Quantcast

http://picasion.com/

Καλοκαίρι στο πιάτο μας... Φτιάχνουμε καλαμάρια γεμιστά

Επιμέλεια: Γ. Μεταξάς
Καλαμάρια. Ένα από τα δημοφιλέστερα θαλασσινά που μυρίζει και θυμίζει καλοκαίρι, το λατρεύουν μικροί και μεγάλοι, είτε τηγανιτό, είτε ψητό, είτε στην κατσαρόλα και συνοδεύεται ιδανικά με ένα ουζάκι. Ο σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς, μας προτείνει να φτιάξουμε καλαμάρι γεμιστό με σαλτσούλα και μυρωδικά και να φέρουμε εύκολα και γρήγορα τη θαλασσινή αύρα στο τραπέζι μας. Δείτε τα υλικά και τη συνταγή: 

Υλικά

1 κιλό καλαμάρια ολόκληρα

Για τη γέμιση

¼ φλ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
1-2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. κάππαρη, χοντροκομμένη
½ φλ. ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσι, χοντροκομμένες
½ φλ. ντομάτα ψιλοκομμένη
60ml κρασί λευκό
3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα

3 φλ. ντομάτες, ψιλοκομμένες
1 κλωναράκι δενδρολίβανο
2 σκ. σκόρδο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πρέζα ζάχαρη
λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Αφαιρούμε τα πλοκάμια από τα καλαμάρια και τα ψιλοκόβουμε.

Σοτάρουμε το σκόρδο στο λάδι και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα πλοκάμια. Ρίχνουμε το βασιλικό, την κάππαρη, τη ντομάτα, τις ελιές και το κρασί. Σιγοβράζουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά. Προσθέτουμε τη φρυγανιά, το αλάτι και το πιπέρι.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Σε πλατιά και ρηχή κατσαρόλα ή τηγάνι με καπάκι, σοτάρουμε το σκόρδο σε ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το δενδρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη και στο τέλος τη ντομάτα. Μόλις πάρει βράση σβήνουμε τη φωτιά.

Γεμίζουμε τα καλαμάρια με το μείγμα (κατά τα ¾).

Κλείνουμε με οδοντογλυφίδα και τοποθετούμε πάνω στη σάλτσα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 15-20'. Ιδανικά συνοδεύουμε με ζυμαρικά ή ρύζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ