Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Η πρέσβειρα της Κούβας στη Βέροια: «Ευχαριστούμε τον Ελληνικό λαό για την στήριξη»

Επίσκεψη στην πόλη της Βέροιας πραγματοποίησε την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου η πρέσβειρα της Κούβας στην Ελλάδα. Η κ. Zelmys Maria Dominguez Cortina έδωσε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, στην «Ελιά», ενώ μαζί της παραβρισκόταν ο γραμματέας της Ελληνικής Πρωτοβουλίας για την απονομή του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης στις Κουβανικές Ιατρικές Ταξιαρχίες “Henry Reeve” Βελισσάριος Κοσσυβάκης, ο δημοσιογράφος Αλέκος Χατζηκώστας, καθώς και ο εικαστικός Τάκης Βαρελάς, δημιουργήματα του οποίου κοσμούσαν την αίθουσα και θα διατεθούν για πώληση με σκοπό την οικονομική ενίσχυση της κουβανικής επανάστασης.

Η πρέσβειρα ευχαρίστησε τον Ελληνικό λαό για την υποστήριξη που έχει δείξει προς τον λαό της Κούβας και τόνισε τους φιλικούς δεσμούς με τους οποίους πορεύονται οι δύο χώρες. Ακόμα, αναφέρθηκε σε θέματα που αφορούσαν τις διεθνείς σχέσεις της Κούβας και την υποστήριξη που δέχεται από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και της Λατινικής Αμερικής. 

Για το θέμα των σχέσεων της Κούβας με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, η κυρία Cortina σχολίασε πως «η Κούβα συκοφαντείται με ψευδή στοιχεία, που σκοπεύουν να την παρουσιάσουν ως μία χώρα που έχει καταρρεύσει, με στόχο να γίνει παρέμβαση από εξωτερικές δυνάμεις για την επιβολή τάξης και την παύση της επανάστασης», καθώς επίσης τόνισε ότι «η προπαγάνδα που προβάλλουν τα ΜΜΕ των Ηνωμένων Πολιτειών, απέχει πολύ από την πραγματικότητα της εσωτερικής κατάστασης της χώρας».

Η πρέσβειρα επισήμανε ακόμα, ότι στην περίοδο της πανδημίας του Covid-19, η Κούβα παρέμεινε μία χώρα με σταθερή οικονομική κατάσταση, στην οποία συνέβαλλε το Σύστημα Υγείας της, το οποίο είναι ένα από τα καλύτερα παγκοσμίως. 

Συγκεκριμένα είπε: «Η Κούβα με έναν από τους μεγαλύτερους αριθμούς γιατρών ανά 10.000 άτομα, ως ένα κράτος που βασίζεται στην επιστήμη, κατάφερε να κατασκευάσει εμβόλια κατά του Covid- 19 και κατάφερε ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά κάλυψης έναντι της νόσου». 

 «Η Κούβα, είναι κράτος συνδεδεμένο με την αλληλεγγύη και αυτό αποδεικνύεται από την προσπάθεια που έχει καταβάλει ως σύνολο το ιατρικό της προσωπικό, στις δύσκολες καταστάσεις που ζούμε, την συνεισφορά της στην προσπάθεια εξάλειψης της νόσου, αλλά και τους επιστήμονες που έχει αποστείλει σε ιατρικές μονάδες παγκοσμίως, με σκοπό την αντιμετώπιση του ιού», δήλωσε η κ.Zelmys Maria Dominguez Cortina.

Η επίσκεψη της κουβανής πρέσβειρας ολοκληρώνεται το βράδυ της Παρασκευής με ομιλία στο αμφιθέατρο της Αγίας Παρασκευής, στο πλαίσιο της εκδήλωσης της που διοργανώνει η Ελληνική Επιτροπή για την απονομή του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης στις Κουβανικές Ιατρικές Ταξιαρχίες “Henry Reeve”.

5 σχόλια:

  1. Καλά απουσίαζε το ΚΚΕ; Μάλλον σαυτη την επιτροπή, θα ειναι ολοι φιλελε και ουτε ενας του ΚΚΕ. Γιαυτο ειναι αισθητή η απουσία του. Μη μπερδεύουμε κάτι τέτοιες επιτροπές με το ΚΚΕ. Καμία σχέση. Ειναι ανεξάρτητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΠΑΤΟΣ ΤΟΥ ΒΑΡΕΛΙΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλος ο κόσμος έχει την Κούβα για λύπηση και παραπεταμένη στα αζήτητα, και εμείς καθόμαστε και ασχολούμαστε μαζί τους επειδή κάποιοι φιλελεύθεροι αριστεροί = ΜΗΔΕΝΙΚΑ θέλουν να προβληθούν μέσα από το τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν θες να δεις τι είναι για λυπηση κοίτα τον καθρέφτη σου θα δεις όντως κάτι αξιολυπητο!

      Διαγραφή
    2. Κόκκινε ''Ss1960'' η γραφικότητά σου έχει κτυπήσει ταβάνι, αλλά τι περιμένεις από άτομο που στην ζωή του δεν έχει ούτε ένα ένσημο και ζει ως καπιταλιστής, με την ιδεολογία του προλετάριου, χωρίς να γνωρίζει την ιδεολογία του Μάρξ και του Λένιν.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ