Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Συλλήψεις Μύγας Μεσογείου στην Μακεδονία - Tι προτείνουν οι γεωπόνοι

Στην Πέλλα και στην Ημαθία, αλλά και σε διάφορες άλλες περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας παρατηρήθηκαν συλλήψεις του καρποφάγου εντόμου. Συνίσταται η άμεση συλλογή και καταστροφή των προσβεβλημένουν καρπών που παραμένουν πάνω στο δέντρο ή έχουν πέσει στο έδαφος. Οι γεωπόνοι της ΔΑΟΚ Θεσσαλονίκης προτείνουν τρεις τρόπους αντιμετώπισής του:

Με μαζική παγίδευση: Βασίζεται σε έτοιμο δόλωμα, με την μορφή παγίδων, προσέλκυσης και θανάτωσης των ακμαίων του εντόμου. Η ανάρτηση των παγίδων γίνεται νωρίς με χαμηλό πληθυσμό των εντόμων και πριν την ωρίμανση των καρπών.

Με δολωματικούς ψεκασμούς: Πραγματοποιούνται με τη χρήση εγκεκριμένου σκευάσματος (κατάλληλο για κάθε καλλιέργεια) και την προσθήκη ελκυστικής ουσίας (υδρολυµένη πρωτεΐνη) σε αναλογία 2%. Η εφαρμογή συνιστάται να γίνεται σε κάθε δεύτερο ή τρίτο δένδρο του οπωρώνα, ενώ τα δένδρα της περιμέτρου ψεκάζονται όλα. Επισημαίνεται ότι οι δολωµατικοί ψεκασµοί είναι αποτελεσματικοί, όταν η εφαρμογή τους είναι καθολική σε µία περιοχή, δηλ. όταν εφαρμόζονται από το σύνολο των καλλιεργητών

Με ψεκασμούς κάλυψης: Συνίσταται σε ψεκασμό όλου του φυλλώματος των δένδρων με τη χρήση εγκεκριμένου σκευάσματος (κατάλληλο για κάθε καλλιέργεια), οι οποίοι πρέπει να επαναλαμβάνον

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ