Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Λαοθάλασσα στο Μακροχώρι - Η μαγεία συνεχίζεται

Toυ Βασίλη Αλαμπορινού

Το όμορφο απογευματινό του Σαββάτου, έγινε ακόμη πιο όμορφο, καθώς δέσποζε η μεγάλη αναμέτρηση της Α' ερασιτεχνικής κατηγορίας της Ημαθίας, μεταξύ των ομάδων του Μακροχωρίου και της Νίκης Αγκαθιάς. Δύο ομάδες με βαρύ όνομα στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Τον άκρως αυτόν ενδιαφέρον ποδοσφαιρικό αγώνα, παρακολούθησαν περίπου 300-400 άτομα, δείχνοντας έτσι τη φλόγα και την επιθυμία που υπάρχει από τον κόσμο για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Νέοι, γέροι, παιδάκια, γυναίκες... Ήταν όλοι εκεί! Και όπως έχουμε αναφέρει ξανά, ο αγωνιστικός χώρος ήταν σε εξαιρετική κατάσταση. Μακάρι να δούμε τέτοια εικόνα και στα υπόλοιπα γήπεδα του τόπου μας.

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα.. Το α' ημίχρονο ήταν αμφίρροπο, με τις δύο ομάδες να αλληλοεξουδετερώνονται κυρίως στο χώρο του κέντρου, χωρίς τελικές αξιόλογες φάσεις, με την ομάδα του Μακροχωρίου να είναι πιο πεισμωμένη, αποφασιστική και γρήγορη στις μεταβάσεις από την άμυνα στην επίθεση. 

Το υλικό των πιτσιρικάδων που διαθέτει η γηπεδούχος είναι σε ατομικό επίπεδο καλό και με προδιαγραφές. Όταν αρχίσουν και αφομοιώνουν την επιθυμητή τακτική, τότε θα είναι ακόμη περισσότερο υπολογίσιμη η ομάδα και θεωρώ ότι θα είναι δυσκολοκατάβλητη για όλους!

Στο β' ημίχρονο η εικόνα των επιθετικών προσπαθειών των δύο ομάδων άλλαξε, με τη Νίκη Αγκαθιάς ως το μεγάλο όνομα και λόγω της κακής της εικόνας του α' μέρους, να ανεβαίνει πολύ ψηλά στο γήπεδο, δίνοντας εύρος στην επιθετική οργάνωση και είτε με πλαγιοκοπήσεις αλλά και είτε με κάθετες αξονικές μεταβιβάσεις να επιβληθεί και να σκοράρει.

Και το Μακροχώρι να στήνει το αμυντικό block στο δικό του αμυντικό 3ο και με τη νοοτροπία των αντεπιθέσεων με μια direct μεταβίβαση να χτυπήσει την άμυνα της Αγκαθιάς. Εκεί ήταν και το μεγάλο πρόβλημα που εντόπισα και στις δύο ομάδες...

Οι τελικές μεταβιβάσεις σε φάση δημιουργίας, είτε σε οργανωμένη επίθεση (βλ. Νίκη Αγκαθιάς), είτε σε αντεπίθεση που ο αντίπαλος βρίσκεται σε ανισορροπία (βλ. Μακροχώρι), ήταν κακής ποιότητας, πράγμα το οποίο σημαίνει : 1) ότι οι ποδοσφαιριστές οφείλουν για να ανταπεξέλθουν να δουλεύουν την τεχνική τους κατάρτιση και 2) ότι θα βλέπαμε περισσότερες τελικές προσπάθειες.

Έτσι, οι δύο ομάδες είχαν από μια σπουδαία ευκαιρία η κάθε μία. Το Μακροχώρι είχε τελική που έφυγε λίγο έξω από τα δοκάρια και η Νίκη Αγκαθιάς τελική σε τετ α τετ, η οποία εξουδετερώθηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Σε μια φάση αναμπουμπούλας όμως μέσα στην περιοχή του Μακροχωρίου, λίγα λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα, ο διαιτητής έδωσε την εσχάτη των ποινών υπέρ της Αγκαθιάς κι έτσι το τελικό σκορ διαγράφηκε 0-1!

Το σίγουρο είναι πως απόλαυσα όπως κι ο υπόλοιπος κόσμος τον αγώνα. Και κάτι άλλο... Η ομάδα της Νίκης Αγκαθιάς πρέπει να ανέβει σε απόδοση, καθώς δεν αρκούν μόνο οι ποιοτικοί κι έμπειροι 3-4 ποδοσφαιριστές που διαθέτει αν θέλει να καθαρίσει νωρίς την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Το Μακροχώρι από την άλλη, είναι υπολογίσιμος αντίπαλος για όλους, έχει πιτσιρίκια στην πλειοψηφία μεν, αλλά με καλό επίπεδο ταλέντου δε. Μάγκες, ακούτε τον προπονητή σας για τις υπομαδικές, τις ομαδικές τακτικές, τις συνδέσεις μεταξύ των γραμμών και δεν θα χάσετε. Θα μάθετε ποιοτικότερο ποδόσφαιρο, θα βγει στο γήπεδο και θα έρχονται και οι βαθμοί.

Η μαγεία της ΕΠΣ Ημαθίας συνεχίζεται...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ