Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Η περιφέρεια αλλάζει τα… φώτα στους δρόμους

15.000 λαμπτήρες τύπου led θα αντικαταστήσουν τα παλιά φωτιστικά 

Σύγχρονο ηλεκτροφωτισμό θα αποκτήσουν πολύ σύντομα οι δρόμοι του εθνικού οδικού δικτύου, με αντικατάσταση 15.000 φωτιστικών σωμάτων με λάμπες led, τα οποία θα ενισχύσουν στο μέγιστο βαθμό την οδική ασφάλεια. Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο που θα γίνει στην Ελλάδα, μέσω ΣΔΙΤ, και προωθεί η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση ύψους 17 εκατ. ευρώ.

Το έργο που αφορά στην «αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων οδοφωτισμού, με νέα τύπου led στο οδικό δίκτυο της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας», έχει διττό στόχο να θωρακίσει τους δρόμους στο επίπεδο της ασφάλειας των μετακινήσεων και να αποφέρει εξοικονόμηση 60% – 70% σε ενέργεια και έξοδα συντήρησης, ποσά πολλών χιλιάδων ευρώ που δαπανά ετησίως η περιφέρεια.

Ο διαγωνισμός βρίσκεται ήδη στον αέρα και περνά στη Β΄ φάση, οπότε σε ‘ένα εξάμηνο από σήμερα αναμένεται να αναδειχθεί η ανάδοχος του έργου.

3 σχόλια:

  1. Καιρος ηταν να δουν το οικονομικο οφελος της κοινωνιας μια που αυτη εν κατακλειδι πληρωνε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με τα φώτα που έβαλε η δημαρχέσα η Ουσουλτζόγλου στην πόλη και είναι σαν να έχουμε συσκότιση το βράδυ θα γίνει τίποτα ?.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από Βεργίνα προς Βέροια. Στα φανάρια στην είσοδο τής Βέροιας για Νέο περιφερειακό, στην στροφή που κάνει, πρίν το πρατήριο Avin δεν έχει σχεδόν καθόλου φώτα. Δεν έχει καλά καλά ούτε διαγράμιση εμφανή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ