Quantcast

http://picasion.com/

Αυτά είναι τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους

Τι θα ισχύει από 13 Σεπτεμβρίου για rapid test, κλειστούς χώρους, εστίαση, αθλητισμό, εκπαίδευση, μάσκες

Τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους πολίτες, τα οποία θα ισχύουν από τις 13 Σεπτεμβρίου έως και τις 31 Μαρτίου 2022, ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη 24/8 ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Ο κ. Κικίλιας έκανε λόγο για μια «πανδημία ανεμβολίαστων», αναφέροντας πως αρκετά πάνω από το 90% που βρίσκονται σε ΜΕΘ covid είναι ανεμβολίαστοι. Ανέφερε επίσης πως μέτρα δημόσιας υγείας θα υπάρξουν και φέτος τον χειμώνα αλλά θα αφορούν τους ανεμβολίαστους πολίτες για δύο λόγους, για να σταματήσει η μετάδοση του ιού και οι νέες μεταλλάξεις και για να θωρακιστεί το σύστημα υγείας από βαριές νοσηλείες. Στη συνέχεια ανακοίνωσε τα μέτρα τα οποία θα έχουν ως εξής:

Τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους:

Αναστολή εργασίας από 1η Σεπτεμβρίου, όσον υγειονομικών και εργαζομένων σε νοσοκομεία και πρωτοβάθμιες δομές υγείας δεν έχουν εμβολιαστεί.

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός αφορά και ιδιώτες γιατρούς και φαρμακοποιούς.

Για το διάστημα 13 Σεπτεμβρίου 2021 - 31 Μαρτίου 2022

Ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να κάνουν ένα εργαστηριακό rapid test την εβδομάδα με κόστος 10 ευρώ, που θα διενεργούνται με δαπάνη του εργαζομένου αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί και ακαδημαϊκοί, εργαζόμενοι στον τουρισμό, εστίαση και παραγωγές θεάματος, θα πρέπει να κάνουν δύο εργαστηριακά rapid test την εβδομάδα

Ανεμβολίαστοι μαθητές και φοιτητές.
Σχετικά με τους μαθητές είναι υποχρεωτικά τα δύο self test την εβδομάδα. Θα διατίθενται δωρεάν από το κράτος και θα δηλώνονται υποχρεωτικά στην πλατφόρμα.

Σχετικά με τους φοιτητές θα είναι υποχρεωτικό το εργαστηριακό rapid test δύο φορές την εβδομάδα, με κόστος 10 ευρώ το ένα, που θα διενεργούνται με δαπάνη του φοιτητή, αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Ανεμβολίαστοι ταξιδιώτες, προς όλους τους ηπειρωτικούς και νησιωτικούς προορισμούς, με αεροπλάνο, τρένο, πλοίο, ΚΤΕΛ, θα υποχρεούνται σε ένα εργαστηριακό rapid test έως 48 ώρες πριν το ταξίδι, για τους ενήλικους και ανήλικους 12-17 ετών και με self test για τους ανήλικους 5-12 ετών, που θα πραγματοποιείται έως 48 ώρες πριν το ταξίδι. Τα test θα διενεργούνται με κόστος 10 ευρώ το ένα, με δαπάνη του ταξιδιώτη, αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Τι αλλάζει στα αυτοδιαγνωστικά test

Από τις 13 Σεπτεμβρίου στις δημόσιες δομές θα μπορούν να πραγματοποιούν δωρεάν τεστ μόνο οι εμβολιασμένοι και οι συμπτωματικοί πολίτες και με έλεγχο ταυτοπροσωπείας, ενώ οι ανεμβολίαστοι πολίτες δεν θα μπορούν να προσέρχονται στις δημόσιες δομές για δωρεάν τεστ.

Για τους δημόσιους χώρους

Στους κλειστούς χώρους εστίασης:
Λειτουργία μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες τους τελευταίες έξι μήνες.

Κλειστούς και ανοιχτούς χώρους γηπέδων:
Λειτουργία μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες τους τελευταίες έξι μήνες, αλλά και ανεμβολίαστους με rapid τεστ αντιγόνου έως και 48 ώρες πριν

Κλειστοί χώροι θεάτρων, κινηματογράφων, μουσείων και αρχαιολογικών χώρων:
Μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες τους τελευταίες έξι μήνες, ενώ οι ανεμβολίαστοι θα υποχρεούνται σε εργαστηριακό rapid test έως 48 ώρες πριν. Επίσης, οι παραπάνω χώροι θα μπορούν να επιλέξουν να λειτουργούν μόνο ως αμιγείς χώροι για εμβολιασμένους και νοσήσαντες και θα λειτουργούν στο 100% της χωρητικότητάς τους.

Κλειστά γυμναστήρια και αθλητικά σωματεία:
Μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες τους τελευταίες έξι μήνες, ενώ οι ανεμβολίαστοι θα υποχρεούνται σε εργαστηριακό rapid test έως 48 ώρες πριν. Οι παραπάνω χώροι θα μπορούν βάση νόμου να ζητούν υποχρεωτικότητα εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης από τα μέλη τους και θα λειτουργούν στο 100% της χωρητικότητάς τους.

Στους υπόλοιπους κλειστούς χώρους εργασίας ο εργοδότης έχει το δικαίωμα να γνωρίζει εάν οι εργαζόμενοί του είναι εμβολιασμένοι και υποχρεούται να ελέγχει τη βεβαίωση αρνητικού τεστ για τους ανεμβολίαστους εργαζομένους

Χρήση μάσκας για ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους
Υποχρεωτική χρήση σε όλους τους εσωτερικούς χώρους. Και στους εξωτερικούς όπου υπάρχει συνωστισμός, στους οποίους θα πρέπει να υπάρχει σήμανση και υπενθύμιση.

Δείτε αναλυτικά τα νέα μέτρα και το βίντεο με τις ανακοινώσεις του Βασίλη Κικίλια:





13 σχόλια:

  1. Χάιντε να κάνουμε ένα λοκ ντάουν της προκοπής. Κυργιάκο φέρε πίσω το 13033! Θέλουμε 6άρι για να πάμε περίπτερο! Φτάνει με τόση ελευθερία πχιά!!! Και φυσικά πλερωμένες τις αναστολές έ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Thelo 6ari gia xesimo. Ke 7ari gia sex. Alu ti tha dume re ipurgara mu. E e erxete.etimastite.kali metania ipurge

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αςξετος
      Τχελο 6αρι γκια ξεςιμο. Κε 7αρι γκια ςεξ. Αλου τι τχα ντουμε ρε ιπουργκαρα μου. Ε ε ερξετε.ετιμαςτιτε.καλι μετανια ιπουργκε

      Διαγραφή
  3. Δεν τόλμησαν οι κότες να απαγορέψουν την είσοδο σε ανεμβολίαστους σε σούπερ μάρκετ και λιανεμπόριο, όπως μας έπρηξαν τα φρύδια τόσον καιρό, θα πάθαιναν οικονομικό πατατράκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είπαμε, σούπερ μάρκετ ντιλίβερι και τα υπόλοιπα ΊΝΕΡΝΕΤ.

      Διαγραφή
  4. Η κυβέρνηση των ηλιθίων. Μετα τις φωτιες άρχισε η κασσέτα: οι επόμενες 2 εβδομάδες είναι δύσκολες... μέχρι τις επόμενες 2 και πάλι απ' την αρχή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ζητάνε από όποιον ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να εμβολιαστεί, που είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ, να πληρώνει 40 ευρώ το μήνα για να πηγαίνει στη δουλειά του. Με αυτές τις γελοιότητες ευτυχώς θα πέσουν. Είναι απαράδεκτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αχ καλέ βγήκε και μας μάλωσε, άχου τα έκανα πάνω μου αχου.Ποιος?Ο Μπαλατσινος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καιρό έχουν να βγάλουν καμία δημοσκόπηση να προηγειτε ο κουλης 20 % από τον μεγαλύτερο πολιτικό ψεύτη από τη περίοδο της κλασσικής Ελλάδας τσιπρα.
    Το πατατρακ που θα φάει στις εκλογές ΝΔ θα το θυμάστε για χρόνια σαν το ΠΑΣΟΚ θα καταλήξει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγα μην πεσει η ΝΔ στις εκλογες. Με τετοια γιδια ψηφοφορους ο Κουλης ανετα βγαζει 2 τετραετιες ακομα. Σε λιγο το προγραμμα εχει λοκνταουν και εθνικοπατριωτικο σανο και θα ξεχαστουν ολα.


      Διαγραφή
  8. Φωνάξτε τον Πολακη να σας δώσει εναλλακτική πρόταση ή ακόμα καλύτερα τον Τράγκα ή ακόμα καλύτερα τον Βελόπουλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πόσους Πολακιδες η ΝΔ πχια,έχω καμμιά 15αρια πρόχειρους στο μυαλό μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ