνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ