Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πρεμιέρα χθες για τις εκπτώσεις - Υποτονική η κίνηση στη Βέροια

Απροετοίμαστοι έμποροι και πελάτες με την πρόωρη έναρξη - Τι αναφέρει στο veriotis.gr η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου

Πρεμιέρα χθες Δευτέρα 5 Ιουλίου για τις θερινές εκπτώσεις του 2021, οι οποίες και θα διαρκέσουν έως και τέλη Αυγούστου και η κίνηση στην αγορά της Βέροιας ήταν υποτονική. Έμποροι και πελάτες βρέθηκαν απροετοίμαστοι μπροστά στην αιφνιδιαστική απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για πρόωρη έναρξη των εκπτώσεων, κάτι που φάνηκε, τόσο στην κίνηση όσο και στον απολογισμό της πρώτης ημέρας στα ταμία. Υπενθυμίζεται, ότι οι θερινές εκπτώσεις, βάσει της νομοθεσίας, ξεκινούν τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου, όμως φέτος λόγω της κατάστασης, το αρμόδιο Υπουργείο αποφάσισε την πρόωρη έναρξή τους σε μία προσπάθεια να τονωθεί η εμπορική κίνηση.

Χωρίς αυτοκόλλητα εκπτώσεων οι βιτρίνες - «Δεν προλάβαμε καν να τα τυπώσουμε»




Κάνοντας μια βόλτα στα καταστήματα του κέντρου της Βέροιας, τίποτα δεν θύμιζε περίοδο εκπτώσεων. Αρχής γενομένης από τις βιτρίνες των καταστημάτων που περίπου τα 8 στα 10 δεν είχαν τοποθετήσει τα σχετικά αυτοκόλλητα εκπτώσεων, γιατί απλά δεν πρόλαβαν! Άλλοι καθάριζαν βιτρίνες και κολλούσαν αυτοκόλλητα τη Δευτέρα μέχρι και αργά το μεσημέρι, άλλοι πάλι ακόμα περιμένουν τους γραφίστες και επιγραφοποιούς να τα ετοιμάσουν.

Και αυτό γιατί, όπως ανέφερε στο veriotis.gr η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας Αθηνά Πλιάτσικα - Τσιπουρίδου, «Οι περισσότερες βιτρίνες δεν έχουν αυτοκόλλητα γιατί δεν πρόλαβαν να τα τυπώσουν. Η απόφαση έγινε γνωστή την Παρασκευή το απόγευμα και μεσολαβούσε Σαββατοκύριακο. Ποιος θα δουλέψει και ποιον θα πρωτοεξυπηρετήσει μέσα στο Σαββατοκύριακο, με διακοπές, άδειες προσωπικού κτλ».




Απροετοίμαστοι έμποροι και καταναλωτές - Υποτονική η κίνηση - Εκπτώσεις έως και 60% - 70%

Με την απόφαση για πρόωρη έναρξη των εκπτώσεων, «πιάστηκαν» απροετοίμαστοι τόσο οι καταναλωτές όσο και οι έμποροι. Όπως ανέφερε η κ. Τσιπουρίδου, «Οι καταναλωτές δεν έκαναν την έρευνα αγοράς που συνηθίζουν πριν βγούνε για τα ψώνια των εκπτώσεων, καθώς και αυτοί δεν ήταν προετοιμασμένοι αλλά και εμείς οι ίδιοι θέλαμε τουλάχιστον δύο ημέρες να προετοιμαστούμε».




Σχετικά με την κίνηση κατά την πρεμιέρα των εκπτώσεων στην αγορά της Βέροιας, η πρόεδρος την χαρακτήρισε υποτονική. «Ελπίζουμε να γίνει μια έρευνα αγοράς και οι καταναλωτές να ξεκινήσουν τα ψώνια τους και να τονωθεί λίγο η κίνηση», ενώ όπως σημείωσε, οι έμποροι σχεδιάζουν «γενναίες» εκπτώσεις προκειμένου να προσελκύσουν το καταναλωτικό κοινό. «Ήδη από όσους πρόλαβαν και ανήρτησαν αυτοκόλλητα, βλέπουμε εκπτώσεις έως 60% - 70%».









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ