Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Με υπογραφή Βεσυρόπουλου το αφορολόγητο στις γονικές παροχές και δωρεές

Ξεκινά από την 1η Οκτωβρίου, τι αφορά
Την κατάργηση του φόρου γονικών παροχών και δωρεών για περιουσιακά στοιχεία μέχρι 800.000 ευρώ ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ, με το υπουργείο Οικονομικών να δίνει σήμερα τις διευκρινίσεις. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε το μέτρο ανακούφισης αυτό το Σάββατο από τη ΔΕΘ, ένα μέτρο που χαιρετίστηκε από τους ιδιοκτήτες ακινήτων ως ιστορική χειρονομία προς την ελληνική οικογένεια. Χθες ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, κατά την εξειδίκευση από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, ανέφερε ότι το αφορολόγητο των 800.000 ευρώ για γονικές παροχές και δωρεές αφορά κάθε γονέα ξεχωριστά, και εφαρμόζεται τόσο σε μεταβίβαση ακίνητης όσο και κινητής περιουσίας, όπως χρηματικές δωρεές και μετοχές.

Ο κ. Βεσυρόπουλος επισήμανε ότι το μέτρο τίθεται σε ισχύ από την 1η Οκτωβρίου και αφορά επίσης φορολογικές μεταβιβάσεις με γονική παροχή ή δωρεά μεταξύ γονέων τέκνων, συζύγων και παππούδων.

«Σήμερα οι χρηματικές δωρεές από γονείς και παππούδες στα παιδιά επιβαρύνονται με φόρο 10% από το πρώτο ευρώ, άρα σε μια δωρεά 200.000 ευρώ ο φόρος φτάνει τα 20.000 ευρώ. Από την πρώτη Οκτωβρίου μηδέν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Οικονομικών.

Τι ισχύει σήμερα για γονικές παροχές πρώτης κατοικίας

Απαλλαγή για αξία κατοικίας μέχρι 200.000€ για κάθε ανήλικο ή άγαμο και μέχρι 250.000€ για έγγαμο, η οποία προσαυξάνεται κατά 25.000€ για καθένα από τα δύο πρώτα τέκνα και κατά 30.000€ για το τρίτο και καθένα από τα επόμενα ανήλικα τέκνα, των οποίων την επιμέλεια έχει ο δικαιούχος.

Στο ποσό της απαλλαγής περιλαμβάνεται και η αξία μιας θέσης στάθμευσης αυτοκινήτου και ενός αποθηκευτικού χώρου, για επιφάνεια εκάστου έως 20 τ.μ., εφόσον βρίσκονται στο ίδιο ακίνητο και αποκτώνται ταυτόχρονα.

Απαλλαγή για οικόπεδο αξίας μέχρι 50.000€ για κάθε ανήλικο ή άγαμο και μέχρι 100.000€ για κάθε έγγαμο, προσαυξανόμενη κατά 10.000€ για καθένα από τα δύο πρώτα τέκνα και κατά 15.000€ για το τρίτο και καθένα από τα επόμενα τέκνα.

5 σχόλια:

  1. Αληθεια κε Βεζυροπουλε ειναι πολλοι ΠΧ στην Ημαθια που εχουν περιουσια για μεταβιβαση που ο καθενας να δωσει απο 800.000,00 ευρω ειτε σε ακινητα ειτε μετρητα;;; Αληθεια για ποιους εγινε αυτη η διαταξη για τον μεροκαματιαρη, για τον μικρομεσαιο επιχειρηματια;;; Ποιους ευνοειτε μπορειτε να μας πειτε ομαδες εργαζομενων, βιοτεχνων, καταστηματων με τετοια περιουσιακα στοιχεια;;; Μηπως δεν ζουμε εμεις στην Ελλαδα αλλα καπου αλλου;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ που θέτεις αυτά τα ερωτήματα μάθε ότι οι μεροκαματιάρηδες δεν μπορούσαν να δώσουν ούτε ένα ευρώ ως χρηματική δωρεά στα παιδιά τους επειδή υπήρχε το 10% του φόρου.Ο Βεσυροπουλος το κατήργησε.Αυτα για να κλείσεις το στόμα σου

      Διαγραφή
    2. Παναγή, δημοτικό εβγαλες; Η λέξη "έως" ξέρεις τι σημαίνει; Αν όχι, δεν είναι ποτέ αργά να πας σχολείο.

      Διαγραφή
    3. Τελικά το εως σε πείραξε τον φόρο που χάνει ως έσοδο το κράτος δεν σε πειραξε από τα μαύρα αρπακτικά και εσύ που λες να κλείσω το στόμα μου σαν βολεμένος δεξιός με μαύρο χρήμα δείχνεις... Για συνέλθετε και κοιτάξτε γύρω να δείτε την δυστυχία μην κοιτάτε τα κλειστά σεντούκι σας σας έχει κυριεύσει το Εγώ δείτε τον κόσμο που καλείτε να πληρώνει χαράτσια απανωτά απάνθρωπο.

      Διαγραφή
  2. Αυτή η διαταξη έχει ημερομηνία λήξης θα βολευτεί η διανομή μαύρου χρήματος και ακίνητης περιουσίας των εχόντων και μετά θα επανέλθουν στα σημερινά δεδομένα. Αυτούς εξυπηρετεί αυτή η ψηφορικη διάταξη. Όσο για το 10% των δωρεών πολύ σωστό ήταν σε χρήμα κύριε τάδε.... Σκέψου λίγο και θα καταλάβεις αν μπορείς να σκεφθείς βαθειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ