Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Φώφη, Ανδρέας ή Νίκος; Τι θα ψηφίσει η Ημαθία;

Σε προεκλογικούς ρυθμούς το ΚΙΝΑΛ - Όλο το παρασκήνιο 
Μπαίνουμε σιγά-σιγά στην τελική ευθεία για τις εσωκομματικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν το φθινόπωρο στο Κίνημα Αλλαγής. Μέχρι στιγμής, υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος έχουν δηλώσει η νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος είναι γαμπρός στην Ημαθία και ο Νίκος Ανδρουλάκης. Και οι τρεις φιλοδοξούν να πάρουν τα ηνία και να είναι στην θέση του αρχηγού για τις εθνικές εκλογές του 2023. Σ' ολόκληρη την Ελλάδα θα στηθούν κάλπες, με τον κόσμο του Σοσιαλιστικού Κινήματος να ψηφίζει για τον μέλλον του παράταξης.

Ζεσταίνεται το κλίμα στην Ημαθία


Ήδη, εδώ και μερικές ημέρες, οι φίλοι και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Ημαθία έχουν αρχίσει να στηρίζουν τις συγκεκριμένες υποψηφιότητες. Κάποιοι μάλιστα, παίρνουν δημόσια θέση και εξηγούν τους λόγους που τους οδήγησαν σ' αυτήν την απόφαση. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ θα στηθούν κάλπες και στους τρεις δήμους (Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια), ενώ δεν αποκλείεται οι υποψήφιοι πρόεδροι να εντάξουν την Ημαθία στο προεκλογικό τους πρόγραμμα. 

Τα βλέμματα όλων στρέφονται και στους έξι υποψηφίους Βουλευτές που είχαν κατέβει τον Ιούλιο του 2019 (Μαρία Τορορή, Ειρήνη Σαββίδου, Νίκος Μπρουσκέλης, Θεόδωρος Παπακωνσταντίνου, Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου, Μπάμπης Γκιόνογλου). Η επιλογή τους αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα της Ημαθίας.

Η απλή αναλογική φέρνει έδρα στο ΚΙΝΑΛ;

Η επιλογή του αρχηγού, όπως είναι λογικό, θα επηρεάσει και τις πολιτικές εξελίξεις, όσον αφορά το ψηφοδέλτιο στην Ημαθία. Με δεδομένο πως οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική, η πιθανότητα το Κίνημα Αλλαγής να βγάλει μια έδρα στο νομό είναι εφικτή. Αυτό σημαίνει ότι η κατανομή των εδρών στην Ημαθία από 3-1 υπέρ του πρώτου κόμματος, μπορεί να πάει είτε σε 2-1-1, είτε ακόμα και σε 1-1-1-1. Είναι δεδομένο πως θα υπάρξουν και άλλοι μνηστήρες, καθώς για πρώτη φορά το ΠΑΣΟΚ μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια ενδέχεται να έχει πολιτική εκπροσώπηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.


Με 59,3% η Φώφη κέρδισε στην Ημαθία - Θα τα καταφέρει ξανά;

Στις εσωκομματικές εκλογές πριν από 4 χρόνια, η Φώφη Γεννηματά ήταν η μεγάλη νικήτρια των εκλογών. Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε λάβει δεκαοκτώ ποσοστιαίες μονάδες πάνω, από τον συνυποψηφιό της Νίκο Ανδρουλάκη, καθώς επικράτησε στα 11 από τα συνολικά 12 εκλογικά κέντρα που είχαν στηθεί σ' ολόκληρο το νομό.

Πιο συγκεκριμένα, στους τρεις δήμους (Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια) είχε συγκεντρώσει 59,3% του εκλογικού σώματος, την ώρα που ο Νίκος Ανδρουλάκης έπαιρνε 40,7%. Σε αριθμό ψηφοδελτίων μεταφράζεται σε 1.169 και 801 αντίστοιχα.

Το μοναδικό μέρος που η Φώφη Γεννηματά νικήθηκε από τον συνυποψήφιό της ήταν τα Ριζώματα με 26-13 σταυρούς προτίμησης υπέρ του Ευρωβουλευτή.

Άραγε θα μπορέσει να πάρει ξανά την πρωτιά στην Ημαθία; Οι συνυποψήφιοί της αυτήν την φορά εμφανίζονται πιο αισιόδοξοι και αποφασισμένοι από ποτέ για να κάνουν την ανατροπή.

Τι σταυρούς είχαν πάρει οι έξι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ;

Στις εθνικές εκλογές του 2019, πρώτος σε σταυρούς προτίμησης ήρθε ο Μπάμπης Γκιόνογλου. Ο πολιτικός από την Αλεξάνδρεια είχε λάβει 2.070 ψηφοδέλτια. Την δεύτερη θέση είχε πάρει ο Νίκος Μπρουσκέλης και αυτός από την Αλεξάνδρεια με 1.843, ενώ ακολούθησαν ο Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου με 1.692, ο Θεόδωρος Παπακωνσταντίνου με 1.208, ενώ στις τελευταίες θέσεις βρέθηκαν η Τορορή Μαρία και η Ειρήνη Σαββίδου με 1.153 και 760 σταυρούς αντίστοιχα.



22 σχόλια:

  1. Και το κακό συναπάντημα. Τα εκατομμύρια που χρωστά το ΠΑΣΟΚ στο κράτος, πότε θα τα πληρώσουν?
    Και συ μ@λ@κ@ λαέ μπολιάσου γιατί θα ψηφίσεις από την πείνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως γνωρίζει κάποιος η Συρμουλα ποιον θα στηρίξει ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε παιδιά «αερίζεται» ο πεθαμένος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ερώτημα είναι τι θα κάνει ο Μπάμπης, αν ο ξάδελφος κατέβει με τον ΣΥΡΙΖΑ;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΑΠ ΚΑΤΕΒΑ ΓΙΑ ΑΡΧΗΓΟΣ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΣΟΚΑΡΑ ΠΑΛΙ ΣΤΟ 44%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΦΩΤΗ ΚΑΤΕΒΑ ΞΑΝΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ. ΠΡΩΤΟΣ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. kai oi treis mazi den ftanoyn oute to 10% theloyn kai edra stin imathia tromara tous

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σε ολοκληρο δημο ριζωματων πηγαν να ψηφισουν 39 ατομα. καταντια για το πασοκ. ξαναψηφιστε φωφη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ζιτω το ορθωδωξω πασωκ, το πασωκ στιν κιβαιρνεισοι ο λαως στιν- εξουσοια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όποιος και να βγει παλληκάρια το ΠΑΣΟΚ απέθανε και την ταφόπλακα την έβαλε ο ΓΑΠ. Ότι άλλο και να πούμε, είναι για να περνά η ώρα. ΠΑΛΙΟΣ ΠΑΣΟΚΤΣΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ετσι και κανουν κολεγιά με την ΝΔ παλι ,δεν θα μεινουν ουτε τα πομολα. Ξερογλειφεται ο Λοβερδος ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όλα κανονισμένα με Λοβέρδο το γαμπρό,αλλά Κυριάκο με αυτόν μην υπολογίζεις 7-8% το ΚΙΝΑΛ,δεν θα βγουν τα κουκιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Επιτέλους φως. Να ξαναγίνει ένδοξο το κόμμα του παρελθόντος και του μέλλοντος. Που άλλαξε την μοίρα του τόπου. Ξανά μπροστά. ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο. Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι. Εξω οι βάσεις του θανάτου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν ξέρω τι λέτε εσείς αλλά προσωπικά πιστεύω πως μόνο η Φωφη μπορεί να διατηρήσει το ΠΑΣΟΚ στα σταθερά ποσοστά που βρίσκεται σήμερα. Η γυναίκα έχει πετύχει το ιδανικό, θα μπορούσε να πει κανείς δια βίου κοινοβουλευτικός. Κανείς δεν σε ενοχλεί κανένας δεν περιμένει από εσένα κάτι οπότε όλα καλά. Φώφη και πάλι Φωφη για ένα ΠΑΣΟΚ χαμηλά μεν σταθερά δε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ