Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Κεφτέδες σε σάλτσα ντομάτας - πιπεριάς

Επιμέλεια: Γ. Μεταξάς
Ποιος μπορεί να πει όχι στους κεφτέδες; Κανείς! Για κυρίως πιάτο με διάφορα συνοδευτικά, για μεζεδάκι να τους τσιμπάμε έναν - έναν, για το ταξίδι να τους απολαμβάνουμε με τα χέρια μέσα από το τάπερ... Πόσο μάλλον όταν είναι βουτηγμένοι σε κόκκινη σάλτσα. Γίνονται ακόμα πιο νόστιμοι! Ο Σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς μας προτείνει κεφτέδες σε σάλτσα ντομάτας - πιπεριάς, που δεν είναι και τηγανιτοί αλλά μαγειρεύονται μέσα στη σάλτσα και γίνονται μαλακοί σαν αφρός. Δείτε τα υλικά και τη συνταγή:

Υλικά

Για τους κεφτέδες
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
3 φέτες ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ρίγανη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 αυγό
λίγο αλεύρι (για το πασπάλισμα)
αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα

3 πιπεριές πράσινες, σε λωρίδες
3 πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης, σε λωρίδες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκ, σκόρδο, σε φέτες
2 φλ. ντομάτες, τριμμένες
2 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ κ.γ. ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Μουσκεύουμε την ψίχα ψωμιού και τη στραγγίζουμε καλά. Αναμιγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά για τους κεφτέδες και ζυμώνουμε το μίγμα μέχρι τα υλικά να ‘παντρευτούν’.

Πλάθουμε μέτριους κεφτέδες, τους πασπαλίζουμε με αλεύρι και τους στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί. Τους ψήνουμε για 15΄, γυρίζοντάς τους ενδιάμεσα να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.

Σε πλατιά κατσαρόλα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να χρωματίσουν. Προσθέτουμε τις πιπεριές και τις σοτάρουμε λίγο μέχρι να μαραθούν.

Προσθέτουμε την ντομάτα, το βασιλικό, τη ζάχαρη, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 15΄ περίπου και προσθέτουμε τους κεφτέδες.

Σκεπάζουμε το φαγητό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 20-25΄μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Αν θέλουμε πιο πικάντικη γεύση, προσθέτουμε λίγο μπούκοβο, ή τσίλι, ή μια καυτερή πιπεριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ