Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Μητροπολίτης Βέροιας: «Η άρση του αφορισμού υπό του Αγίου Γρηγορίου του Ε΄»

Την Πέμπτη 22 Ιουλίου το απόγευμα στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821, μεταδόθηκε, μέσα από τους ιστοχώρους της Ιεράς Μητροπόλεως μας και από τον ραδιοφωνικό σταθμό «Παύλειος Λόγος 90.2 FM», ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Η άρση του αφορισμού υπό του Αγίου Γρηγορίου του Ε΄».

Πρόκειται για την δέκατη ένατη ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Παντελεήμονος στη σειρά των διαδικτυακών ομιλιών με τον γενικό τίτλο Μαρτύρων και ηρώων αίματα, που μεταδίδει η Ιερά μας Μητρόπολη κάθε Πέμπτη στις 7:00 μ.μ. κατά την οποία αναπτύσσονται ιστορικά και αγιολογικά θέματα που σχετίζονται με την περίοδο της Τουρκοκρατίας και την Ελληνική Επανάσταση, την συνεισφορά της Εκκλησίας και του Ιερού Κλήρου στους αγώνες του Έθνους καθώς και με γεγονότα και πρόσωπα που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην τοπική μας Εκκλησία.

Δείτε το βίντεο:

9 σχόλια:

  1. Θου, Κύριε, φυλακήν τω στόματί μου,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Σεβασμιότατε" μας έχετε απογοητεύσει με την στάση σας όλο αυτό το διάστημα. Δεν έχουμε την διάθεση πλέον, ούτε να σας ακούμε, ούτε να σας βλέπουμε, ούτε να σας προσκυνάμε. Καλή μετάνοια σας εύχομαι, διότι ο καλός ποιμένας την ψυχή του τιθεται υπέρ των προβάτων και όχι υπέρ των ανόμων συμφερόντων.
    Από όπου λειτουργείτε θα λείπουμε. Δεν μας εμπνέετε πλέον.
    Ένας απογοητευμένος Χριστιανός της Βέροιας.
    Παρακαλώ τον συντονιστή του "Βεροιώτη" να αναρτήσει το σχόλιό μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η εικόνα με τους μασκαρεμένους ιερείς, στους ναούς, θα μείνει ανεξίτηλη.
    Μετά από τα αίσχη του τελευταίου έτους φάνηκαν οι έχοντες πραγματική αγάπη και εμπιστοσύνη στον Ζωοδότη Χριστό, από τους μισθωτούς, επαγγελματίες και καριερίστες ιερείς και αρχιερείς. ​​​Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι της άποψης ή μήπως γνωρίζεις πως ο κορωνο’ι’ός δεν περνάει το κατώφλι του ναού ;

      Διαγραφή
    2. Πείραμα επί 2.000 χρόνια καμία επιστήμη δεν έχει να επιδείξει.
      Η Εκκλησία και οι ναοί της με τα μυστήρια και την χάρη του ζωοδότη Χριστού, έχουν αποδείξει ότι είναι το ασφαλέστερο μέρος για την υγεία ψυχής και σώματος.

      Διαγραφή
    3. Οσες περισσότερες χοντράδες λές, τόσο βαθιά βουτάς. Ειναι ιατρική συνταγή για μαγουλάδες, για πολιομυελίτιδα,ψωρίαση, πρόβλημα στυτικής λειτουργίας και οργασμού, πλατυποδίας και νανισμού η εκκλησία; γιατί ξεφτελίζεις έτσι μια πολύ σπουδαία ανθρώπινη καταφυγή; Με ποιο δικαίωμα εμπαίζεις μια ανθρώπινη ανάγκη που βοηθά απελπισμένους και ανασφαλείς συμπολίτες μας;

      Διαγραφή
  4. Εξαιρετική Ομιλία. Να θυμηθούμε τα λόγια του Υψηλάντη: “…Ο Πατριάρχης, βιαζόμενος παρά της Πόρτας, σάς στέλλει αφοριστικά…Ρσείς όμως να θεωρήτε πάντα ταύτα ως άκυρα, καθότι γίνονται με βίαν και άνευ θελήσεως…”

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αλήθεια , ο σημερινός Οικουμενικός Πατριάρχης ,έστειλε ευχές και ευλογίες ,
    για την Επέτειο της Επανάστασης του 1821 ; .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έστειλε ευχές στους Τούρκους που πολεμανε κουρδους.
      ... 400 χρόνια συνεργασία το πατριαρχειο και οι δέσποταδες κάτι άπλοι παπάδες βοηθήσανε την επανάσταση.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ