Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Κρούσματα κορωνοϊού σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία της Ημαθίας

Σε μαθητές και εκπαιδευτικούς
Με το «πρώτο κουδούνι» της νέας σχολικής χρονιάς εντοπίστηκαν και τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς σχολείων της Ημαθίας. Τρίτη μέρα από την επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες και η Ημαθία μετράει τα πρώτα 7 κρούσματα κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, από την Δευτέρα μέχρι και σήμερα, σύμφωνα με την ενημέρωση του veriotis.gr, έχουν εντοπιστεί συνολικά 5 κρούσματα σε μαθητές και 2 κρούσματα σε εκπαιδευτικούς, σε δύο Δημοτικά και δύο Νηπιαγωγεία της Ημαθίας. Ένα δημοτικό εξ΄αυτών μετράει 2 κρούσματα σε μαθητές, ενώ ένα εκ των σχολείων όπου εντοπίστηκε κρούσμα είναι το 6ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας.

Rapid και self test οι μαθητές

Οι υπόλοιποι μαθητές που φοιτούν στα τμήματα όπου εντοπίστηκε κρούσμα υποβάλλονται καθημερινά σε test, ενώ δεν προβλέπεται η αναστολή λειτουργίας των τμημάτων, καθώς σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα, τα τμήματα στα σχολεία θα κλείνουν μεμονωμένα αν χρειαστεί, μόνο εάν έχει νοσήσει πάνω από το 50% των μαθητών και συγκεκριμένα οι (50%+1) μαθητές του τμήματος..

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, σε περίπτωση που εντοπιστεί κρούσμα, όλοι οι μαθητές του τμήματος, εκτός των εμβολιασμένων, θα κάνουν τέσσερα δωρεάν τεστ την εβδομάδα, δύο δωρεάν εργαστηριακά τεστ (rapid test) και δύο δωρεάν αυτοδιαγνωστικά τεστ (self test) κάθε εβδομάδα. Οι δε μαθητές που κάθονται κοντά στο συμμαθητή τους που νόσησε θα κάνουν επτά δωρεάν τεστ, ένα τεστ κάθε ημέρα.

2 σχόλια:

  1. Τα σχολεία ανοιγοκλείνουν επί δύο χρόνια καθότι το υπουργείο δεν προχωρά σε αραίωση τμημάτων, αντίθετα, στοιβάζει 20-30 άτομα στο ίδιο τμήμα. Τώρα μάλιστα που θέσπισε και το 50%+1 για την αναστολή τμημάτων, φαντάζομαι ότι έχει γνώση του επιδημιολογικού κινδύνου που προκαλεί το σύστημα αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ