Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στη Σύναξη της Ιεραρχίας του Οικουμενικού Θρόνου στην Κωνσταντινούπολη ο Μητροπολίτης Βέροιας

Από 1 έως και 3 Σεπτεμβρίου συνεκλήθη στην Κωνσταντινούπολη Σύναξις της Ιεραρχίας του Οικουμενικού Θρόνου, κατά την οποία συμμετείχε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων. Ο Σεβασμιώτατος την 31η Αυγούστου το μεσημέρι έγινε δεκτός από την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο στο Φανάρι και είχαν κατά᾽ίδιαν συζήτηση. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τελέστηκε Εσπερινός στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή με Πατριαρχική χοροστασία. Στο τέλος του Εσπερινού ο Παναγιώτατος χειροθέτησε σε Άρχοντα Πρωτοασηκρήτη της Μ.τ.Χ.Ε. τον Εντιμολογιώτατο κ. Σωτήριο Τσιόρδα, καθηγητή Ιατρικής.


Την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου τελέστηκε πανηγυρική θεία Λειτουργία στον Πατριαρχικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι με Πατριαρχική χοροστασία επί τη αρχή της νέας Ινδίκτου. Στο τέλος της θείας Λειτουργίας ο Παναγιώτατος ανέγνωσε την σχετική ευχή και υπέγραψε το πρακτικό της νέας Ινδικτου κατά το έθος. 


Ακολούθησε η υπογραφή από όλους τους μετέχοντες επαρχιούχους Ιεράρχες. Η τελετή ολοκληρώθηκε με αναμνηστική φωτογραφία έμπροθεν του Πατριαρχικού Ιερού Ναού.


Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ξεκίνησαν σε κεντρικό Ξενοδοχείο της Κωνσταντινουπόλεως, όπου κατέλυσαν όλοι οι Ιεράρχες για λόγους ασφαλείας, οι εργασίες της Συνάξεως που διήρκεσαν μέχρι και την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου το μεσημέρι. Στις 4 Συνεδρίες της Συνάξεως αναπτύχθηκαν ενδιαφέροντα θέματα μεταξύ των οποίων και το θέμα της πανδημίας σε σχέση με την Εκκλησία με εισήγηση του κ. Σωτηρίου Τσιόρδα.

Δείτε φωτογραφίες:









4 σχόλια:

  1. Και οι ενορίες ερημώνουν και από ιερείς και από πιστούς. Μα επιτέλους κάποτε οι δεσποτάδες πρέπει να ξυπνήσουν και να αντιληφθούν την κατρακύλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Πανδημία και η μετανάστευση θα φέρει (επιτέλους) πιο κοντά τις δύο μεγάλες Χριστιανικές εκκλησίες Ορθόδοξη και Καθολική. Το θέμα αυτό απασχολεί και θα απασχολήσει την Ιεραρχία. Είναι καιρός να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα και να δούνε την πραγματικότητα και την εξέλιξη των παγκόσμιων καταστάσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Πανδημία και η μετανάστευση και οχι το αγιο πνεύμα; Χωρίς αυτο, πάλι χαλάζι θαχουμε. Ασε που σε λίγο καιρό, θα εχουμε και χιόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα την πανδημία και τη μετανάστευση τα έστειλε το Άγιο Πνεύμα.
      Τι δεν καταλαβαίνεις ;

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ