Quantcast

http://picasion.com/

Ανακοινώθηκε και επίσημα το mini lockdown στην Ημαθία

•Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ
•Απαγόρευση μουσικής στα καταστήματα

Σε mini lockdown μπαίνει από την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου το πρωί στις 06:00 η Ημαθία, καθώς από χθες εντάχθηκε στο επίπεδο 4, στο «κόκκινο» του Επιδημιολογικού Χάρτη, μαζί με τις Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας, Πιερίας και Πέλλας, κάτι που συνεπάγεται μια σειρά νέων μέτρων. Στην επίσημη ανακοίνωση για την ένταξη της Ημαθίας στις «κόκκινες» περιοχές, προχώρησε σήμερα το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ανακοινώνοντας παράλληλα και τα δύο μέτρα που θα ισχύουν στις μετακινήσεις και στην εστίαση. Τα μέτρα θα ισχύουν από αύριο έως την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 6:00, όπου και θα γίνει επαναξιολόγηση των δεικτών προκειμένου να αρθούν ή να πάρουν παράταση.

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι τα εξής:

• Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
• Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

• Επίσης, υπενθυμίζεται ότι τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Στο επίπεδο 4 (κόκκινο) του Επιδημιολογικού Χάρτη της χώρας εντάσσονται οι Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας, Ημαθίας, Πιερίας και Πέλλας, ενώ παρατείνεται η ισχύς των ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, μέτρων στις Περιφερειακές Ενότητες Ευρυτανίας και Αργολίδας, μετά την εκ νέου αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων από την επιτροπή των Λοιμωξιολόγων και την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοΐου Covid-19 στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας ανά Περιφερειακή Ενότητα και Δήμο σε εβδομαδιαία βάση.

Παράλληλα, στο επίπεδο 3 (πορτοκαλί) εντάσσονται οι Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Ηρακλείου, καθώς και ο Δήμος Ικαρίας.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα που ισχύουν είναι τα κάτωθι:

Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Τα μέτρα ισχύουν από αύριο, Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 06.00 έως την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 6:00.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

24 σχόλια:

  1. Αντε πάλι.Καλή σεζόν covid φθινόπωρο-χειμώνας 2021-2022 ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΡΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ SMS Ή ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΟΠΩΣ ΣΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ LOCK DOWN???.........
    ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΚΟΠΙΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑΡΑΞΟΥΝ ΣΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπολιασμενοι που είναι τα προνόμια που σας ταξανε; μην ξεχάσετε να δώσετε ψήφο στο κουλη για το μπόλι που σας δίνει 😉

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το προβλημα με τους βεροιωτες και της βεροιωτησες ειναι οτι εχουν ανυπαρκτη σεξουαλικη ζωη! το καταγγελω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι τελείως χάλια ε; Δεν βλέπεσαι ε; Υπάρχει λύση. Βάρα το μέχρι να κουφαθείς. Άτσαλα. Μόλις θα βλέπεις θολά, σταμάτα.

      Διαγραφή
    2. Ελα. Πάμε ρε χαζιά να απολαύσουμε την ολότητα του φεγγαριού που αναδύεται επιβλητικά στον έναστρο ουρανό μη σου μαμήσω οτι εχεις και δεν εχεις.

      Διαγραφή
    3. Εσυ μάλλον εισαι παντόφλα και το παίζεις δερμάτινη μπότα μέχρι το γόνατο. Δεν εξηγείται.

      Διαγραφή
    4. ισχυει αυτο που ειπε ο
      Ανώνυμος16 Σεπτεμβρίου 2021 - 9:11 μ.μ.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμε 12:32 η γυναίκα του είσαι?

      Διαγραφή
  5. Οι άρχοντες έτσι τους αποκαλώ εγώ του νόμου μας είχαν έλλειψη πολιτισμού και τραγουδιού αφού τα μέτρα δεν τηρήθηκαν στο Άλσος μπήκαν και περίμεναν από έξω τόσος κόσμος στα θέατρα,τι τα θέλατε ,τώρα τα πληρώνουμε,ούτε σεβασμό δεν έχουν οι ανεγκεφαλοι για την ΖΩΗ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ρε παιδια θα μας πει καποιος που χαθηκε ο hatzinikolaou???πεθανε κανενας φιλος του απο ψευτοκορωνοιο??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Ευριπίδης, ο δικός μας ντε ο αρχαίος, είχε πει ότι ο χρόνος δίνει τις απαντήσεις χωρίς καν να χρειάζονται οι ερωτήσεις.
    Ήταν ψαγμένος κι αυτός. Σοφός με λίγα λόγια.
    Το έχουμε οτι μας αξίζει, ποιος το είπε; Κι αυτός ψαγμένος θα ήτανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Demetrios γύρνα πίσω ή έστω τηλεφώνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο αγαπητός Δημήτρης, μάλλον άρπαξε τη φόλα και ταλαιπωρήθηκε.
      Μάλλον, το ξεπέρασε αλλά δεν συνήλθε ακόμη. Γερός να είναι και ας εκανε και λάθος σε κάποια που έγραφε.

      Διαγραφή
  9. δηλαδή οι συναθροίσεις σε ιδιωτικό χώρο απαγορεύονται αλλά σε επαγγελματικό επιτρέπονται; με τους γάμους τι γίνεται; ο κακος χαμός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Demetrios hadjinikolaou που κρύφτηκες;;; Δεν κάνουν έτσι οι άντρες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στην περιοχή μας(κεντροδυτική Μακεδονία) το μικροκλίμα βοηθά στην ανάπτυξη της ψευτομαγκιας,του ωχαδερφισμού,της ξερολας κτλ.και όλα αυτά ακόλουθα της ανεργίας,της φτωχοποιησης και του χωρίς μέλλον(δεν υπάρχει βιομηχανία ούτε τουρισμός)οράματος της νεολαίας μας. Γι'αυτό να μη παραξενευομαστε για το κόκκινο η ίσως το μπορντω μεθαύριο. Μιλώ για κόκκινο στο χάρτη όχι πολιτικά γιατί μερικοί βγάζουν σπυριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ...ΕΓΩ ΔΕΝ ΧΩΡΑΩ, ΛΟΓΩ ΚΙΛΩΝ, ΣΤΟ mini lockdown ,ΚΑΝΤΕ ΛΙΓΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΡΘΕΙ ΕΝΑ ΧΧΧΧL lockdown KAI ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΧΟΝΤΡΟΥΛΗΔΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γλέντια θέλαμε. Μία εβδομάδα μετά από το τελευταίο γλέντι και ο νομός στα κόκκινα. Περαστικά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ναι αλλα οι συναυλίες πέτυχαν. Βγήκανε και φωτογραφίες οι υπεύθυνοι οργανωτές και οι ψυχές των συναυλιών. Τι άρτια οργάνωση και τι άρτια οργάνωση και μπράβο στους τάδε και φάτε τώρα την παπάρα σας να στανιάρετε. Κάποιοι κάνανε το κέφι τους, εις βάρος όλων μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αν δηλαδή μαζευτούμε 30 άτομα στην αυλή θα μας ρίξουν 200 χιλιάρικα πρόστιμο. Αν πάλι μαζευτούν ΚΑΙ ΑΥΤΟ το Σάββατόβραδο 500 ανεμβολίαστοι χωρίς μάσκες ο ένας επάνω στον άλλον σε καφέ δίπλα από την πλατεία εληάς δεν τρέχει κάστανο. Τι υποκρισία είναι αυτή ρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ